Автор Тема:  Презентация: Хранене при хронични чернодробни заболявания  (Прочетена 9396 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доцент
 • *******
 • Публикации: 2373
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Дата: 2009 г.
Автор: д-р Майкъл Макара, Унгария
 
Д-р Майкъл Макара (Michael Makara) е унгарски лекар-хепатолог. Завършил е университета Semmelweis през 1993 година. Има 5-годишна специализация по вътрешни болести, получена през 1988 година. Получава специализация и по тропически болести през 1991 година, след 2 години и половина обучение.
През декември 1991 година заедно с двама свои приятели основава издателството MelaniaPublishingLtd. (www.melania.hu), което публикува медицински и здравно-образователни книги.
От юни 1999 до март 2000, д-р Макара е бил началник на Клиниката по извънболнична помощ към болницата SaintLaszlo. В момента той работи в същата клиника като консултант два пъти седмично.
Той също работи като редактор на портала InforMedHealth (www.informed.hu), и като консултант към MedicalDrugDatabasesLtd (www.mdd.hu).
Неговия персонален интерес е управлението на знания (knowledgemanagement), комбинирано с взимане на решение за икономически ефективно лечение.
 
Д-р Макара има богат опит с лечението на пациенти с хроничен хепатит C. В тази негова презентация той представя наблюденията си от клиничната си практика, свързана с влиянието на храненето и начина на живот върху развититето на чернодробното заболяване и изхода от лечението на хепатит C. Едно от изненадващите негови наблюдения е, че храненето и по-специално, консумацията на птиче месо, може да повлияе благоприятно върху изхода от лечението на хепатит C (постигането на SVR).
 
Забележка: Д-р Макара ни предостави само презентацията в електронен вид, поради което публикуваното тук тълкуване на отделните слайдове на презентацията е на сдружение ХепАктив. Нашето тълкуване по никакъв начин не ангажира д-р Макара с направените от нас заключения.

Тук се вижда как вируса на хепатит C играе роля при формирането на стеатоза, като една от причините е наличието на инсулинова резистентност. Формирането на стеатоза пък допринася за формирането на фиброза. Стеатозата и фиброзата пък могат да повлияят на изхода от лечението. Набора от всички тези фактори и начина, по който си взаимодействат играят роля върху изхода от лечението. Може да се каже, че те са свързани и с начина на хранене.

Цялата презентация може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Презентация: Хранене при хронични чернодробни заболявания
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007