Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Високи Алат и Асат при 1 годишно дете

(1/6) > >>

didkatd:
Здравейте на всички, пиша нова тема, ако прецените я изтрийте или преместете. Нямах много време да ви чета, бързам да си разкажа проблема. Синът ми кара дълга бебешка жълтеница около 4 мес. след което, дали от това или от нещо друго завиши чернодробните алат и асат, лекува ни доц.М.Георгиева от Варна, ние сме от Разград, пием Урсофалк вече 10 месеца, но има минимално спадане на показателите или леко спадат и се качват, варират, в момента са асат- 125 алат-72, уж трябваше да достигнат поне 60 за бебе, а не се получава. Тази вечер вече се уговорихме с доц. за приемане за изследвания, иначе хепатитите са отр. EBV и CMV са отрицателни само едното EBV IGG е граничен резултат  не разбирам какво означава, лекарката каза, че няма проблем. Много съм притеснена, може ли това да е резултат от бебешката жълтеница, за какви изследвания да се подготвя, страх ме е от всичко, какво може да му има на детенцето ми, цяла година ходене по мъките и рев, сега отново притеснения в очакване на резултатите. На ехограф всичко е наред, какво ще ни правят, нека ако някой е имал подобен проблем или е чел тук нещо подобно да ми пише, че вече ще се побъркам в очакване. Като излезем от болницата ще ви информирам допълнително, дано дотогава някой се включи за съвет. Нормално ли е да се пие Урсофалк толкова дълго време и за това време да не ни помогне, мислех да го спра на своя глава, но... благодаря ви за вниманието, извинявайте за объркания пост, но в момента ми е такова объркано.

Деница

Силвана Лесидренска:
Здравей Деница,

постът ти не е объркан, не се притеснявай за това.:)

Доколкото разбирам, синът ти 4 м. е карал жълтеница с постоянно високи ензими, пие Урзофалк 10 м. без резултат. Може да има много причини за състоянието му, това което ми идва като идея е или окултен хепатит В, при който обикновеният тест е отрицателен, но вирус има. Другият вариант е автоимунен, но честно казано не знам дали при толкова малки бебета е възможно. Попитай вашата лекарка за този вариант.
Всички хепатити ли му пуснаха- В, С? Ти правила ли си също хепатит, по-специално В?

didkatd:
Благодаря за вниманието Силвана  :flowers: , на него са пускани HBsAg и anti-HCV , това са В и С нали? А на мен като бременна ми е пускан HBsAg. Резултатите са отрицателни и на двама ни. Мисля, че от самото начало не сме били с високи чернодробни защото първият път като ги проверихме, докато караше жълтеницата, бяха с по-ниски стойности, след това се завишиха според мен. Дано да е от това боже моля се да му няма нищо на детето, ще изтърпя всичко в болницата, колкото и да не ми се ходи, само да е здраво детето, малко ме е страх от това какво ще му правят, но... и това ще мине.

didkatd:
Забравила съм да спомена, че на 1 месец ни откриха недостиг на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа, уж имало връзка с дългата жълтеница, а с чернодробните дали има връзка? Не сме го пускали повече това изследване, също не знам има ли връзка и това, че цяла бременност бях на еутирокс заради щитовидната?

Силвана Лесидренска:
Здравей отново,

обикновената, физиологична жълтеница при бебетата е кратка и преминава бързо. При вас е била 4 м., което означава че е имало и все още има причина. При проблем, доста често ударите поема черният дроб, а той ни сигнализира за проблема чрез високите ензими. Всичко е свързано. Този недостиг, поне от това, което прочетох, вероятно би имал връзка,но аз не съм лекар и не мога да кажа.

И един въпрос- ти кърмиш ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия