Вирусен хепатит - Лечение > На лечение съм

Остър Хепатит Б - връщане на работа

<< < (3/4) > >>

Dupnitsa92:
Здравейте,

Направих си нови изследвания, почти месец след последните, което е почти в края на третия месец след излизането ми от болница.

Та... 3 месец след изписването резултатите ми са:

АСАТ:   24
АЛАТ:    33
общ. бил:   9
дир бил:   3

anti-HBsAg:            <0.01 (-)negative   
HBeAg:               (-)negative              
HBsAg:             106.10(+)positive       

Имам два въпроса: HBsAg тук са ми го дали като някаква стойност, дали може да се каже много или малко е това като количество, при уточнението, че 0,1 се счита за негативен. Правих си в Рамус.

За първи път си изследвам HBeAg, това, че е негативен означава ли че вируса е отслабен или че утихва? Може ли да ми е някакво успокоение този негативен резултат?

ПП: Отказах се от тичането в парка, защото усетих по-често тежест в областта на черния дроб и сега само се разхождам (ако има някой свободен за разходка ще е супер за компания)

richard:
Пуснете си PCR тест за да се види количеството на вируса (виремия)

Dupnitsa92:
Благодаря!

Края на месеца ще си пусна пак всички изследвания заедно с ПСР.

Междувременно на всеки 2 седмици си проверявам с бързи тестове в Чекпойнт дали HBsAg не е изчезнал(писна ми да ми бодат вените  :mocking: ) и миналата седмица (05.07) с изненада установих, че резултата излезе негативен!

Пуснах си в Рамус веднага на следващия ден и резултатите за съжаление бяха:

anti-HBsAg:            2.13 (-)negative               
HBsAg:             250.50 (+)positive    

Явно тялото ми е започнало да произвежда anti-HBsAg, което мисля е добра новина.
Има ли някой представа за колко време се вдигат над 10 или след колко време е добре пак да ги изследвам?

Dupnitsa92:
Здравейте отново,

Ето и резултатите ми 4 месец след изписването от болницата:

anti-HBsAg:            46.84 (+)positive           
HBsAg:               0.52 (-)negative

АСАТ:          29
АЛАТ:          26
ГГТ:             24

:dance:  :dance:  :dance:

Направо не мога да повярвам, че дойде и този ден! Още не мога да повярвам!

Все пак от тук нататък има ли някакви ограничения в живота, освен това, че не мога да дарявам кръв?

Сещам се за няколко неща, за които ще се радвам да чуя вашия опит:

Продължавам да се уморявам по-лесно от преди, кога ще си върна силите?
Трябва ли да се ваксинирам срещу хепатит А, предполагам съм по-уязвим?
Как ще разбера, дали черния дроб се е възстановил напълно и мога да си позволявам алкохол, цигара или Макдоналдс?
Мога ли вече да изпия една студена бира?

Благодаря ви предварително и съм на разположение ако някой има нужда от информация или подкрепа!

Dupnitsa92:
В допълнение излезнаха и резултатите за Е ангигена:

HBeAg       0.2                                              <0.9 (-) negative; 0.9 - 1.1 граничен резултат; > 1.1 (+) positive   
HBsAg       0.52                                              <1.0(-)negative   
antiHBe       1.46                                      <0.9 (-) negative; 0.9 - 1.1 граничен резултат; >1.1 (+) positive   
anti-HBsAg (нива на антитела срещу HBsAg)       46.84 mlU/ml             до 10 mIU/ml,(-) negative   

Предполагам съм се излекувал и няма нужда от повече изследвания?

Тази седмица, докато чаках Е антигена започнах да си спортувам и като че ли умората изчезва, тонуса ми се върна и дори след 6 км тичане в парка грам не се уморих!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия