Автор Тема:  Може ли да се откажеш от лечение?  (Прочетена 9612 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 108
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Може ли да се откажеш от лечение?
« -: Август 27, 2016, 15:46:24 »
Здравейте,
Искам да помоля за информация какви са последиците при отказ от лечение с Виреад след вече издаден протокол и вече поръчан от аптеката. На съпруга ми му отпуснаха това лекарства след един отказ, при второ кандидатстване. Разбира се, това е добра новина, но, когато прочетохме листовката, установихме, че има неща, с които не сме били напълно наясно. Възможно ли е да отложим лечението без последици, въпреки че сме взели една опаковка?
Осъзнавам напълно колко абсурдно звучи, но това е толкова необратимо решение, искаме да сме сигурни, че сме взели най-правилно решение.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Може ли да се откажеш от лечение?
« Отговор #1 -: Август 27, 2016, 21:19:19 »
Виж сега,
на листовките пише ужасни неща, които са се случили на 10 от 10 000, или не са се случили, но биха могли.
Добре ще е да споделиш какво ви тревожи тук и с лекар. Има хора във форума, които са на Виреад от няколко години, и изглежда, че са си много добре.
« Последна редакция: Август 27, 2016, 21:24:45 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #2 -: Август 27, 2016, 21:56:53 »
 tetibulka, писали сме си и преди и се радвам, че точно ти отрази нелепия ми въпрос. Не е като да не съм чела за Виреада, чета за него последните 5 години.
Искам да помоля темата да се изтрие.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #3 -: Август 27, 2016, 23:19:48 »
Иначе ми се струва възможно да отложите започването за известно време, докато сте убедени какво искате. Нали всички правим "дупка" в началото на лечението, за да имаме резерв при честите абсурди, в които ни вкарва системата. Помислете го, поговори със Силвана на лични, не е спешно да го отказвате официално, а и не знам дали въобще има такава процедура.
И не, не е нелеп въпросът ти. Ако е просто страх от началото, съвсем нормално е. Моят другар 24 часа твърдеше, че няма да почва Харвони, при положение че е чудо, че въобще стигна до одобрение. Това минава. Ако е нещо друго, тогава трябва още да четете и да разговаряте с по-компетентни от мен.
Успех и кураж.
« Последна редакция: Август 27, 2016, 23:28:16 от tetibulka »
Hang in there.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #4 -: Август 28, 2016, 01:14:38 »
Може да ви бъде от полза да прочетете първия ми пост в този форум. Опитах да откажа, но накрая пак си го пия. В интерес на истината, от 5 април пия през ден, за да намаля евентуалните поражения и към момента всички проблеми отзвучаха, с много малки изключения. Разреждането на приема съм го направила на своя глава и след повече от година прием всеки ден. Отрицателен резултат имах веднага, след като започнах да приемам Виреад. Можете да ми се обадите, ако ще бъде от полза да поговорим:0888276892

Неактивен Persona

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #5 -: Август 28, 2016, 02:07:35 »
Благодаря за куража,  tetibulka, ти си един добър човек и само добро да те стига!
Изключително се стресирах от подробното описание на страничните ефекти в листовката, а мъжът ми умишлено не ги прочете. Фиброза 2 за 5 години, всички лекари се изказаха, че е рисково да се отлага. И не говорят за цироза, а за рак на черния дроб при този нашият вид хепатит. А ние сме от хората, които не пият дори аспирин и в домашната им аптечка има само шуслерови соли.
Таня Митева-Димитрова, ще прочета подробно споделеното от вас.И ние мислим за някакви схеми на своя глава, но ни притеснява, че при намаляване на дозата Виреад, може да се стигне до резистентност. Попадали ли сте на нещо по този въпрос?

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Август 29, 2016, 05:46:08 »
Таня Митева-Димитрова, ще прочета подробно споделеното от вас.И ние мислим за някакви схеми на своя глава, но ни притеснява, че при намаляване на дозата Виреад, може да се стигне до резистентност. Попадали ли сте на нещо по този въпрос?

Да чукна на дърво, няма такива случаи до момента. Аз опитах първо алтернативно лечение. Сега просто комбинирам двете.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007