Вирусен хепатит - Лечение > Лекари - специалисти

 доктор Мария Атанасова от Варна???

<< < (2/4) > >>

anita:
Аз ходих при Пенчева с направление по здравна каса. Незнам защо  само с повишен АСАТ и АЛАт каза че имам хроничен хепатит. После ми назначи изследвания за С и Б. Изписа ми транметил и каза да отида след месец, а ако иследванията за хепатит са положителни да ида веднага. За хепатит С се оказа положителен и  като отидох отново ми изписа и легалон и отново кза да отида след месец. Незнам защо беше необходимо това чакане. Междужременно намерих този форум и получих доста информация. Сега си мисля, че съм изгубила цял месец през който можех да съм направила всички изследвания и  евентуално да си подготвям документите за интерферон.

Силвана Лесидренска:
ако си с остър хепатит,е нужно да минат около 6м. за да се даде възможност на организма сам да се изчисти от вируса. ако след пол. година все още даваш положителна проба, то тогава вече се говори за хронифициране и за лечение с интерферон.Не съм запозната с твоят случай,но може би това е имала впредвид и лекарката с изписването на трансметил и легалон- да се подпомогне "изчистването", ако не е доказано хронифициране.

lili_ana:

--- Цитат на: anita в Март 02, 2008, 12:08:24 ---Аз ходих при Пенчева с направление по здравна каса. Незнам защо  само с повишен АСАТ и АЛАт каза че имам хроничен хепатит. После ми назначи изследвания за С и Б. Изписа ми транметил и каза да отида след месец, а ако иследванията за хепатит са положителни да ида веднага. За хепатит С се оказа положителен и  като отидох отново ми изписа и легалон и отново кза да отида след месец. Незнам защо беше необходимо това чакане. Междужременно намерих този форум и получих доста информация. Сега си мисля, че съм изгубила цял месец през който можех да съм направила всички изследвания и  евентуално да си подготвям документите за интерферон.

--- Край на цитат ---
- ня мен с понижените стойности на алат и асат  пак ми каза,че имам хроничен хепатит-отиди,че я разбери тая лекарка.

Силвана Лесидренска:
ниските стойности не са пряко свидетелство за увреждане на ч.дроб. Тук ще прочетеш за много съ-форумци ,които никога не са имали високи стойности и въпреки това, биопсията им е показала увреждане в някаква фаза. Да, принципно по високите стойности съдим за някакво "събуждане" на вируса,но не случайно хепатита има и друго име"тихият убиец" заради безсимптното си протичане. Хроничното състояние се диагностицира от специалист хепатолог и ако ти не си доволна от своя,те съветвам да си потърсиш бързо някой по-компетентен,дори и не от твоят град.Тук има дост. координати на специалисти,просто си избери един и му се обади.

anita:
Съвета на Силвана е много добър. Дори личната ми лекарка ме посъветва да повторя иследванията в друга лаболатория, а като и казах че отивам в Сф при проф. Чернев каза, че съм взела много правилно решение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия