Здравейте и от мен,
Хмм. Нещата се променят бавно и трябва воля. Воля и мисъл от всички нас. Никой не ни е виновен, че си избираме тъпи управници /без извинение/, че драскаме новите спирки, че си хвърляме боклуците през прозореца на блока... Смятам, че ако всеки от нас се опита да даде своя принос в това да живеем по-добре, цялостната ситуация ще се промени. Ако всеки от нас се замисли, когато отива да гласува - нещата могат да бъдат и по-добре! Ако, когато решиш да си изхвърлиш боклука през прозореца - ти светне лампичка, че долу ще стане кочина - нещата ще станат по-добре. Не става въпрос за пари, става въпрос за отношение и за култура. На нас ни липсва култура и отношение един към друг, към работата, към живота, към чисто човешките отношения, ако щете и в шофирането.. Кой да дойде да ни оправи?! Мисля, че всеки трябва да се замисли за себе си какво трябва да промени, за да живее по-добре и да бъде по-възпитан, по-добър и по-толерантен към другите. Въпрос на манталитет!! Какво да направим?!
Мога да споделя една история: Пътувах до Виена и там на летището ме посрещна такси. Човекът вежлив. Джи Пи Ес-ът показваше най- прекия маршрут. Колата беше чиста, той спретнат. В колата свиреше тиха музичка. Шофьорът на таксито ми качи багажа в колата. Свали го пред хотела. С една дума вежлив и усмихнат човек. Прибирам се в България. И... подобна история. От летището се качвам на такси. Таксиметровият шофьор се намръщи, че съм близо до летището, а не живея във Варна, например. Отвори багажника и се подпря на него, а аз едвам си внесох багажа, докато той ме гледаше пушейки. От колата се носеше бясна чалгия. Качихме се. Колата му потънала в прах и мръсотия. През целия път слухът ми се разкъсваше между чалгата и неговите псувни по отношение на ситуацията в България, колко бил тежък живота и т.н. Пристигнахме и той с неохота ми отвори багажника, от който аз едвам успях да си извадя куфара.. и дори не отговори на пожеланието ми за "Приятен ден".. Как мислите кой е виновен в случая?! Държавата или самите ние сме просто диваци!? Най-лесно е да обвиняваме всичко останало, без да търсим сметка от нас, самите. Може би, когато се научим да сме добри и качествени самите ние, и животът ни, и стандартът ни ще се променят!!
Истината е, че аз виждам много промени. И те ме радват. Всеки ден откривам нещо хубаво, което е направено. Трябва да сме положителни и да виждаме тези неща, а не да се фокусираме само върху негативите!! Това е моето мнение!!
Поздрави,
Ели