Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Диагностика / Re: Как да се лекувам?
« Последна публикация от Лени - Януари 27, 2022, 23:37:25 »
Здравейте!Искам да споделя новите ми резултати от годишният ми преглед за проследяване на хронична инфекция с хепатит В и да ви задам няколко въпроса.
HBV - DNA -не се открива(правен в Иван Рилски)(2021г -не се открива пак от лаборатория Иван Рилски)
Hbsag -количествен - 660lu/ml(2021г беше 1000lu%ml ',780lu / ml)
ФИБРОСКАН -4.8kpa(правен от др.Балабанска)(2021г фиброскан 6.1lu/ml)
Асат-10.37
Алат-9.50
ГГТ -15.50
Пълна кръвна -всичко в норма
Билирубин-9.47
-възможно ли е да се намали количеството на Hbsag и в същото време и фиброзата да се обърне от 6.1kpa  на 4.8kpa?(Неразбирам,
нали при битки на имунната система с вируса фиброзата расте)
Цяла година пих Биозин с бетаглюкан , селемарин Лагоза и соев лецитин)
-Имам гинекологичен проблем и лекуващият лекар ми препоръчва имуномудолатор с гъби ШЕЙТАКЕ(AHCC-японски продукт).Балабанса  каза ,че може ,дори изчиствали и вируса.Аз нямам опит  и се притеснявам да не си  увредя  дроба с някоя буря.Ако някой е пил такива гъби да ми сподели -само Асат и Алат ли да следя и на колко  дни.
Балабанска ми назначи следващ преглед след 1г -ултразвук,HBV DNA,Hbsag - количествен и пълна кръвна.
Фиброскан на 1,5г - 2г.
2
Моята история / Re: Моята история - началото , а може би и краят.
« Последна публикация от anti-HBs - Януари 26, 2022, 19:16:05 »
Щом имаш антитела - не му мисли :) Хепатитът е история за теб. А и Иван Рилски е едно от най-добрите места - там знаят много добре как да ти помогнат.
3
Моята история / Моята история - началото , а може би и краят.
« Последна публикация от MarianT - Януари 25, 2022, 11:50:49 »
Здравейте на всички, Аз съм мъж на 39г от София. Месец Юли 2021 бях диагностициран с Хепатит Б. Ако трябва да съм честен очаквах го , няколко седмици преди това разбрах че момичето с което се виждах има хепатит Б. Направих си изследвания Хепатит Б - положителен. Ензими Алат / Асат около 100. Посетих специалист и ме насочи към няколко болници, избрах Иван Рилски. Приеха ме след няколко дни и ензимите вече бяха 300-400. Бях на системи с вливания всеки ден по 3-4 банки. Нямах симптоми, болки, единствено тъмна урина. На всеки 3-4 дена нови изследвания, ензимите се удвояваха със всяко. Останах цял месец в болницата, Алат/Асат така и не спаднаха изписаха ме с 1500/1600. От третия ден в болницата бях на терапия Тенофовир и Зефикс и двата препарата едновремено. Две седмици след изписването ми от Иван Рилски, ензимите бяха стигнали 2600! Професора доста се уплаши и след консултацията каза да изчакаме още седмица и ще мина и на кортикостероиди за да се овладее положението , което най вероятно ще доведе до диабет. След седмица почнаха да падат на половина и така всяка следваща седмица на половина докато след 3-4 седмица влязоха в норма. Спряха Зефикса и до настоящия момент съм само на Тенофовир. Всвки месец си пусках изследвания, Алат , Асат, ГГТ си бяха в норма. На 4 месец теста ми за Хепатит Б вече беше отрицателен и се появиха и антителата 12,4. Много се зарадвах , че може би има надежда да се излекувам и да не остане хроничен. Месец по късно резултатите бяха същите , но тогава си пуснах и ДНК теста. Не можах да го разчета точно но показваше 12 , което нещо като отрицателен но има нещо което е много малко и не може да се определи. Дотичах до професора за консултация веднага, погледна ги и каза че според това което вижда би трябвало да съм се излекувал но понеже съм на Тенофовир и все още беше 5-я месец ми каза да се върна февруари за постъпване в болницата за нови изследвания. Силно се надявам да се затвърдят. В момента имам само болка или тежест , която в началото на заболяването нямах. Черния дроб е леко разширен и омазнен, други оплаквания нямам за сега. Та това е моята история и много скоро ще разбера дали всичко ще приключи.
4
Хранене при чернодробни заболявания / Re: Диета
« Последна публикация от hristo_gb - Декември 09, 2021, 10:49:30 »
Мен през 2019-та началото на лятото ме хванаха, но с други симптоми, а имах и придружаващи заболявания. Общо взето се чувствах като отровен, с усещане като постоянен махмурлук без да близвам алкохол от години, но това ми състояние се засили 1-2 месеца след прием на антибиотик, защото все нещо като болен се чувствах и една лекарка ме принуди да го пия без нужда. Имах проблем с очите също, треперене постоянно, даже едното око ми трепкаше около месец... кашлица постоянна... но аз съм и пушач.
Отидох при личната - тя ми пусна кръвни, тогава се оказа че АЛАТ, АСАТ и ГГТ са 2-3 пъти над нормата и после общо взето сам се сетих (като взех да чета), че може да е хроничен хепатит, изследвах се за Б и Ц и Ц-то беше положително. После в Токуда - фиброскан, оказа се че съм с Ф2 (средна фиброза), имах проблем със стомаха, но не е било гастрит, а от самия черен дроб, понякога човек си мисли, че е от стомаха, а се оказва, че ако не работи добре черния дроб се маскира като стомашно заболяване, а и всъщност той отговаря за ензимите при храносмилането, така че може да възникне и стомашен проблем. Отделно при цироза имаше и някакви проблеми допълнителни - разширени вени се получават в стомаха, може това да е при теб.
Та аз спрях всякакви химии, кафе и прочие, много плодове и зеленчуци, но май от тях пък гъбясах (прекалявах с плодовете, а те имат повече захари)... както и да е... пих и Хепамерц, който личната ми изписа, но не знам дали е било правилно, но пък тогава за първи път от години след 2-3 седмици прием се почувствах без мъгла в главата и по-свеж. Не знам дали е било от хепамерца или диетата, която си наложих. Оказа се че това се изписва точно за подобряване на състоянието при енцефалопатия при цироза (т.е. токсини в мозъка, заради неспособността черния дроб да ги изчисти).
После пих зепатиер и хепатита изчезна, но не и всички симптоми - оказа се, че съм имал завишен калций (в Токуда не бяха го пускали това и нямаше как да знам), и от него още симптоми, които не ми минаха. Това лято се оперирах от паращитовиден аденом, който е причинявал повишения калций, така че не съм съвсем типичен случай и при всеки е индивидуално.
Не съм си слагал никакви ваксини, защото при мен явно химикалите ме удрят по-силно, отделно имам завишени лимфоцити от години, нещо което не се оправи след лечението и не знам дали нямам някакво допълнително имунно объркване, затова и не смея да си слагам ваксини.
Но това, не значи че ти не трябва да слагаш, въпреки, че аз лично в твоето състояние бих се пазил от всякакви излишни токсини и химикали...
Та хапчетата (зепатиер) ще помогнат да се махне хепатитния вирус, който ти е прецакал черния дроб, но самия черен дроб и останалите неща, които са се увредили, ще трябва да ги лекуваш и да се пазиш допълнително с диети.
Всъщност черния дроб може да се възстановява, но най-вече с правилна диета, почивка, умерени упражнения и движение и спокойствие :) Хубавото е, че поне няма да се уврежда допълнително от самия вирус, затова е важно да се мине това лечение и да се изчисти.
5
Хранене при чернодробни заболявания / Re: Диета
« Последна публикация от Krasimir1111 - Декември 08, 2021, 00:47:33 »
При мене всичко започна в края на март ,когато както си лижах на леглото получих силни болки в гърба и сърцебиене след ,което след няколко дни отидох на кардиолог там не откриха нищо сериозно освен исхемична болест на сърцето ,но дори не ми изписаха хапчета след което и рутинни тестове открих хепатита при мен освен умората и сърцебиенето и от време на време и треперене имам и болка в гърдите от време на време ,но всичко започна в края на март дотогава нямах никакви оплаквания и при тебе ли беше така .Имам и няколко въпроса правен ли ти е фиброскан и какъв ти е резултатът и освен това имаш ли и гастрит ,а ваксини за хепатит б и ковид слагал ли си или не .извинявам за дългият пост .
6
Моята история / Re: Моля за разчитане на изследвания
« Последна публикация от Лени - Декември 06, 2021, 23:45:02 »
Ами и на моя син anti Hbs бяха 5,4.За съжаление педиатрите не ни информират ,че титрите могат да са ниски дори и на 1-2 годишните.Явно всичко е индивидуално и при ваксините.Тук във форума има истории на ваксинирани момичета след 1992 г и с хроничен хепатит В.Има и ваксинирани,които не изграждат антитела.
7
Моята история / Re: Моля за разчитане на изследвания
« Последна публикация от Iva_na - Декември 06, 2021, 22:40:59 »
Благодаря Лени! На дъщеря ми никога не и е поставяна ваксина тя е родена 1990 г,а внучката ми е на 5 г.и се учудвам,че са й ниски ,големият ми внук е на 10г .Ще трябва и на тримата ваксина.
8
Моята история / Re: Моля за разчитане на изследвания
« Последна публикация от Лени - Декември 06, 2021, 22:17:46 »
И най- добре е лекар хепатолог да види резултатите.
9
Моята история / Re: Моля за разчитане на изследвания
« Последна публикация от Лени - Декември 06, 2021, 22:05:34 »
Нямат австралийски антиген.Не са преболедували хепатит В.Имат антитела -вероятно от ваксината при раждане,но са ниски титрите и ще е добре да ги ваксинирате отново.Аз ваксинирах сина си с Енжерикс .Той е на 13г -чакам да минат 2 месеца и да проверя  антителата .
10
Моята история / Моля за разчитане на изследвания
« Последна публикация от Iva_na - Декември 06, 2021, 21:16:33 »
Здравейте,ще помоля ако някой ми разчете изследванията.Това е на дъщеря ми:
  HBsAg        0.63  IU/ml          < 1.0 /-/  >1.0/+/
  HBc - total  1.80 COl               >1.0/-/   <1.0/+/
  anti-HBs     15.92 IU/I             <10.0/-/>10.0/+/

А това са на малките:
 HBc-total    1.91  COl
 anti-HBs    15.16  IU/IHBc-total    1.71   COl
 anti-HBs   13.36   IU/I
 
Ще Ви бъда много благодарна!!!!
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007