Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Дискомфорт в дясното подребрие

<< < (2/7) > >>

proddy:
Нека споделя опита си. При мене имах подобен проблем и се оказа, че е от тренировките. Оказа се че мускулите притискат черния дроб и около него. Самия черен дроб не боли доколкото знам, а болят тъканите и органите около него. В него няма рецептори за болка(ако греша нека ме ме поправи някой). Така, че ако няма видими причини за болка(изледвания, заключения, епикризи) просто спри да тренираш и виж как ще ти се отрази. Също така при тренировките се натоварва много функцията на черния дроб. Гликогена, който се изразходва по време на трениране и физически натоварвания, дроба се опитва да възстанови по най-бързия начин. Тогава се получава форсиране на чернодробната функция. Но да знаеш, че това става при продължителни и тежки натоварвания.
Надявам се проблема ти да е това. Все пак е нещо с което съм се сблъсквал и знам от опит, не е болка за умиране.

Силвана Лесидренска:

--- Цитат на: Dzhambazov в Януари 13, 2012, 19:23:56 ---.... поне по 30 мин всяка сутрин правя физически упражнения и се старая да се движа повече.

--- Край на цитат ---

Ти сам си го казал- тренираш и се движиш много. Искам да се хвана на бас, че покачването на показателите е от това. Когато тренираш усилено, движиш се постоянно, кръвотока се усилва. Т.е. през черният дроб преминава по-голямо количество кръв/час. Т.е. ти го натоварваш по този начин. Намали темпото и изчакай с тренировките.

п.с. пусна ли си изследвания за хепатит В и С?

anita:

--- Цитат ---Добрата новина за мен е, че резултатите от тестовете за хепатит са отрицателни.
--- Край на цитат ---

Dzhambazov:
Ами показателите бяха високи и преди да тренирам, като тогава си имах постоянно тежест. Сега с тренировките пак са високи, но поне имам моменти когато не ме боли. Тренировките не са ми тежки. Сутрин е гимнастика и разтягащи упражнения, малко коремни преси и лицеви опори. Вечер са аеробни, 25 мин на велоергометъра, отново малко коремни и лицеви.

Даже не се чуствам уморен след тренировката.

Dzhambazov:
Вече 4рти ден с Цинарикс и не усещам някаква промяна. От десетина дни не съм бягал и сякаш оплакванията са ми повече от когато бягах. Днес започнах отново да бягам, не повече от десетина минути и то на топло. От днес също така спрях и млечните продукти. Ще направя проба да не ги консумирам две седмици, за да проверя дали нямам някаква непоносимост към лактоза. Чудя се вече какво ми е.... Тежеста в дясно е повече, и болките в гърба също. Спазвам си диетата. Ям само плодове, заленчуци и пилешко, основно бяло месо и само на скара и не повече от веднъж на ден. Мазнината е само студено пресован зехтин. От как започнах тази диета на 5 декември и с движенията съм отслабнал 12кг. От тогава не консумирам кафе, захар, алкохол и всякакви подобни дразнители. Но консумирах много  млечни продукти...до днес.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия