Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Автоимунен хепатит-Sofia

<< < (3/4) > >>

emo_t:
София,

Айде да изпуснем малко парата.

1. Автоимунен хепатит не е нещо ново за човечеството, познат и описан проблем е и има терапия за него. Не видях до сега да си лекувана адекватно, дори и за леко повишени трансаминази. Витамин Е не е лекарство. При автоимунен хепатит се прилагат различни схеми - кортико стероиди, облекчаващи работата на черния дроб хапове и т.н. Последния хит е имуран+урзофалк, но естествено само компетентен доктор може да назначи лечение. Аз не съм такъв.
Важното е, че като се стабилизират процесите със съответните медикаменти бъдещото увреждане на черния дроб е малко вероятно.
2. Силвана е запозната със случая на мой близък приятел с отключен автоимунен хепатит, който си започна терапията и си е жив и здрав, и си работи и си живее живота без да се притеснява от каквото и да е.
3. Фиброскан е едно чудо на техниката дето на базата на звукови вълни измерва плътността на дроба. Доста точно е и може да даде много вярна оценка за степента на увреждане. Безболезнено и надеждно
4. Фибротест е сметка, базирана на 6 кръвни показателя + възраст+пол ако не се лъжа. твърди се че е достатъчно надежден метод за оценка на състоянието черното дробче
5. Най-добре си е биоБсията дето му казваш, само дето се пише с П. Ако е добре направена е незаменима като подход за оценка на състоянието
6. Аз ще се въздържа да препоръчвам лекар или не. това е нещо много лично.
7. За най-добри клиники - ако искаш да похарчиш някой лев най-добрите са Mayo Clinic Аризона, Флорида и Минесота. В Европа са Германия - Хановер (те между другото са силни в автоимунния хепатит и ПБЦ (Моят човек там ходи и те не му казаха нищо по-различно от това, което получи тук като диагноза и лечение), Хайделберг и Мюнхен. Белгия - Университетската болница в Льовен. Испания също имат силна школа.


Пожелавам ти успех, стабилни резултати и дълъг и щастив живот!

Силвана Лесидренска:
София здрасти,

разбирам че си притеснена, но понякога нямам възможност да отговарям веднага.
Емо ти казал доста точно нещата, аз не знам какво да допълня?

sofia:
Здравей Емо,

Благодаря, че се включваш по моя проблем, благодаря също, че се опитваш да ме успокоиш. При мен по скоро се касае за ПБЦ, въпреки, че все още не е доказано хистологично (с биоПсия - приемам забележката с добри чувства, честно казано наистина не знаех, как се пише, може би, защото не ми си е налагало да използвам думата до сега). ПБЦ е малко по различно заболяване от автоимунния хепатит, но пак е имунологично заболяване и на финала и двете са гадни. Та по този въпрос не мисля, че тези заболявания са толкова добре познати особенно на нашите доктори, защото са много редки и никой няма интерес да се внедрява чак толкова навътре в тях, просто, защото няма толкова пациенти. От прочетеното от мен и изприказваното с други хора до този момент аз не съм с впечатление, че са леки заболявания и ако човек не ги хване на време нещата стават много лоши, а дори понякога и хванати на време пак става така, но в крайна сметка никои не си избира съдбата, каквото ни поднесе това ще сърбаме. Надявам се че когато нещата при мен се изяснят и направя биопсията (и положението там е приемливо) ще се поуспокоя. По отношение на лекарите мисля, че всяко мнение е от значение въпреки, че го има и субективния фактор наистина. Благодаря и за информацията за клиниките в САЩ и Европа, за сега ще изчакам да видя тук какво ще се случи и ако не успее да се постави диагноза и да се предприеме подходящо лечение ще се ориентирам някъде другаде. Емо какъв е твоя проблем, защото в този форум обикновенно пишат и споделят хора с проблеми с черния дроб, ако е лично не е необходимо да споделяш! Ако мога да бъда и аз полезна с нещо съм насреща.

Лека и спокойна нощ!

sofia:
Емо пропуснах да те попитам, какво спроед теб е адекватно лекуване на стеатоза и защо смяташ, че витамин е не е лекаство - да на практика това е витамин, хранителна добавка, но той си има своето дейстиве по отношение на черния дроб независимо какво е - лекарство или хранителна добавка или витамин, според мен витамин Е е хепатопротектор колкото е и Легалон, Хепасейв плюс, Карсил и т.н.

sofia:
Силвана здравей, наистина съм много притеснена, то си личи много ясно от постовете ми! Права си, че няма как да отговаряш толкова бързо на въпросите на всеки, извинявай ако съм те притеснила!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия