Автор Тема:  Промяна???  (Прочетена 5747 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен nevron

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Промяна???
« -: Юни 07, 2008, 11:47:04 »
Промяна???
Темата е малко не за лафче, а за сериозни мнения и обсъждане, но нищо.
Аз съм сериозно заинтересована, как смятате вие, че положението, икономическо, политическо, социално, културно и каквото още се сещате, ще се промени и ще достигне, това на другите развити европейски държави?
По кой начин, ще се спрат абсурдите и наглостите в българската ни Татковина, а?
Поздрави!

П.П. ...А, и мойто мнение... :scream: :scream: :scream: :scream: :scream: :scream: :scream: :scream: :scream: ... и ако така не става...  :carate: :carate: :carate: :carate: :carate: :carate: :carate: :carate: :carate: ,... ако и така не става, тогава вече...  :cowboy: :cowboy: :cowboy: :cowboy: :cowboy: :cowboy: :cowboy: :cowboy: :cowboy:
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Re: Промяна???
« Отговор #1 -: Юни 09, 2008, 10:03:18 »
Нещата се променят, но много бавно и като цяло скоро не се очертава да станем нормална държава. В по-големите градове има промяна по отношение на повече възможности за работа и по-добро заплащане, но простотията и чалгата е навсякъде.
След около 20-ина години, може и да са по-добре нещата.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 09, 2008, 20:08:40 »
20 години са малко,по скоро след 120години.

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
« Отговор #3 -: Юни 09, 2008, 21:59:24 »
и аз мисля 20тина за да се усети някаква разлика, дано тя е към нещо по добро де :)

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #4 -: Юни 10, 2008, 10:13:01 »
Октопода е отгоре, но спуска пипалата си до долу. Имам пред вид българската мафия. Нямам идея как да стане. Някога се надявах да дойде поне един човек на власт, на който да му е мило за България и да иска да промени нещата към по-добро. Сега очакванията ми са по-реални и си мисля, че борба може да има на ниво отделния човек. Стига да си знаеш правата, да си достатъчно информиран, за да не оставяш да те разиграват, да си търсиш правата! Дори и най-малкото нещо - като пресичането само на зелено или изхвърлянето на всяко боклуче в кофите за смет и много такива на пръв поглед дребни неща, които могат да променят България, ако се спазват от всички. :flowers:

Неактивен Eli

• Публикации: 705
    • Профил
    • Счетоводна кантора Елвада
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #5 -: Юни 12, 2008, 11:50:11 »
Здравейте и от мен,

Хмм. Нещата се променят бавно и трябва воля. Воля и мисъл от всички нас. Никой не ни е виновен, че си избираме тъпи управници /без извинение/, че драскаме новите спирки, че си хвърляме боклуците през прозореца на блока... Смятам, че ако всеки от нас се опита да даде своя принос в това да живеем по-добре, цялостната ситуация ще се промени. Ако всеки от нас се замисли, когато отива да гласува - нещата могат да бъдат и по-добре! Ако, когато решиш да си изхвърлиш боклука през прозореца - ти светне лампичка, че долу ще стане кочина - нещата ще станат по-добре. Не става въпрос за пари, става въпрос за отношение и за култура. На нас ни липсва култура и отношение един към друг, към работата, към живота, към чисто човешките отношения, ако щете и в шофирането.. Кой да дойде да ни оправи?! Мисля, че всеки трябва да се замисли за себе си какво трябва да промени, за да живее по-добре и да бъде по-възпитан, по-добър и по-толерантен към другите. Въпрос на манталитет!! Какво да направим?!
Мога да споделя една история: Пътувах до Виена и там на летището ме посрещна такси. Човекът вежлив. Джи Пи Ес-ът показваше най- прекия маршрут. Колата беше чиста, той спретнат. В колата свиреше тиха музичка. Шофьорът на таксито ми качи багажа в колата. Свали го пред хотела. С една дума вежлив и усмихнат човек. Прибирам се в България. И... подобна история. От летището се качвам на такси. Таксиметровият шофьор се намръщи, че съм близо до летището, а не живея във Варна, например. Отвори багажника и се подпря на него, а аз едвам си внесох багажа, докато той ме гледаше пушейки. От колата се носеше бясна чалгия. Качихме се. Колата му потънала в прах и мръсотия. През целия път слухът ми се разкъсваше между чалгата и неговите псувни по отношение на ситуацията в България, колко бил тежък живота и т.н. Пристигнахме и той с неохота ми отвори багажника, от който аз едвам успях да си извадя куфара.. и дори не отговори на пожеланието ми за "Приятен ден".. Как мислите кой е виновен в случая?! Държавата или самите ние сме просто диваци!? Най-лесно е да обвиняваме всичко останало, без да търсим сметка от нас, самите. Може би, когато се научим да сме добри и качествени самите ние, и животът ни, и стандартът ни ще се променят!!

Истината е, че аз виждам много промени. И те ме радват. Всеки ден откривам нещо хубаво, което е направено. Трябва да сме положителни и да виждаме тези неща, а не да се фокусираме само върху негативите!! Това е моето мнение!!

Поздрави,
Ели
"Животът е решение, а не компромис"

Моите албуми: http://bit.ly/df4dMR

Неактивен nevron

• Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #6 -: Юни 14, 2008, 11:16:47 »
...Ама много ясно, че ний и само ний сме си виновни... :punish: :punish: :punish:
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007