Вирусен хепатит - Обща дискусия > Как да живеем с хепатита

 дипресия

(1/2) > >>

deadora:
Мой близък е с хепатит б,преминал е два курса на лечение с интерферон и в момента вече 7-8 месеца след лечение той е много изнервен и агресивен!Помоли ме да Ви попитам имал ли е някой от вас такъв проблем и с какво се е лекувал или единственият начин е посещение на психиатър?

deadora:
Дааа,48 преглеждания на въпроса ми и никакъв отговор!Най-вероятно ви звучи глупав въпроса ми,но аз се осмелих да убедя този отчаян човек,че излагайки проблема му в този форум,ще получи отговор,съдействие и разбиране!Понякога отчаяните хора задават и не толкова смислени въпроси,но ако си минал през този "интерферонов ад"два пъти и положението ти не става по-добро а агресията ти не отшумява(както и болестта ти),остава надеждата да ти помогне някой със съвет!

ralkataaaaaaa:
  Аз все още се лекувам и не знам как ще е 8 месеца след като спра да се лекувам,но наистина се чувствам понякога много тъжна без причина,също така започвам да плача ей така от нищото,но има моменти в които съм весела и щастлива.  Колкото до агресията доколкото съм чела тук във форума има мъже които дори са удряли жените си ,но след приключване на лечението си нещата се успокояват .Може би твоя познат трябва да отиде на психолог или пък да се свърже с лекарите при които се е лекувал и да ги пита тях . Като цяло лечението е много тежко и много продължително и това много влияе на психиката на човек. Може би на някои хора им трябва повече време за да заживеят нормалния си начин на живот.  :smile:

Силвия Станиславова:
Ако се чувства много изнервен,депресиран,трябва да поговори със специалист за това и да има терапия. И не е зле също да направи изследвания например за тироидните хормони,как са след тези две лечения. Хора докато са на лечението им се налага(на някои разбира се),да бъдат на антидепресанти. Интерферона предизвиква странични ефекти като депресияра е един от тях. Има нужда от лечение за това най-вероятно човека. Психолозите и психиатрите знаят за тези странични ефекти на лечението и ще му помогнат. Нека се обърне скорострелно към някой добър лекар. Много кураж и да е добре скоро му пожелавам!

 :flowers:

Аника:
Деадора, аз съм с 2 лечения интерферон и то неуспешни.
Не знам какво да ти кажа. Проблема за мен не е в 2-те или в 3-те лечения, а в това, че са неуспешни, за жалост.
Не мисля, че съм агресивна, но има моменти, в които и аз изпадам в депресия. Друго би било, ако бях изчистила вируса, поне според мен  :smile:
Една среща, може и повече, с психоаналитик вероятно би му помогнала, знам ли? При мен най-добре действа, като изпадна в дупка, да се хвана за малкото ми останала косица и да се извлача нагоре сама. Много е хубаво да имаш приятели и близки, които да те подкрепят, но ако сам не се измъкнеш - те са безсилни да го направят.
Дано скоро напишеш добри новини  :flowers:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия