Вирусен хепатит - Обща дискусия > Как да живеем с хепатита

 Антибиотиците и хепатит C

<< < (2/3) > >>

deadora:
Здравейте!Днес моя близък,посети личният си лекар и тя му изписа за лечение на грипа антибиотика ''Левокса'' и ''ибопрофен''  за болките и температурата!Моля ви отговорете ми,ако може! Тези лекарства може ли  да се приемат от моя познат,дали не са вредни за черният дроб!Питам ви,защото имам причини ,да не вярвам на 100% на способностите на личният му лекар!

proddy:
Абе да ти кажа нема нищо страшно да си пийне некое друго апченце. Кво толкоз се стресирате от тоя Хепатит не знам. Ама туй то - всеки бълва неква информация и хората като не знаят се панират. Единственото лошо за черния дроб е прекомерната употреба на лекарства и токсични препарати. Докато взима лекарства е задължително да ги пие с повече вода. Да пие поне 1,5-2 литра на ден. Това е. Нищо страшно няма да пие, както антибиотик така и обикновен аналгитик.
Толкова ли е зле, та чак и антибиотици пие? Аз не пия антибиотици от 10 години насам и се лекувам само с народна медицина и на 3тия ден съм на крак и като нов. Някой хора имат мания да се тъпчат с лекарства и при най-малкия дискомфорт, който усетят... Това е от мен. Успех!

anita:
В антибиотиците няма нищо лошо ако се приемат при нужда и в нормални количества. От една опаковка няма да се увреди черния дроб, както и от няколко хапчета за темпертура. В листовките на всеки препарат има противопоказани. Преди употреба винаги ги четете. Както е казал Проди много течности по време на приема.
В листовката на Левокса не намерих нищо притеснително.

deadora:
Благодаря!Бях притеснена ,защото в една статия, пак тук във форума ,четох,че антибиотици съдържащи тетрациклин не трябва да се приемат от хепатитно болни!А отговарям,моят близък,по принцип не е привързаник на лекарствата,но го събори грипа-ужасен е!А и трябва да се оправи по-бързо,за да не се отложи биопсията!Това е!

brankox:
Само искам да споделя , че един приятел на 30 години с хепатит С се разболя от грип , влоши се и го пратиха в болницата където му сложили антибиотик на система и той почина ... отказа му черния дроб

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия