Храня се съобразно режима за ендометриоза и спрямо това, което ми излезе от тестовете за хранителна нетолерантност - по възможност без пшенични и глутенови продукти, мая, яйца, млечни изделия, тежки меса, но правя изключения, когато нямам никакъв друг избор, просто гледам да е рядко.
Не знам дали това е повлияло, но аз нищо друго не съм правила, освен да променя диетата. Гледам захарите да са естествени, пазарувам от биомагазините, лятото ядох основно плодове, зеленчуци, чисто пилешко месо и риба. Хляб си правя почти винаги сама с различни брашна, в които да няма пшеница. Използвам зехтин и кокосово мляко и масло, не олио, не вкусвам нищо пържено, пека или варя. Махнала съм подправките, освен сол, но не много, понякога и куркума. Ям и ядки. Десерти си приготвям сама или купувам от здравословните. Фурми и кокосовите изделия са ми от по-любимите. Гледам да е разнообразно, за да може дори да съм допуснала някаква грешка, да не е системно. Ориз и царевица съм изключила, след като се установи непоносимост и към тях. 99 процента от времето си приготвям храната сама, за да съм сигурна с какво и как. Лятото берях зеленчуците от оранжерията на майка ми, а плодовете от дървото, така че са чисти, без пестициди. Смених препаратите с био. Козметиката също, но нищо от това, което правя, не е на сто процента. Избягвам пластмасата, заради естрогените в нея. Черпя идеи за рецепти от интернет или от специализирани групи за ендометриоза. За кратко време се стараех да спазвам Автоимунния протокол, докато се търсеше дали нямам някакво отключено заболяване, заради симптомите, които имах. Не знам кое и дали нещо от тези неща е повлияло, но така ми е добре.