Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Как да живеем с хепатита => Темата е започната от: Bang-bang в Май 10, 2012, 04:47:56

Титла: Има ли някой, който да се е излекувал напълно от хроничен хепатит Б
Публикувано от: Bang-bang в Май 10, 2012, 04:47:56
Има ли някой от форума, който да се е излекувал напълно от хроничен хепатит б или да познава подобен случаи.   :book_read:
Титла: Re: Има ли някой, който да се е излекувал напълно от хроничен хепатит Б
Публикувано от: anita в Май 10, 2012, 08:48:02
Във форума има няколко случая на излекувани с интерферон, но те не са повече от 3-4.
Титла: Re: Има ли някой, който да се е излекувал напълно от хроничен хепатит Б
Публикувано от: Радослав Русинов в Май 10, 2012, 17:19:41
Наси, ще те поправя. Аз не знам за нито един доказано излекуван от хепатит Б във форума. Имаме само 2 случая на неактивен хроничен хепатит Б, при които с помощта на алтернативни методи е постигната HBsAg сероконверсия и отрицателен ПСР.
Единият случай е на xitrio (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?action=profile;u=255), постигнат с използване на котешки нокът, и разказан в тази тема: Използване на котешки нокът /Cat's claw/ за стимулиране на имунната система (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=669.0).
Другият случай е този, за който разказа Клавдия (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?action=profile;u=1203), постигнат от нейна пациентка с помощта на фунготерапия, и разказан в тази тема: Фунготерапията (http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=782.0).
При случая на xitrio нещата звучаха най-добре, но преди време той ми писа с информация, която навежда на мисълта, че има вероятност вируса при него да се е върнал. Тъй като беше нещо лично, не искам да разказвам повече детайли. Все пак, той не ми писа повече, а и не писа във форума, и не мога да кажа със сигурност дали при него вируса се е върнал, или всичко продължава да е наред.
При случая, разказан от Клавдия, и след първия ми разговор по телефона с пациентката и, така и не успях да я открия след като минаха 6 месеца. Там също е възможно нещата все още да са наред, но нямаме официално потвърждение.
Така, че имаме 2 случая на възможно пълно изчистване (тук пак правим уточнение, че вируса винаги остава закодиран в клетката, но не се размножава), постигнати от хора с неактивен хепатит B.
От останалите хора, които са се лекували, независимо дали с помощта на традиционната медицина, или с помощта на алтернативни методи, аз не знам за излекувал се.
Пак да уточним какво значи "излекувал се от хроничен хепатит Б". Говорим за излекуване, когато има постигната HBsAg сероконверсия (т.е. едновременно HBsAg изследването е отрицателно, и anti-HBs изследването е положително) и ПСР-а също е отрицателен. И този резултат, освен че е постигнат, е и задържан за дълъг период от време, например повече от година или две.
Ако човек постигне такъв резултат за наистина дълъг период от време и го задържи, то той се води излекуван.
Пак е необходимо да уточним, че такъв човек би могъл отново да активира хепатита си, в случай че се подложи на някаква имунотискаща терапия (за пример в такъв случай се дава прилагане на имунопотискаща терапия след присаждане на орган, или при прилагане на химиотерапия).


Поздрави,
Радо
Титла: Re: Има ли някой, който да се е излекувал напълно от хроничен хепатит Б
Публикувано от: Наката в Февруари 15, 2019, 15:38:15
Имам въпрос - има ли смисъл да се пие котешки нокът гъби и там подобни неща,ако състоянието ти е добро?
Виросния ти товар е малък и инзимите ти са добре.
Има ли някой който е задържал ДНК то отрицателно и hbsag cъщо? на