Автор Тема:  Диагноза без причинител, моля за мнение !  (Прочетена 44943 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pit1bg

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 15
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Чернодробна стеатоза
Здравейте на всички участници в този форум  :flowers:

Първо искам да отбележа че бях много приятно изненадан че имa такъв сайт посветен на коварното заболяване-хепатит но най-вече от компетентното мнение на хората които учавствуват в него. Аз се казвам Петър, на 45 години от град Пловдив с дете на 2.4 години. Доста статии и мнения от форума прочетох преди да се „престраша” и аз да напиша нещо което след много консулатции с все известни лекари в областта на гастрото, с които съм се консултирал така и до ден днешен освен баналната диагноза „стеатоза хепатитис” друго логично обяснение никой не ми дал на базата на следните изследвания:

Първо за да бъда по-лаконичен ще отбележа, че през далечната 1998 една сутрин когато се събудих и отидох до тоалетната, първото нещо което забелязах е че урината е по тъмна на цвят като бира. До този момент симптомите на хепатита не ми бяха познати. След консултация с позната лаборантка пи пусна изследвания, вклучително на HIV, B,C и чернодробни трансаминази АСАТ, АЛАТ, ГГТ и АлкФ от които само АЛАТ от норма 45 беше на 101.Съответно Anti-HBs (-); HbeAg (-); Anti-HBe (-); Anti-HBc (-). С две думи нито среща с вируса нито носител. Холестерол в норма, глукоза 5.2 горна граница но пак в норма.

След тези изследвания съответно отидох при д-р Борислав Драгомиров (гастро от Пловдив) който установи увеличение на черен дроб с 3-4 сантиметра. Нищо не ми беше предписано просто каза да спазвам диета известно време и това беше. Съответно ми направиха изследвания на имунен статус във ВМИ Пловдив и цялата имунна система беше объркана. Стойносите играеха от всякъде. Пак ме пратиха на изследване за HIV по метода на Илайза и пак (-). А иначе симптомите си иставаха същите: отпадналост осебенно сутрин, болки в ставите, появи се някякво „свистене” в ушите което и до сега си го имам но вече ми свикнах.

Някой път дори и чувство за недостиг на въздух. След една година около 2000 пък започнах да образувам и камъни в бъбреците, но те не ми създадоха големи проблеми защото се оказа че са „оратни” и организма ги саморазрушава и те се разпадат.
Най-големият проблем ми започна от пролетта на 2004 когато започнах да се чувствувам много отпаднал, пак проблеми със това свистене в ушите и най-вече АЛАТ отиде на 111 а АСАТ 56 над норма. Съответно на ехограф и на скенер черният дроб излизаше от 14-16 см – над норма.

Даже и заключението на лекарят който ми разчете скенера през Май,2004 беше „тежка стеатоза” или „начален стадий на цироза”. След това заключение вече си направих преглед и при прф Чернев, който пък изключи всички възможни вируси включително, ебщайн-бар, цитомегал и херпес. От тези два излезнаха (+)- Херпес и Цитомегал, но Б и Ц (-) на хепатита отрицателни както и антителата им.

След това ме приеха във ВМИ Пловдив за 3-4 дни където завеждащ лекар беше Венцислав Джурков (сегашният собственик на Евро хоспитал в Пловдив) и там ми вливаха разтвор – трансмитил и нещо друго след което в рамките на 15 дни АСАТ и АЛАТА вече бяха в норма, но симптомите останаха същите.

През Януари,2005 имах среща с прф Чернев от Александровска-СФ с цел постъпване за биопсия на дроба,но след консултация с позната в САЩ която работи като лекар ме посъветва да не е правятакава  понеже никъде не е откриван вируса на Хепатит и че дори да се установи степента на разрушение на черният дроб то няма да помогне да разберем причинителя за това. От 2004 до 2010 стойностите на трансаминазите бяха в нормата без да съм провеждал каквото и да е лечение, само Не употребявам алкохол.

При контрола на трансаиминазите през 2011 АЛАТА беше около 60 при норма 45, но тази година през Май,2012 когато отидох на фиброгастроскопия и ми откриха „хеликобактер пилори +++” след употреба на 2 антибиотика Клацид и Дуамокс с Влажил и Нексиум състоянието ми се влоши и то доста. Подуване на корема при малко храна и чувство за тежест, отпадналост и то доста. След направените изледвания на АЛАТ и АСАТ те бяха: АЛАТ-146; АСАТ-60,ГГТ-67. В момента съм на строга диета и на Трансмитил сутрин и вечер по 500мг и състоянието ми се стабилизира малко но не както трябва да се чувствувам като здрав човек.

Забравих да спомена че съм 182 на 98кг, не бих казал че съм с надноремно тегло, спрях и цигарите от лятото на 2011 и въпреки всичко няма отърване от „стеатозата”. Утре 12 Юни, имам среща с доц Кръстев тук в Пловдив, който идва определени дни в болницата на д-р Джурков за да преглежда пациенти с проблеми най-вече с черният дроб. Ще видя какво ще ми каже той, но не очаквам нещо по различно от прф Чернев.

Много бих се радвал на компетентно мнение от вас отколкото от господата „величия” в тази област защото вече имах преглед с прф Чернев и неговото мнение беше че причината е „херпеса” и „цитомегала” но аз все не мога да се съглася че тези вируси имат симптомите на „хепатитните”. Решил съм да започна отново с изследванията и каквото покажат.... :fight:

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Диагноза без причинител, моля за мнение !
« Отговор #1 -: Юни 12, 2012, 08:57:37 »
Здравей и добре дошъл във форума!
Благодаря за хубавите думи!

Много подробно си описал цялата история на проблема. Незнам какво мнение да изкажа по темата след като тук не сме специалисти, а само пациенти. Винаги съветваме обаче да се търси второ и трето мнение. Неща, които ти вече си направил.
Не споменаваш какви са стойностите на липидния профил. Предполагам, че щом нищо не пишеш за тях са в норма.
Сещам се за още един случай във форума за момче със стеатоза с неуточнена причина.
Дръж ни в течение как е минал прегледа при проф. Кръстев.
Пожелавам ти успех!

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 12, 2012, 13:48:43 »
Здравей! И аз прочетох всичко, което си написал от карй до край, и аз не знам какво да кажа. Трябва може би да видиш и кои лекарства вредят силно на черния дроб и да ги избягваш занапред. Аз на твое място може би бих си направила и биопсията, просто за да знам как съм. Пиеш ли някакви добавки, които да помогнат? За херпеса и цитомегала съм чувала, че май си седят в кръвта и са нелечими... не знам, но  :fingerscrossed: и ще се радвам да напишеш какво ти е казал докторът.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #3 -: Юни 12, 2012, 17:43:21 »
Много завързан случай.
Аз мога да препоръчам да се консултираш с доц.Антонов от Рилски-София. Неслучайно ни е любимец на всички - много компетентен, внимателен и загрижен.
Друг съвет не мога да дам.

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #4 -: Юни 12, 2012, 20:08:05 »
...
Съответно ми направиха изследвания на имунен статус във ВМИ Пловдив и цялата имунна система беше объркана. Стойносите играеха от всякъде.
...

Това значи ли, че си изследван за автоимунен хепатит и е отхвърлен?
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен pit1bg

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 12, 2012, 20:32:41 »
Здравейте на всички и благодаря за бързата реакция от Ваша страна. Днеска имах среща с доц.Кръстев във Пловдив и неговото становище беше да ми предпише метформин, но аз не съм диабетик.

Как се обозначават липидите-триглицириди или ...? Аз обаче не съм стгласен с неговото мнение защото стойностите на холест и кр захар са ми в горна граница: Глюкоза-5.51; Холестерол-5.14; ХДЛ-холестерол-0.82; ЛДЛ-холестерол-3.93 (само това е с един пукт завишено),триглицириди-1.49 в норма. Просто ще потърся и мнение на доц Антонов от Св Ив Рилски и пак ще се срещна с прф Чернев, но преди това ще направя всички изследвания включително и ПСР за хепатит Б за да изключа всякакви евнтуални възможности за наличие на някой от вирусите или както тук на места чух за думата "окултен" от Радослав.

Що се отнася за херпеса с течение на времето той отслабва и не се показва повече. За цитомегала може би трябва да се видят неговите стойности. А какво имате напредвид за автоимунен хепатит ? И друго искам да споделя с вас, ако си направя биопсия и видят какви са пораженията на дроба, как ще се лекуват при положение че липсват вирусите на Б и Ц ?

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #6 -: Юни 12, 2012, 21:44:18 »
http://www.hepactive.org/content/articles/general_information/hepatitis_types/autoimmune_hepatitis

Прочети това, но все пак си мисля, че е наложително още една консултация с хепатолог. Не може дробът ти да се уврежда без причина. Дано имаш копия от изследванията, които да покажеш при консултацията, за да може да ти назначат по-специализирани изследвания и да се вземат мерки.
За хемохроматоза и болест на Уилсън изследван ли си?

Пожелавам ти късмет
« Последна редакция: Юни 12, 2012, 21:52:27 от Аника »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен pit1bg

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 12, 2012, 23:03:16 »
Здр Аника, благодаря ти за логичното предположение, аз също не се предавам лесно и логиката е че все нещо предизвиква завишените стойности на дроба или както всички знаем нищо не е случайно ... Проблема напоследък който виждам при посещения при така наречените "специалисти" е че от лекари повечето станаха "бизнесмени" т.е. гледат интереса без да обръщат внимание на пациента, както беше днеска с доц.Кръстев който с лека ръка ми предписа лекарство което няма нищо общо с моето състояние. Прф Чернев поне ми написа какви изследвания да направя и започна по реда на отхвърлянето на всяко едно ...

Ще се обърна към прф Чернев и доц Антонов-любимеца на всички в този форум  :love5: и най-вероятно след консултация с тях ще се заема с многото изследвания които ми предстоят (дори ако се наложи ще си направя и биопсия) макар че честно да си призная много ме е страх от нея  :sad3: но имайки напредвид че има малък син на който ще съм му необходим ще го приживея някак си.Просто тази година съм решил с цената на всичко да се опитам да разбера от какво съм болен и кой е причинителя за завишените трансаминази ...

Хората около мен като ми видят папката с изследванията, скенери, ехографи, 3 фиброгастроскопии (които въобще не бяха нещо страшно - бих ги предпочел пред биопсията  :smile:) дебела папка с изследвания от 1998 до сега и ме питат какъв е резултата дали съм се излекувал а аз им казвам че напредвам :) Както и да е много се радвам че има хора като вас които в някои случаи биха помогнали на човек с проблеми повече от колкото скъпо платените специалисти които в някой случая биха объркали тотално живота на някой който има нужда от хелп...

Надявам се не ставам досаден с моите изказвания но това е самата действителност за съжаление.Ще ви държа в течение за всяка стъпка и ако успея да имам положителен ефект, много ше се радвам защото знам че това ще помогне и на други пациенти които се нуждаят от помощ в такъв момент...

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #8 -: Юни 13, 2012, 00:50:34 »
Здравей и от мен!
Много подробно и детайлно си описал случая си, но според мен липсват някои изследвания и симптоми, които биха могли да изключат още евентуални заболявания.
Имайки предвид заболяванията, които спомена Аника в поста си: хемохроматоза и болест на Уилсън, се поразрових за симптоми. При болестта на Уилсън има силно изявена неврологична симптоматика и поява на тремор, което мисля, че го няма при теб. Но ги споменавам, защото е много важно ти да изключиш тези симптоми, ако ги нямаш, тъй като аз нямам пълната информация за изследвания и симптоми. Тъй като не си описал такива симптоми, приемам, че ги нямаш.
Вариантът за хемохроматоза включва следните основни симптоми: бронзова кожа, диабет, и хепатомегалия (увеличен черен дроб). Но ти не си споменал за т.нар. "бронзова кожа", нито за някакви индикации за диабет (или инсулинова резистентност), така че приемаме, че може би не е хемохроматоза. Все пак, ще е хубаво да знаем дали си правил изследвания за серумно желязо, феритин, и трансферин, които биха могли да дадат информация за някакво евентуално натрупване на желязо в организма. Можеш да помислиш и в тази посока.
За автоимунния хепатит, можеш да погледнеш статията, която Ани ти е пуснала и да видиш дали имаш някакви симптоми, на които да отговаряш. Като някакво успокоение за теб, хубаво е да знаеш, че жените са по-големия процент от заболелите от автоимунен хепатит. Прочети внимателно статията и прецени дали може да се мисли в тази посока.
Следващ вариант е да имаш т.нар. "окултен" хепатит B или C, както си предположил. Но изследването ти anti-HBc total е отрицателно, което автоматично изключва възможността да имаш "окултен" хепатит B. Остава ти вариант "окултен" хепатит C, като за да го провериш, трябва да си пуснеш HCV РНК (или т.нар. ПСР) за да търсиш директно за следи от вируса в кръвта си. Но направи това след препоръка и заедно с хепатолог, не си пускай изследването на своя глава, защото е и доста скъпо.
Виждам, че заедно с лекарите си изключил варианта причинителя да е някакъв нехепатитен вирус, което е добре. Поне в тази посока не би трябвало да се дълбае повече.
Другият вариант (и според мен най-вероятният) е да имаш стеатоза и/или стеатохепатит, каквито са предположенията на лекарите в момента. Според мен те са най-вероятната диагноза, защото в днешно време стеатозата става все по-разпространена, а самото и наличие и разрастването и може да доведе до сериозно увреждане на черния дроб.
Следващия важен и сериозен проблем, който имаш, това е какво става с чернодробното увреждане, има ли го, напредва ли, и колко е голямо. Хубав знак е това, че гастроскопиите не са открили нищо притеснително. Ако нещата с черния дроб бяха стигнали до сериозно увреждане, то те щяха да открият варици по хранопровода, което доколкото разбирам от това, което си писал, го няма при теб. А това са добри новини.
Следва въпросът дали трябва да се подложиш на биопсия и има ли смисъл от нея. Тук не мога да се съглася с твоята позната лекар от САЩ. Хистологичното изследване на проба от черния дроб може да даде много ценна информация, която няма откъде другаде да се види. Всъщност, различните патогени (причинители) на увреждането на черния дроб водят до различни морфологични промени в черния дроб и те биха могли да индикират или да разкрият кой би могъл да е причинителя на увреждането. За да не съм голословен, можеш да прегледаш тази статия: Патоморфологични промени в черния дроб при чернодробни заболявания , в която ще видиш, че уврежданията са от различен тип в зависимост от причинителя. Много ясно можеш да го видиш споменато и в статията за автоимунния хепатит, при който отново има специфични морфологични изменения в черния дроб. Един опитен хистолог би могъл да открие важни неща при изследване на чернодробна проба. Също така, пробата би могла да се изследва за наличието на някакви вещества и т.н. Но тук решението трябва да се вземе заедно и след консултация с много добър хепатолог. Все пак, би трябвало да е много ясно има ли, и кой точно хистолог би могъл да изследва пробата с ясното съзнание, че изследва пробата на черен дроб с неустановен досега патоген. Така, че обмисли отново дали биопсията не е добър вариант.
Ами това е, за което се сещам в момента. Предполагам, ще ти изникнат още доста въпроси, така че ако мога да помогна с още някаква информация, ще се радвам да го направя.

Относно това към кой гастроентеролог да се насочиш, освен вече препоръчаните, аз бих ти препоръчал доц. Кацаров от ВМА-София, който е много добър диагностик. При неустановени или проблемни диагнози, винаги насочвам хората и към него. Ето в тази тема можеш да прочетеш какъв е подхода му и реални впечатления от пациент: Болки и парене в червата.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен pit1bg

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 13, 2012, 01:52:53 »
Здравей Радослав,

Много ти благодаря за обстойното становище. За да не те ангажирам излишно пред компютъра разбрах насоката ти- допълнителни изследвания и ЧРБ (чернодробна биопсия). От всичките специалисти с които съм разговарял и са ме лекували до момента единствено прф Чернев настоя за приемане в Александровска болница и биопсия на дроба. Всички други включителни и доц Кръстев който ме прегледа днеска и е писал толкова много учебници и научни материали се позова че не е необходима при положение че няма нито един от опасните хепатити.

Това разбира се ме успокои само за момента защото знам че докато не разгадаем "причинителя" за стеатозата а тя не лека дроба няма как да се възстанови.Ще трябва отново да наблегна на изследванията както преди години или: маркери за Б и Ц+ анти, ПСР за Ц, желязо,феритин и трансферин, ПКК, ДКК, Трансаминази, Урина, изследвания на имунна система (имунен статус) при Хематолог, Цетамегал,Херпес,Ебщайн и др, и чак тогава ще отида с тези изследвания при Кацаров, Антонов и прф Чернев за да видя кой накъде ще тръгне за откриване на причинителя.

Не съм лекар но от това което съм споделил с вас в този форум е че 1998 "нещо"ме закачи което нещо ми създаде симптоми подобни на хепатитните и съм сигурен че стеатозата не е просто от наднормено тегло или неправилно хранене, при положение че не пия грам алкохол от 18 годишен и цигарите съм ги спрял тотално от Август,2011. Сега като върна лентата назад във времето разбирам защо се чувствувах толкова отпаднал на моменти, болкте в ставите (най-вече в крайниците),нарушена храносмилателна система (това подуване след хранене),тъмната "бирена"урина и т.н.Проблема е че наистина трябва да постъпя в болница за да може този лекар който ме лекува да има време да се запознае с папката с документи, която е много обемиста, необходими са поне 1 час за разглеждане подробно всичко от 1998 до сега. Ако нямам остър хепатит с венозно вливане на трансметил и други разтвори АЛАТ и АСАТ би трябвяло да паднат но после след време пак ще се качат ако не знам с какво си имам работа.

Другото нещо което ме е възпирало за биопсията е че дори доц Кръстев и д-р Карпарова (завждащ отделението по гастро към Еврохоспитал) днес се изказаха че не е наложително, а и че не е приятно.Разбира се никак не е приятно да си болен от чернодробно заболяване, но при такава ситуация когато нещата не вървят и трансаминазите са над норма мисля че нямам много голям избор. А и тук повечето в този форум сте го минали това и както виждам, ако пак се наложи в името на оздравяване и диагноза пак ще го направите.

Благодаря на всички за мненията които са ключ към намирането на истината относно заболяването ...

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #10 -: Юни 13, 2012, 09:01:22 »
Относно биопсията повечето хора в този форум сме я преживели и в нея няма нищо страшно. Само притесненията ни са много големи преди нея. Прави се с местна упойка и нищо не се усеща. При някои има лек дискомфорт след нея, но лично при мен нямаше никакви болки или неприятно усещане.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #11 -: Юни 14, 2012, 18:59:25 »
Здравей,
Според мен няма нужда да повтаряш наново всички изследвания, а само да ги допълниш с тези, които все още не си правил, и след това да отидеш с цялата папка при хепатолога, който си си харесал.
Това, че през 1998 година всичко е започнало с остри симптоми, е много интересно. То не пасва на теорията за по-тежка стеатоза, защото тя със сигурност няма как да се обвърже с точен момент, нито започва с остри симптоми. Може да се окаже, че стеатозата е само следствие от основния проблем, или че се е развила независимо от основния проблем. Със сигурност обаче наличието и допринася в момента за завишените ти чернодробни показатели и изобщо, за проблемите ти с черния дроб.
Много ще ми е интересно какво ще открият хепатолозите и ще се радвам да ни информираш как се развиват нещата при теб!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен pit1bg

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Юни 14, 2012, 20:32:22 »
Здр Радослав,да този път наистина няма да оставя нещата с лека ръка като преди, защото след като бях хоспитализиран за 3-4 дни в гастрото на ВМИ Пловдив през Септ 2004 и ми вливаха трансметил на раствор венозно, АСАТ и АЛАТ слезнаха за 1 седмица в норма и аз си помислих че съм излекуван, просто тогава нямах тази информация с която рааполагам сега. Но през това време "причинителя" си е работил макар и леко за да започнат от 2010 трансаминазите отново да растят бавно.

Този път се надявам че и с ваша помощ ще успея да разбера какъв е проблема та дори и ще направя биопсия за да видия хистологията на увреждане на дроба. При такива нива на медецината не може някакъв вирус така лесно да се изплъзне в днешно време :) Ще ви информирам за всички налични изследвания само че като сканирани прикачени фаелове, защото ще ми отнеме много време да преписвам всичките данни на ръка.

Поздрави на всички и нали знаете поговорката,че "дружина планина повдига"

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #13 -: Юни 15, 2012, 06:30:16 »
Здравей Приятелю , аз само да допълня за биопсиите , мен са ми правени 2 такива ,преди 7 и преди 3 години и няма нищо притеснително , а предполагам тя е доста подробно и пълно изследване и още повече щом при теб има проблем с диагностицирането ,може би наистина е по добре да си направиш.
От сърце ти желая по скорошно разрешаване на случая ти и поемане по вярна пътека за пълното ти излекуване .

Успех  :good:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен pit1bg

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Юни 15, 2012, 16:05:14 »
Благоадаря на всички за подкрепата отнсоно биопсията. Да ще я направя за да видим евентуално какво руши клетките в дроба и неговото състояние което сигурно хич няма да е добро.

И сега един въпрос към специалистите по хепатите Б и Ц, ако Анти ХБе е (+), а ХБеАг (-) може ли да се направи ДНК (ПСР) за хепатит Б с опасени,я че вируса циркулира в кръвта и прави поразии. Питам защотот моите симптоми от 1998 които съм описал клонят към прекаран хепатите Б на крак, без да е забелязан тогава,въпреки многобройните кръвни изследвания които съм правил тогава.!!!

Днеска отделих 1 час за да си разгледам подробно всичките изследвания които съм правил от 1998-2012 и това което забелязах е че от Октомври,1998 до Септември,2004 (точно 6 години) АЛАТ е бил от 60-110 т.е. над границата. Имам и скенер от 2001 за черен дроб където се забелязва леко уголемяване, т.е. стеатозата НЕ Е МЕТАБОЛИТЕН СИНДРОМ а нещо е ударило черният дроб и той е реагирал, тя просто е резултат на това. Цитомегала може да го раздразни но чак толкова, по скоро ,мисля че трябвада наблегна на ДНК на хепатит Б и ако се открие такъв, не занам какво се прави тогава при положение,че Аг му е отрицателно.

Моля за компетентно мнение по този въпрос, ако ДНК открие наличие на Б вируса в кръвта, а марекрите не го откриват ? От многото изследвания само това се набива най-много на очи, че АЛАТ е над нормата и то постоянно до 2004 когато ме приеха в болница и го свалиха до норма, но после от 2006 до 2012 пак се покачва по малко докато последно стигна 148 от 42 единици през 2005 година. !

Поздрави на всички и спокоен уикенд !

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007