Здравейте ! През октомври ми откриха Хепатит С , едва ли е нужно да казвам кошмара който ме обзе. От 15 години съм по болници със Хронична дихателна недостатъчност, ХОББ и тъкмо някакъв лъч надежда понеже бях от късметлиите и минах една експериментална програма която ми се отрази изключително благоприятно и хоп..някъде м/у взиманията на кръв е попаднал вируса на Хепатит С. В началото мислех да се самоубия, че е безсмислено, спряха ми урбазона който ми е много важен за дишането,болкоуспокояващите.. Мислех, че ако продължа да лекувам черния дроб, белия ми отива по дяволите и обратното..Няма да ви занимавам със личните ми терзания и тревоги. Много ви моля да ме упътите , наистина не знам сега накъде.
Приеха ме в Инфекциозна Болница – Бургас. /аз съм от там/
Със :
АСАТ 1158.40 U/L < 42.00
ALAT 994.10 U/L < 41.00
AФ (ALP) 274,16 U/L -50.0 – 170.0
ГГТ (GGT )438,35 U/L – 10.0 – 40.0
ЛДХ (LDH) 1298 U/L -207.0 -414.0
Изписаха ме след 10 дена със АСАТ -114, АЛАТ - 331. И не са ми правили изследване за вирусен товар. На скенера черния ми дроб е със нормални размери. В десния лоб се скенира окръглена хиподенсна зона с д-26мм- хемангиом
Стегнах се, отворих си лаптопа и почнах да ровя. Изключително много ви Благодаря. Чета ви месеци наред. Почнах диетата, редовен прием на хепапротекторите който ми бяха назначени от Др. Йотов и после от Др. Кънчева. Като :
Първи месец: Хепасейф - 3х 1 , Трансметил 15дена, Есенциале Мах- 3 х 1
2м - Хепасейф 2 х 1, Есенциале Мах - 1 х 1
3м- Хепабаланс 3 х 1 , Лив 52 3х 1 + Есенциале 15 дена по 1
4м- хепабаланс 2х 1 Лив 52 2х 1
Все още продължавам със Хепабаланс и Лив 52
Сегашните ми стойности са:
АСАТ -20.90
АЛАТ- 11.90
АФ -85.00
ГГТ – 13.00
Дадоха ми един амбулаторен лист и ми казаха, отивай във Варна или София. Но къде, при кой, как става.. Запазват ли се часове предварително
Много ви моля помогнете ми.
Поздрави от Бургас.
Не знам дали ще съм във полза на някой, но искам да кажа, че през тези месеци диетата която спазвах доста ми помогна да сваля високите стойности и да ги запазя. Основно: сутрин плодови шейкове, натурални сокове пресни. За обяд и вечеря, картофи, ориз, зеленчуци, много риба-на фурна, на скара, на пара..Никакво свинско, телешко и пиле от време на време. Никакво пържено ест. Кафе когато ми е кеф. Само зехтин, малко масло, яйца като завивка или застройка.Без оцет, само лимони. Масло от бял трън-има много приятен вкус и аромат към салатите. Артишок-суров, печен- в Кауфлант го има. И шоколадче от време на време по няколко блокчета.Разбира се без грам алкохол.
Много бих желала да се срещна със някой в Бургас. За съжаление не мога да си позволя да пътувам до София за среща със групата по взаимопомощ.