Автор Тема:  Версия 2.1 - лечение с Виреад (Тенофовир)  (Прочетена 203717 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Любо

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 38
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Версия 2.1 - лечение с Виреад (Тенофовир)
« Отговор #255 -: Април 10, 2016, 13:35:14 »
Чакам обаждане през тази седмица за новият протокол който трябва да ми издадат до 16.04 -
за да го занеса в здравната каса и тогава ще разпитам как стоят нещата.  Относно престоят в болницата ми бе обяснено че по новите правила вирусната хоспитализация (репликация)   вече ще е 3 дни а не 2 дена, както беше до сега и за това ми дадоха ден за четвъртък а не за петак, както настоявах. Престоят се брои така, колко нощувки имаш толкоз дни ти се смятат, три дни и на четвъртият те изписват. Много ми се иска да не е така, защото вече 6 години и ми омръзна да лежа само за взимане на кръв и един ехограф.

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
« Отговор #256 -: Април 10, 2016, 15:50:56 »
Хм, миналата година имах надежда, че ще минем към извънболнична помощ (ако праавилно се изразявам) и ще ни спестят безумието да губим време и средства за неоправдан престой в болницата. А сега се оказва, че организацията става още по-тежка. Аз вземам отпуск за тези прегледи, но сега едва ли ще мога да им насмогна. Силванке, ако трябва да се пише нещо до някого, казвай да пишем и да вдигаме шум, защото това е лудост. Сега ще плащам на болницата 17 лв само  за да се направя, че съм била там, ще смъкваме още пари от ЗК. Доволни болници, циганска работа ... А после нямало място в отделенията за хората с наистина сериозни мужди.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3242
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #257 -: Април 11, 2016, 08:43:45 »
Нека да мине 15-и и да разберем точно какво и как. Аз това безумие няма да го оставя така.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Любо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #258 -: Април 13, 2016, 13:59:47 »
Днес, ходих да си взема готовите протоколите за продължение на лечението ми. На кабинет(52,ри) беше, д-р. Боянова която ми даде вече готовия протокол за НЗОК. Попитах я как стоят нещата
с хоспитализацията на вируса, тя също потвърди думите на колегите си че хоспитализацията вече ще е 3 дни и трябва при записване да носиш направление и че направление ще трябва и при отпускане на лекарствата или за подаване на протокола (не съм много сигурен точно за кое от двете точно ми каза, но за още нещо) защото при потвърждението че хоспитализацията става на 3 дни и вдигнах кръвното,  само изчаках да ми даде протокола и излязох. Лоша работа става, нямам думи.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #259 -: Април 13, 2016, 18:15:37 »
Във Варна и в момента практикуват така– приемат те с направлението,вземат ти кръв,минаваш преглед,пускат те и след 3 дни се връщаш да те изпишат. Неудобството е за хора,които са от друг град и дори и да искаш да лежиш там и да не се разкарваш два пъти от Русе да речем,винаги ти казват,че няма свободни легла.Аз имам късмет да ходя за ПСР без направление,защото съм по една безплатна програма,но последния път направо ги съжалих едни хора от Силистра,че ще се разкарват пак след 3 дни.
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #260 -: Април 13, 2016, 23:57:25 »
Ралка, говорим за съвсем различна процедура- с направление за хоспитализация да си запишеш час и чак след 2 м. със същото направление да се върнеш за прием, и след 3 дни да се върнеш за изписване. Т.е. три ходения до болницата за едни никакви изследвания.
От това, което разбрах 35-та пътека е отпаднала, хроничните ще ни следят по 36-а, която е 3 нощувки, затова ни се увеличава престоя с 1 ден.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #261 -: Април 14, 2016, 07:15:59 »
при вас пък е още по-сложно  :shocked1:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #262 -: Април 14, 2016, 10:16:55 »
Това ще важи за всички болници, цяла България.

Неактивен izabel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 70
    • Профил
« Отговор #263 -: Април 14, 2016, 20:41:55 »
Вече е с нова пътека 076 за протоколи мисля че същата е и за ПСР ама аз се чудя, защо като е така не ни ги обединят ПСР и протоколи заедно та да спестим едно ходене .Това е някакво безумие 6 пъти да влизаме в болница безмислено((( Незнам защо всичко го правят толкова сложно и после касата няма пари ,.Без коментар !!!

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Публикации: 87
    • Профил
« Отговор #264 -: Април 14, 2016, 22:39:53 »
Тук има една статия http://forummedicus.com/archives/all-publications/4948 и по-специално текста "клиничните пътеки, които изискват поне 3 дни болничен престой, ще могат да се приключват предсрочно за минимум 12 часа, но само при положение, че екипът е изпълнил всички необходими процедури, а състоянието на пациента е овладяно. Лекуващият лекар обаче ще носи персонална отговорност, защото ще слага подписа си под писмена оценка, в която да гарантира, че изписването на болния не носи риск от влошаване на здравословното му състояние"Вероятно това са имали предвид като ми казаха,че престоят се намаля на 1 (един) ден.Дано да има начин.

Неактивен Любо

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #265 -: Април 15, 2016, 09:25:45 »
Сега не разбрах за какво още ще се иска направление, освен за записването и приемането за хоспитализацията. Д-р Боянова ми обясни че и за .....? но вдигнах кръвното и така и не разбрах.
Защото в началото на следващата седмица, трябва да занеса новият протокол до НЗОК и да не ме върнат.

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #266 -: Май 12, 2016, 09:24:56 »
Привет,

Наскоро реших да попия малко котешки нокът, за да видя дали ще окаже някакво влияние върху нивото на HbsAg.

Първото измерване беше на 05.02.2015 г. с резултат от 11 244 iu. (тогава не съм приемала котешки нокът)
Резултат от вчера, 11.05.2016 г.- 7700 iu. (стартово, при започване на котешкия нокът)

Макар да съм далече-далече от заветните 50-60 iu (тогава се прокрадва сериозна надежда за изчистване), се радвам че едни 4000 iu са се разкарали.

Да видим какво ще постигне котешкия нокът. За да не откривам топлата вода, поръчах от фирмата, от която Таня Димитрова се зарежда с нейната благина ( Танче, мерсии  :girl_wink:)

Пожелавам си успех :)
« Последна редакция: Май 15, 2016, 22:52:14 от Силвана Лесидренска »

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #267 -: Май 12, 2016, 14:20:07 »
Браво Силви, количеството на вируса спада! :clap: Това е много важно за хора на лечение. :dance: След още три месеца трябва съвсем да е намаляло. :congrats: Успех и много здраве ти пожелавам!! :flowers:

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
« Отговор #268 -: Май 12, 2016, 17:51:56 »
Хм, и да не кажеш точно за тези занижени стойности ... :) Много оптимистичен резултат, бравооо! Хайде наздраве с котешкия нокът, за да можем после да вдигаме обилни наздравици с добрия антиоксидант, виното  :cheers:

Неактивен roni_c

• Немедицинско лице
  • Публикации: 87
    • Профил
« Отговор #269 -: Май 12, 2016, 18:37:32 »
Това е супер,аз също започнах да го взимам ,само че е Саменто от 600 мг на Нутрамедикс (САщ) по две на ден,заедно с витамин Ц и Л-Глутамин по схемата на  xitrio.Взимам го от съвсем скоро,така че е рано за резултати,а последното изследване на ХБсАг е от 12.02.2016 и то е 1011 iu.Силве,колко струва този котешки нокът,в каква разсфасовка е и по колко милиграма са таблетките?Саментото го взимам от магазин Лечител.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007