Автор Тема:  Пет месеца лечение с интерферон и рибавирин  (Прочетена 7498 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Margi58

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 25
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте приятели ,

синът ми който е на 32г. от пет месеца е на лечение .Искам да споделя с Вас за състоянието му по време на лечението,поне за сега не се наблюдават някакви много сериозни странични ефекти,освен че е много напрегнат и изнервен,понякога чувства след слагането на поредната инжекция схващане в раменете , дали е нормално това? Сега му предстои подаване на документи към НЗК за продължение на лечението ,следващите шест месеца. Много се притеснявам дали в рамките на този един месец ,ще му преподпишат протоколите,защото иначе остава без лекарства.Много Ви моля,някой който е минал по този път ,да ми каже за колко време след подаването му са преподписали протоколите?Сега това е много важно за нас.  Благодаря Ви от сърце!!!
« Последна редакция: Март 21, 2010, 09:03:15 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: пет месеца лечение с интерферон и рибавирин
« Отговор #1 -: Март 21, 2010, 09:02:21 »
Здравей Марги,

мисля, че не трябва да се притеснявате за схващането, част от страничните ефекти е. Ако искаш сподели в коя болница се лекува, при кой лекар, какви са резултатите от биопсията и ПСР-ите му, има ли отклонения при редовните кръвни и биохимични изследвания?
Принципно за продължаване на лечение , протоколите би следвало да се одобряват и придвижват по-бързо, но имайки впредвид колапса в който се намира здравната ни система, може би няма да са в състояние да се вместят в 1 месец. Ако не ви достигнат лекарства, трябва да се обърнете към наблюдаващият лечението лекар и да го помолите за съдействие- той със сигурност може да ви даде назаем.

Ако имаш въпроси, насреща сме  :smile2:

Силвана

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Пет месеца лечение с интерферон и рибавирин
« Отговор #2 -: Март 21, 2010, 10:26:02 »
Здравей,
Колкото до страничните ефекти които си описала са нещо нормално , даже го карате леко лечението, което е добре .
За протоколите , аз лично си подадох документите кам 11.01.2010 и чаках над 45 дни за новите - там никой не му пука дали ви свършват лекарствата и какво е положението, разберете се с лекуващия лекар, ако стане проблем и ви забавят, по отрано да ви има впредвит и да ви намери резервни лекарства.

Желая ви успех с лечението и протоколите
Известен с това , че не е известен !

Неактивен cvetna

• Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 21, 2010, 11:52:27 »
Здравей и от мен :)

Тези странични ефекти наистина са нещо нормално, не бива да ви притесняват  :girl_wink:

За отговор от касата може и да се наложи да изчакате, така че при всички случаи съобщи своевременно на лекуващия лекар, ако се забавят. И пиши поне седмица преди последната инжекция тук във форума, може да помогнем ако се наложи  :girl_wink:

Успех!  :flowers:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Margi58

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 21, 2010, 20:53:57 »
Здравей и от мен :)

Тези странични ефекти наистина са нещо нормално, не бива да ви притесняват  :girl_wink:

За отговор от касата може и да се наложи да изчакате, така че при всички случаи съобщи своевременно на лекуващия лекар, ако се забавят. И пиши поне седмица преди последната инжекция тук във форума, може да помогнем ако се наложи  :girl_wink:

Успех!  :flowers:  Много благодаря ,давате ми някаква надежда!

Неактивен Margi58

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 21, 2010, 21:18:38 »
Здравейте приятели отново, ПСР в началото на лечението беше 284000,генотип1б АСАТ/150,АЛАТ/197,ФИБРОЗА-5,след четвъртия месец ,ПСР- не се открива но ензимите продължават да са високи АСАТ/92,АЛАТ/107,хемоглобина пада всеки месец и сега е 102.Лекува се в Токуда при Д-р Цонев.Диагнозата му е хрониченС-вирусен хепатит с преход към цироза,стискайте палци дано лечението бъде успешно ,много се надявам!!!!!!!

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3103
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #6 -: Март 21, 2010, 21:33:24 »
Здравейте приятели отново, ПСР в началото на лечението беше 284000,генотип1б АСАТ/150,АЛАТ/197,ФИБРОЗА-5,след четвъртия месец ,ПСР- не се открива но ензимите продължават да са високи АСАТ/92,АЛАТ/107,хемоглобина пада всеки месец и сега е 102.Лекува се в Токуда при Д-р Цонев.Диагнозата му е хрониченС-вирусен хепатит с преход към цироза,стискайте палци дано лечението бъде успешно ,много се надявам!!!!!!!

Здравей отново,

284 000 са единици или копия на мл? А пише ли фиброзата по кой метод е оценявана?
Токуда е надеждна болница, с оглед на това, че имат опит с хепатитите, така че  :doubleup:

Силвана

Неактивен Margi58

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 21, 2010, 22:06:53 »
Здравей пак,незнам дали са еденици или копия много не съм наясно-284000/мл,кога са еденици и кога копия,извинявам се за този въпрос но не ги знам,пише данни за активна виремия,а за фиброзата друго нищо не пише!

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 22, 2010, 06:45:15 »
Здравей!

Правиха ли на трети месец ПСР ? Предполагам, че щом ви продължават лечението има вирисусологичен отговор.
За  лекарствата не се притеснявай в Токуда има на разположение при лекуващите лекари. Ако нещо се обърка пиши - ще се опитаме да помогнем с лекарства. Сподели с кои препарати се лекува.

Поздрави
« Последна редакция: Март 22, 2010, 06:59:32 от anita »

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
« Отговор #9 -: Март 22, 2010, 06:56:20 »
|Анитка,
Марги го е написала - ПСР след четвърти (вероятно трети) месец - не се открива.
Спокойно, Марги, нещата вървят възможно най-добре. При хора със сериозни увреждания на дроба трансаминазите не влизат толкова лесно в норма, да не говорим, че някои твърдят, че се покачват от лечението. Важно е, че синът ти има ранен отговор и продължава лечението. А пък страничните ефекти са му в рамките на нормалното, преждеписалата Анитка доскоро имаше само идин ден в седмицата, в който можеше да стане от леглото без големи затруднения.

Дани
Hang in there.

Неактивен galq

• Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
« Отговор #10 -: Март 22, 2010, 07:19:52 »
Здравей Марги,
Добре дошла във форума!Желая ви лечението да е с успешен край! :congrats:Дано нещата със ЗК да са се поправили .Около Нова година имаше забавяне на вторите протоколи ,но сега се придвижват нещата в рамките на месец.А за страмичинте ефекти -споко.Моят съпруг премина през всички описани в лисовките. :scream:
Галя

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #11 -: Март 22, 2010, 07:57:30 »
Здравей!

Правиха ли на трети месец ПСР ? Предполагам, че щом ви продължават лечението има вирисусологичен отговор.
За  лекарствата не се притеснявай в Токуда има на разположение при лекуващите лекари. Ако нещо се обърка пиши - ще се опитаме да помогнем с лекарства. Сподели с кои препарати се лекува.

Поздрави

анитке , кефишме  :laugh: ,намалената доза на интерферона те води към мъглата - връщай се към пълната доза ,
Жената в заглавието на темата е казала с какво се лекува синът и , после е казала и колко е ПСР-а след 3-тия месец, амане се шашкай и аз вече сутрин като се погледна в огледалото и 30 сек мисля кой е тоя отсреща дето прелича на императора от междузвездни войни ( ония бледия  с зачервените очи и качулката )

Марги и моето лечение го водят в Токуда - др.Балабанска , затова ти казвам поотрано да се разберете с др.Цонев ако имате проблем с протоколите дали ще ви даде лекарства ,защото аз бях закъсал с лекарствата доста и в деня в който трябваше да зема 1 инжекция за да не спирам лечението от Токуда нямаха за да ми дадат , дадоха ми само хапчета , добре че човекотфорума ми услужи с инжекция та да не спра лечението
Известен с това , че не е известен !

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007