Първото ти лечение е било доста отдавна и на мен ми се струва по-вероятно още тогава да е оцеляло минимално количество вирус, което предишната апаратура да не е могла да засече. Сега изследванията са много по-прецизни (доколкото знам засичат над 25 IU/ml, а в чужбина даже над 5 IU/ml.). Не си ли пазиш изследванията с резултатите от биопсията през 2000г и генотипа? Щом си била на едногодишно лечение, сигурно генотипът е 1.
На твое място бих си направила някое неинвазивно изследване на черния дроб и ако през тези години вирусът, дори с нищожните си стойности, не е увредил сериозно дроба бих продължила с инвитрото. След това лечението, защото точно в момента, с тези по-нови и най-нови лекарства възможностите за лечение ми се струват твърде неясни – не знам защо са ти казали, че не можеш да минеш по каса и че единствената опция са ти новите безинтерферонови лекарства, които да си плащаш, ще трябва да видим новите критерии за да разберем. Сложи двете възможности на кантара с аргументи „за” и „против”, виж кое ще натежи и тогава вземи решение.
Дано Господ ти даде и двете – и бебе и изчистване на вируса!
(Ако това, което Д-р Балабанска ти е казало е вярно поне разбрахме цената на новото лечение – 95 000лв - няма как да не съм дълбоко потресена от хищносттта на фармацефтичната индустрия.)