Здравейте,
Нов съм във форума и бих искал да споделя с Вас моята история до момента.
На 32 год. съм и преди 5 дни ми бяха назначени изследвания за Хепатит след преглед в Гастроентерологията на Софиямед.
Края на февруари месеца имах рисков контакт (фелацио без презерватив) - лекувах неустановена уроинфекция с Аб. (многократно изследвания и микробиология, секрети и посявки - отрицателни за наличие на бактерии). Симптоматика към края на Март месец, която продължава и в момента - втрисане на моменти, гадене, повръщане на моменти, диария и посветляване на изпражненията,болка в долната част и пулсиране с треска на моменти, сърбеж и мравучкане по тялото(най-вече краката), леко пожълтяване и главоболие на моменти придружено с ниска температура.
Направих 2 бързи теста (следователно 83-ти ден и 104-ти ден) в Checkpoint - Отрицателни. Кръвните изследвания на 105-ти ден от Софиямед -Положителни за Хепатит Б, можете да видите резултатите по-долу.
Лекуващият лекър заключава за наличие на ХРОНИЧНА инфекция с Хепатит Б. Тест за Хепатит C - отрицателен.
Аз мисля, на база, симптоматика, че карам на "крак" ОСТРА инфекция.
Има ли резон в разсъжденията ми на база информацията, която споделих? Притеснява ме, че чернодробните ензини са ми в норма, а чета, че хора, които карат остра инфекция имат изключително завишени АСАТ и АЛАТ.
HBsAg-CLIA:2.8 IU/ml > 0.05 (качествен)
Anti-HBC Total - положителен
Билирубин-общ-14.3
Билирубин-директен-2.9
АСАТ-23.1
АЛАТ-27.5
ГГТ-28
Пуснати са ми допълнителни изследвания за:
HBV DNA
HBeAg
Anti HBe
Наличието на HBsAg не е ли малко (все пак това е качествен), разбира се нормата е 0.05 и излиза положителен? Просто чета във форума за случаи със хиляден брой на австралийски в кръвта.
Може ли да се счита за вярно твърдението, че задължително инфектирането трябва да е по-старо от 6 месеца, за да се счита за хронично?
При така дадените резултати възможно ли е Хепатитът да не е активен - все още изчакам допълнителните, които би трябвало да са готови след 10-на дни?
Задължително ли е хоспитализирането при остър хепатит или може да се изкара на "крак"?
Попитах лекуващия лекар дали има смисъл да пускам изследвания в друга лаборатория, но ми каза, че тяхната била изключително точна.
Знам също, че задължителното ваксиниране влиза в сила от 1993г. и на мен не ми е правено, но пък ми е слагана допълнителна ваксина/и (не си спомням) през 95-96г. за Хепатит, но не успях да разбера за кой щам или комбинираната.
Ще пиша пак когато излезнат допълнителните изследвания какви са точно резултатите.
Благодаря предварително за Вашите отговори и успех в борбата и лечението.
Поздрави и хубав ден на всички!