Здравейте на всички,
изчетах всичко от край до край.До сега не се бях замисляла за депресията която може да се появи като страничен ефект от интерферона(въпреки че го бях чела в листовката).Много работя-лятото по 16-18 часа и всяка свободна минута се грижа за 4-членното ми семейство,а сега не по малко от10-12 часа(грижите остават).И аз съм плакала нощем когато не съм можела да заспя,но съм го отдавала на умората до смърт.Имам хоби.
Като четях в мен избухнаха размисли и страсти-дали и мен ще ме споходят такива депресивни мисли(още съм в 7 месец от лечението)?
Не искам никой да визирам(в случая Петрана която е с диагноза),но майка ми от малка ми казваше"човек като няма работа си мисли за глупости",така че според мен"за лудо работи,за лудо не стой"!По добре е човек да е винаги ангажиран-мислово или физически(по избор).Когато си на работа и си м/у хората имам чувство че не биха те споходили мрачни мисли.Ако нямаш работа-намери си,направи си хоби ако не си си намерил,развивай се,учи-все лесни неща!
Боже станах като мъдрец-мъдрост след мъдрост сипя !
Имам роднина на която и поставиха същата диагноза като на Петрана.Лежа в психото и вече 15 години е на поддържащи инжекции(веднъж месечно).Лечението и е успешно и тя е нормален трудоспособен човек!