Вирусен хепатит - Обща дискусия > Как да живеем с хепатита

 Антибиотиците и хепатит C

(1/3) > >>

deadora:
Много спешно искам да попитам, може ли болен от хепатит C да провежда лечение с антибиотик и лекарства, съдържащи парацетамол?
Накратко, в момента моя познат е с настинка (надяваме се да не е грип), а най-вече в края на месеца му предстои биопсия, много се притеснявам за него!
Отправям към вас този въпрос, защото ако не е вредно, искаме да вземем мерки, докато вече в понеделник отидем на лекар!!!
И още нещо ми се иска да попитам  - как се отразява едно такова преболедуване на черният дроб, може ли заради това да се отложи биопсията???

Александрова:
Здравей deadora ,според мен най-добре е да се свържете с личния лекар или с лекуващия ви от хепатита.През периода на лечение на моя син се налагаше да взема парацетамол при висока температура/след разрешение на лекуващата го лекарка/.Във форума съм срещала   случаи , в които се налага прием на антибиотик,на винаги след консултация с лекар .А относно биопсията има време до края на месеца ,дано близкият ти да оздравее.
Поздрави
Рени Ал.

Радослав Русинов:
Здравей,
За човек с хепатит C не е противопоказно да се лекува с парацетамол в случай на нужда. Важно е обаче да се знае, че с парацетамола трябва да се внимава, не трябва да се предозира, а и не трябва да се взима прекалено дълго. Парацетамолът може да е опасен дори и при здрави хора, заради влиянието му върху черния дроб при по-големи дозировки. За повече информация, може да прочетеш тази статия: Черният дроб: Парацетамол и Вашия черен дроб.
Накратко, след като състоянието на познатия ти го налага, по-правилно е да вземе парацетамол, за да реши по-спешния си здравословен проблем, но трябва да е внимателен.

--- Цитат на: deadora в Февруари 11, 2012, 14:34:30 ---И още нещо ми се иска да попитам  - как се отразява едно такова преболедуване на черният дроб, може ли заради това да се отложи биопсията???

--- Край на цитат ---
Такова преболедуване не може да е противопоказание за извършване на биопсия. Списъкът с противопоказанията за извършване на чернодробна биопсия, можеш да видиш в тази статия на сайта ни: Чернодробна биопсия. В нея ще прочетеш и повече за самата чернодробна биопсия.


Поздрави,
Радо

Радослав Русинов:

--- Цитат на: Александрова в Февруари 11, 2012, 15:24:42 ---Здравей deadora ,според мен най-добре е да се свържете с личния лекар или с лекуващия ви от хепатита.През периода на лечение на моя син се налагаше да взема парацетамол при висока температура/след разрешение на лекуващата го лекарка/.

--- Край на цитат ---
Само да уточня, че познатия на Деадора не е на интерфероново лечение в момента.


--- Цитат на: Александрова в Февруари 11, 2012, 15:24:42 ---Във форума съм срещала   случаи , в които се налага прием на антибиотик,на винаги след консултация с лекар.

--- Край на цитат ---
Парацетамолът не е антибиотик.


Поздрави,
Радо

deadora:
Много благодаря за изчерпателния отговор!Вече прие 1 саше ''грипекс макс'',за температурата ,а в понеделник дано не се налага спешност,ще се обърнем за помощ към личният лекар!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия