Бях се настроила, че ще има странични ефекти евентуално, както и да ги търпя, все пак с такова нетърпение се борих за хапченцата си... издебнах да съм няколко дни почивка от работа и т.н., но снощи се предадох и ги спрях.
Това е, три хапчета на кръст. Причината е, че за мен това си беше повече от странични ефекти.... алергична реакция или поне някаква много силна непоносимост.
Всички налични лигавици ми се подуха, станаха болезнени, червени, пареха и щипеха. Появиха ми се мехурчета, които се пукаха, но най-отвратителното нещо беше това с гърлото - все едно съм се заляла с киселина и съм си разяла хранопровода... звънях на Балабанска, която беше с изключен телефон и решението да не изпия четвъртото хапче го взех сама. Осъзнавам го и ще си нося последствията. Не знам сега каква е процедурата, разбирам, че има нагаждане и т.н., но ми се струва, че с това хапче не е възможно да се спогодим. Нямам никаква идея какво трябва да правя, разбира се, утре ще продължа да звъня на докторката, за да разбера какво следва. Още ми пари на гърлото, но по-малко на лигавиците и мехурчетата изчезнаха. Не знам дали има как да се смени лекарството с друго. Засега почивката ми свърши и утре съм на работа. Не мога да си позволя повече постелен режим тази седмица, дори не искам и да си спомням какво преживях в тези 3 дни. Имам чувството, че няма много опит с тази зентива, защото е по-нов вариант, ако не греша.
Оперирана съм от сливици и дори тогава не съм изпитвала такова парене, все едно имам включен котлон в гърлото си. Дори да ми откажат лечение занапред, не си представям това чудо да го приема повече... страхувам се, защото съм с милиони копия на вируса, с напредваща фиброза и всичко на всичко съм изпила 3 хапчета, които само ме довършиха... с нерешен гинекологичен проблем, който си чака реда, тъй като с приоритет е черният дроб, имам чувството, че губя ценно време и се мъча напразно, без никакъв резултат... ако преди ме беше страх от лекарствата, то сега в пъти повече след този горчит.