Други чернодробни заболявания > Чернодробни проблеми без поставена диагноза

 Моля за съвет?

<< < (4/4)

Maryana:
По дяволите, наистина ли е толкова скъпа тая ваксина?! Май няма да си я направя скоро :(

tedibon:
По дяволите,че и по ангелите ,мила Мариана!Комбинираната струва 55лв. едната доза,а се правят 3!Така,че ако си решила,влагаш малко парички,които иначе не са ти излишни,но няма как!Аз се ядосвам,че ваксината за рак на маточната шийка е 275 лв. за 1 доза ,а се правят 3 като при хепатита!Имам дъщеря на 15 години и исках да я предпазя,но ще бъде в някой друг живот!

Моята ваксина е поставена 1-01.03.07г.
                                        2-01.04.07г.
                                        3-01.08.07г.

Silvi:

--- Цитат на: Maryana в Март 20, 2008, 20:54:48 ---По дяволите, наистина ли е толкова скъпа тая ваксина?! Май няма да си я направя скоро :(

--- Край на цитат ---
        Ваксината се поставя на трикратно, по определена от лекар схема /на моята дъщеря препоръчаха ускорена схема/. Не е необходимо да купиш и трите ваксини заедно. Купуваш  1 бр. преди поставянето. Васкината се съхранява в хладилник, така както интерфероните. Във връзка с цената на 1 брой ваксина /само за хепатит В, а не комбинираната за В и А/ мисля, че беше между 30 и 40 лв., но това е било през 2006 год. Сега може да е скочила цената.
          

Maryana:
И аз имам две дъщери и се радвам, че поне те са ваксинирани срещу хепатит В, а колкото до ваксината срещу рака на шийката на матката и аз не мога да си го позволя, въпреки, че ми се иска да ваксинирам и двете ми момиченца. Остава ми инструктажа за презервативите като единствено средство за предпазване от коварните болести. Поздрави от мен и Пловдив ;) :)

nevron:

--- Цитат на: Radoslav Rusinov в Май 11, 2007, 20:18:43 ---
--- Цитат на: Stefan в Май 11, 2007, 19:08:00 ---zdrasti,

pishi kato izliazat izsledvaniata, az nishto neznam za tezi lekarstva koito sa ti predpisali, no puk ibuprofen se prodava tuk v magazinite vmesto aspirin/paracetamol. ima sashtoto deistvie i ne e osobeno vreden za 4ernia drob. dokolkoto znam toi se razgrajda po drug nachi. na men mi kazaha 4e moga da go pia dokato sum na lechenie ot hepatit c, koeto znachi che ne e opasen, razbira se ako ne prekaliavash. az obache pia edno drugo - kazva se Tylenol, koeto mai e kato paracetamol, to e nai preporachvano dokato sum na lechenie.

--- Край на цитат ---
Аз не мога да се съглася за ибупрофена, макар че не мога да го докажа смятам, че ибупрофена вреди на черния дроб. Единствената статия, която съм открил в подкрепа на това е тази статия Ibuprofen-Induced Hepatotoxicity in Patients With Chronic Hepatitis C
Преди време точно след провеждане на едно лечение, базирано на лекарство с ибупрофен получих много силна стомашна реакция и тогава всъщност ми откриха, че имам хепатит. Така, че от друга страна беше добре, че тогава се лекувах с ибупрофен.

--- Край на цитат ---
 
В Испания най-често предписваното болкоуспокояващо е именно Ибупрофен, но аз само си пазя рецептите. До сега не съм си го копувала, незнам защо. Едва сега разбирам, че вреди на черния дроб.
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия