Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Диагноза без причинител, моля за мнение !

<< < (6/6)

pit1bg:
Здравейте отново,днеска след обстойно "самообразоване" в интернет стигнах до заключение че не може Anti HBc Total да е (-) и в същото време Anti HBs да е (+) , при положение че никога не съм ваксиниран против хепатит Б ! Затова реших да повторя серумните изследвания в друга лаборатория с тенденция Anti HBs да е (-) и да чакам резултатите от ДНК за двата хепатита от които ще стане ясно кое от серумните изследвания е сгрешено ! Ако не съм прав моля да ме поправите.

След като излезнат всичките изследвания отивам при Прф Антонов за консултация и евентуално постъпване в Ив Рилски или Александровска за биопсия и ако е нужно още допълнителни изследвания докато не разбера кое причинява повишените стойности на АЛАТ ? Преди два месеца цвета на урината леко варираше на по-тъмна и след като се срщнах с познат гастроентеролог от Пловдив ме посъветва да изследвам за мед в урината !

Това е за сега което съм предриел повече от това засега мисля че няма какво да се направи !

Поздрави от мен !

pit1bg:
Здравейте отново, днеска си взех и вторите контролни изследвания от лабораторията Писанец и както предположих Аnti HBs излезе отризателен, при положение че Аnti HBc Total core в предишните беше също отрицателен. Другото което малко ме смущава е че Аnti HCV- което излиза отрицателно също, стойността му за определяне е 0.95 при норма за положителна от 1 нагоре >1 !

Надявам се в Петък ПСР теста да си каже думата относно хепатит Ц (наличен) защотот от сума ти време само изследвания и без каквито и да е заключения дали имам в организма си хепатитен вирус. Ето и копя от днешните изследвания:

HBsAg / хепатит В / * Профил Виж по-долу

HBsAg стойност 0.434 COI (0-0.9 Отр.);(0.9-1-0-Сива зона);(>1.0- Пол.)
HBsAg интерпреация ОТРИЦАТЕЛЕН   
Anti-HBs <2.00 ОТРИЦАТЕЛЕН lU/l ( <10 - Отр.); ( > 10- Пол.)
Anti HCV / хепатит C / * Профил Виж по-долу
Anti HCV интерпретация ОТРИЦАТЕЛЕН   
Анти HCV стойност 0.950 COI (0-1 Отр.);(>1- Пол.)
Анти HBc - Total (CORE) 1.63 ОТРИЦАТЕЛЕН S/CO (>1.001-Oтр.);(0-1-Пол.)
HBe Ag 0.137 ОТРИЦАТЕЛЕН S/CO (<1.00-Отр.);(>1.00-Пол.)
Aнти-HBe 1.62 ОТРИЦАТЕЛЕН S/CO ( <1-Пол.);(>1-Отр.)

Радослав Русинов:

--- Цитат на: pit1bg в Септември 13, 2012, 21:03:09 ---От всичко до тук единственно Anti-HBsAg- пол.2.0 (норма 10-1000) и АЛАТ- 68 са над норма.Ще помоля някой от специалистите по хепатит Б да каже какво значи този положителен резултат и дали е възможноо да е такъв при положение че австралийския антиген е отрицателен ?

--- Край на цитат ---
Здравей,
Anti-HBsAg не ти е положително, по-скоро е фалшив положителен резултат. Имаш стойност 2.0. което е изключително малко за да го приемем за положителен резултат.
Единственото, което се вижда от тези резултати, е че имаш завишен АЛАТ, т.е. имаш някакъв проблем с черния дроб. Всички други изследвания са ти наред.
Какво стана с резултатите от ПСР-ите, които си пуснал в "Иван Рилски"?


Поздрави,
Радо

pit1bg:
Здравей Радослав и всички участници във форума !

Първо искам да чиститя Новата 2013г с пожелания за много късмет и здраве и да е по-добра за някои хора от предишната ! Сега отговарям на Радослав.........

Да ПСР те излезнаха и са (-) и за Б и Ц хепатит което още повече ме обърка и ме амбицира за по-обстойно разглеждане на моят случай. Запланувал съм посещение в СФ при някой от специалисте и евентуално постъпване в болница за биопсия и каквото е необходимо за разгадаване на загадката за повишените ензими на АЛАТ от 1998 до сега ...

Радослав Русинов:
Здравей и Честита Нова Година!
Хубаво е, че поне вече е ясно със сигурност, че причината за високите ензими не е хепатит B или C. Пожелавам ти успех в търсенето на причината, дръж ни в течение какво се случва с теб, пък ние ще помагаме с каквото можем.


Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия