Автор Тема:  Вече на метадоновозависими не се отпуска лечение  (Прочетена 28500 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен qiqi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 845
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Вече на метадоновозависими не се отпуска лечение
« Отговор #30 -: Октомври 20, 2011, 23:35:09 »
Поздрави и от мен,късметлия е :clap:

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #31 -: Октомври 21, 2011, 09:27:16 »
Здравей Теди,

поздравления за брат ти :)

По отношение на биопсията- ако я направи и има някакво минимално увреждане какво ще направите- ще започнете интерферон да обърнете Ф ли? :) След като го няма вируса, дроба ще се регенерира сам,така че според мен не е необходимо да правите каквото и да е било, освен профилактични асат/алат на всеки 6 м. и един ПСР годишно.

Това е :)

Силвана

Аз подкрепям мнението на Силванка.
Само трябва да води здравословен начин на живот и всичко ще е ОК.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #32 -: Октомври 21, 2011, 09:38:32 »
Теди, много се радвам за брат ти  :clap:

Колкото до биопсията, и аз мисля като Силванка, че не е необходима. Колкото и да е рутинно, това все пак е едно инвазивно изследване със съответните рискове, нарушава се целостта на дроба и кой знае дали това няма все пак някакви последствия?

Според мен редовни изследвания на чернодробни ензими, от време на време хепатопротектори профилактично, и огромна благодарност към имунната система, съдбата, Бога-както искате го наречете е всичко, което е необходимо засега  :flowers:

Още веднъж поздрави,  Ерма

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #33 -: Октомври 21, 2011, 14:15:07 »
Каква хубава новина, честито на брат ти! Не знам защо така ме зарадва, че му се е разминало преживяването наречено „интерферон” Явно е здраво човече и късметлия, въпреки другите залитания. Аз също имам приятелка наркоманка от 18 години, от която сме се заразили като ученици  аз и още поне 4-ма човека, някои (като мен) пробвайки веднъж, от дивотия защото нали да видим за какво става въпрос..  :angry3: И за нея си мислех, че нищо чудно тя да го е изчистила сама, докато ние се мъчихме с месеци на интерферон и то не винаги с успех,  защото има нечовешки здрав организъм, който съсипва вече почти две десетилетия с хероин, и въпреки това и сега е по-жизнена и издръжлива от мен. Тя обаче не иска нито да се лекува нито дори да си направи ПСР, поради което не зная дали още има вирус или не, но пък дори веднъж да го е преборила сигурно пак го е лепнала в последствие  :sad3:.
 Така е в живота  - и да има логика тя не е лесно разбираема за нас…. Относно биопсията - ако не бяха изискванията на здравната каса никога не бих се подложила на подобна манипулация доброволно и само за информация дори и при наличието на хепатита, а камо ли ако го нямаше. А и нищо в чернодробните му ензими не показва, че има проблем.

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #34 -: Октомври 21, 2011, 15:00:50 »
Благодаря на всички ви, за пожеланията и съветите!
Аз бях 85/15% в полза, че няма нужда сега от биопсия, а и съм 100% сигурна, че и Антонов ще каже че няма нужда от нея.
Бубе, чак сега разбирам, че и ти така си се заразила, не знаех. :nah: Той също не искаше и не правеше нищо, за да разбере кво става с хепатита. Всеки път, когато се чуехме и видехме го правех на нищо, за да се чукне в тимберицата и да се задейства. Много ме дразни тая пасивност относно здравето му. И до последно аз му организирах 'сичко по телефона, и като на некое лапе обяснявах, кога кво и къде да ходи и прави.

Ели, хич не съм съгласна, че това е дискриминация. Според мен така трябва да бъде. Начи, метадона не ти е жизненоважен. Никой не ти е виновен също, че не си ползвал тиквата си и си се насадил така. Можеш да се напънеш малко, да се побориш малко, да се изчистиш, да си проясниш мислите и да обърнеш внимание на здравето си. Не е редно ти сам да не цениш здравето си, и да очакваш друг да го прави вместо теб.

Поздрави,
Теди

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #35 -: Октомври 21, 2011, 15:09:55 »
 :flowers: УРААА!!!! Браво!!!!
Хероинът е бил създаден от компанията Байер някога за лечение на кашлица, той също е и аналгетик, също явно действа понякога антивирусно... кой го знае...

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #36 -: Октомври 21, 2011, 16:13:32 »
Теди, поздравления за брат ти! Нека да сте спокойни сега и той да се пази и внимава.

Защо да се подлага на биопсия? Вирус няма, ензими добри...Добре е, че те е послушал все пак. :ashamed:

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #37 -: Октомври 21, 2011, 16:37:13 »
Теди то и аз не знаех дълго време :(, когато разбрах за вируса се сетих за какво ли не - за операцията от апандисит, за зъболекаря, даже за битови контакти, но не и за далечната случка от ученическите ми години.  Аз съм я изключила по елементарната логика, че щом тогава не съм знаела за съществуването на този вирус то той не е съществувал :). Самата тя ми помогна да разплета казуса, твърдейки че  няма от какво друго да е. В следствие на това се изследва още един нищо неподозиращ човек от тогавашната компания и също си го откри, но за разлика от мен се справи успешно с лечението.    Според мен това е причината в огромния случай на заразяване с хепатит С - някой дори веднъж да е пробвал в живота си, дори да е забравил за това, хич да не се чуди от къде е му е дошла гадината.  Това е тъжната истина, но добре е когато и за когото свършва добре :))

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #38 -: Октомври 21, 2011, 18:43:54 »
Надявам се Бубе, и ти пожелавам от сърце, един ден и за теб тази история да свърши добре. :flowers2:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007