Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Откриха ми автоимунен хепатит!

(1/4) > >>

july1993:
Здравейте! Поразгледах описаните заболявания и проблеми тук и не видях диагноза като моята. Прочетох тук и там някои неща, които ми говорят за това, че имам сериозен проблем и неособено благоприятна прогноза за развитието. Доскоро нямах никакви проблеми, но ето че започнаха да ме връхлитат един след друг. Поставиха ми диагноза Тиреодит на Хашимото, а сега и това. Според доктори, това било нормално, но според мен е малшанс. Не искам да коментирам медицинските лица, благодарение на които си влачих проблемите 1год., за да ги открият други, когато е доста късно. Трябва да мисля оттук нататък какви ще ги дробя. Записаха ме за 31юли да вляза в болница, а нямам грам представа какво ще ми се случи. Ако някой е наясно с тази болест, ще му бъда благодарна да напише каквото знае. Поздрави!  :sad3:

Лорей:
Здравей и от мен. Дай малко повече подробности, ако не те затруднява. Как ти откриха автоимунния хепатит, имаш ли оплаквания и симптоми, какви изследвания ти пуснаха, резултати от изследванията, вид на автоимунния хепатит, в коя болница и при кой специалист ще постъпваш? Аз съм с хепатит С и знам за автоимунния хепатит от статии, но ще се опитам да ти бъда полезна, както вярвам и всички във форума.

Силвана Лесидренска:
Здравей,

тук има информация относно автоимунния хепатит: http://www.hepactive.org/content/articles/general_information/hepatitis_types/autoimmune_hepatitis

Въз основа на какви изследвания ти го поставиха и кой лекар?

Поздрави,
Силвана

july1993:
Може би сигналът за този проблем започна миналата година през юли, когато след профилактична кръвна картина се оказах с много ниско количество тромбоцити - 75 - при долна граница 130. Така наречената ми джи пи по това време обяви, че резултатите са сбъркани в лабораторията и ще обърне внимание след като се върне от отпуск - неясно кога. Оплаквах се от подуване, но никой не го прие сериозно. Месец по-късно направих 2 силни кръвоизлива, които приписаха на гинекологични проблеми и ми направиха гинекологична операция. Тромбоцитопенията продължи и след това. През януари установиха, че ТSH е над 100 , а МАТ е над 600 - т.е. съм се сдобила с Тиреодит на Хашимото. Малко след това покрай ехографията на щитовидната жлеза ми направиха и такава на черния дроб. Установи се, че има увеличен ляв дял - с 3см, с дифузни структурни промени от стеатозен тип, увеличен далак с 2см и с твърдо еластична консистенция, вена порте - 12.4мм. Направиха ми изследване за хепатит В и С - отрицателни, за антитела CMV-IgM (-) ; CMV-IgG(-) ; EBV-СА-IgM (-)  EBV-СА-IgG - положит. - 74 ru/ml ; ANA (-) , AMA (-)  ASMA - 1:80 Титър; АсАТ започна от 164 през март, като сега е 402, АлАТ през март беше 167, а сега - 458; Общ белтък - 100, тромбоцити - 98 ; ГГТ - 94 .
С тези изследвания отидох при д-р Антонов в "Свети Иван Рилски" и той ми каза, че съм класически пример за Автоимунен хепатит. Трябвало веднага да постъпя в болницата, но се оказа, че това може да стане най-рано на 31юли. Та, това е. Оттук нататък всичко ми е в мъгла.

anita:
Няколко са хората с подобна диагноза в този форум. Мога само да кажа, че  си попаднала на точния лекар и си в добри ръце.
Незнам дали някой би могъл да ти даде съвет, но ще се радвам да споделяш как вървят нещата при теб.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия