Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Дискомфорт в дясното подребрие

(1/7) > >>

Dzhambazov:
    Здравейте,

от около година понякога усещам дискомфорт в дясното подребрие. Споделих с лекаря си и ми назначи изследвания на кръвта. Там не се забелязваха някакви аномалии. От две три седмици обаче дискомфорта се засили, сутрин като стана имам и болка отзад на гърба в същата част като от претоварен мускул. Боли ме и целият гръбнак. Днес си взех изследванията, АЛАТ и АСАТ са добре, билирубина е 29, холестерола е също малко над норма. Работата ми е свързана с доста напрежение и лекаря ми го отдава на нещо неврологично. Утре съм на ехография. От изчетеното в нета доста се притесних, три дни почти не съм се хранил. Започнах суровоядство със зехтин днес, а от утре започвам и фрешовете. От два дни бягам. Интересното е, че след бягане, няколко часа се чуствам добре. Иначе денят ми е лишен от всякакво движение. 181см, 88кг. съм. Алкохол пиех по около 50-100мл на вечер или чаша две червено вино, сега съм спрял всичко. Лекарят ми каза, че общите изследвания са добре, но аз все пак се притеснявам от това притискане отдясно.

Какво да правя?

Силвана Лесидренска:
Пусни си изследвания за хепатит В и С.

Dzhambazov:
   Тези изследвания ще ги пусна другата седмица заедно с още едно изследване на Билирубина, в друга лаборатория, за да изключа грешка.

Днес бях на ехограх, на най-добрия по много мнения в Бургас. След прегледа резултата е, че черния дроб, далака и панкреаса са добре, но имам прегъната жлъчка. Няма камъни в нея, но е S образна. Откри също и пясък в единият бъбрек. После бях при личния лекар който нищо не каза. Каза, че не се лекувало и да не ям яйца и пържено и да пия повече вода.

Днес започнах с един лимон с лъжица зехтин, минавам на суровоядство, по един фреш от ябълки и моркови на ден и всеки ден бягане. Спирам алкохола и кафето тотално.

Ехографиста ми каза, че ми трябва Вегетоневролог, но в Бургас нямало.

Сега седя, и се чудя накъде....


Радослав Русинов:
Можеш да отидеш на преглед при някой от хепатолозите в София. Проблема наистина може да е от жлъчката, но това трябва да го каже лекар. Изследванията за хепатит B и C също са важни, може оттам да излезе нещо.


Поздрави,
Радо

Dzhambazov:
Здравейте отново,

има някакво развитие. Преди седмица направих отново билирубин, но в друга лаборатория и то след месец зверска диета. Голямо разочарование. Отново извън норми. При норма 17 в тази лаборатория, резултата ми бе 25. Записах час при двама гастроентеролози. Единият направи отново ехография и е на мнение, че няма проблем с черния дроб и жлъчката, а болката е от прищипване на някое черво. Той ми назначи и изследване на трите вида хепатит като препоръча да ги направя в ХЕИ, защото там били най-точни изследванията за хепатити.

Вторият лекар не прави ехограф, прегледа предните два ехографа, направи мануален преглед и не каза от какво според него е проблема, но предписа Цинарикс за две седмици. И след това отново тестове на билирубин.

Добрата новина за мен е, че резултатите от тестовете за хепатит са отрицателни. Аз продължавам диетата като при хепатит, пия по два до три литра вода на ден, поне по 30 мин всяка сутрин правя физически упражнения и се старая да се движа повече. Странното е, че тежеста премина в болка на моменти и отпускане на моменти. Отслабнал съм десетина килограма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия