Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Maryana

Страници: [1]
1
Мили хора, моля ви помогнете, сестра ми е много разстроена, защото чака за интерферон, но нямаме още никакви резултати, бихте ли ми казали какво означават тези резултати от биопсията :

Късчета чернодр.тъкан с изразена дистрофия на хепатоцитите, налични 4 портални пространства с леко изразена лимфоцитна инфилтрация-белези на леко изразен портален хепатит 1-0-0 по Кнодел.

Отделно от това в някаква табличка е написано фиброза 3,7, но не можем да разберем какво точно, може би е някакъв процент, нямам представа.

Вирусното натоварване е ниско 159 000 IU/ml, тя е с генотип 3

Много е разтревожена, постоянно се вкарва в някакви филми, моля ви помогнете, да я успокоя. Бях пуснала въпрос по-рано и Марианка ме успокои, че 1-0-0 по Кнодел е ниска степен на фиброза и че трябва да черпим, но нея я притеснява това 3.7, което вижда в табличката, много е депресирана и от 3 дена не спира да плаче, разчитам на вас да ме информирате, за да я успокоя както мога . Благодаря ви предварително, ще чакам отговор.

2
Здравни теми / Разделното хранене
« -: Февруари 13, 2009, 17:48:04 »
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=370923.msg10104119#msg10104119

Най-сетне обещаното. Който желае може да пробва. Не само се отслабва, но е и много полезно.
http://picasaweb.google.com/solley.net/BgMamma?feat=embedwebsite#5295662681227986274
Това е табличката, която използвам за улеснение.

3
Диагностика / Питане за биопсия
« -: Януари 13, 2009, 10:02:08 »
Мили приятели, най-сетне знам генотипа на сестра ми - 3. Много се зарадвах, но сега до края на седмицата влиза за биопсия и виждам, че е притеснена въпреки, че не се издава по никакъв начин. Аз също съм притеснена, моля споделете болезнена ли е процедурата, слага ли се местна упойка и въобще каквото знаете по въпроса. Колко време се престоява в болницата - още същия ден ли те пускат или на другия? Тя отиде да си вземе ПСР-а По телефона са й казали 158 000 копия, но като го видя с очите си ще пиша повече.

4
Честит имен ден Стефане и всички именици, да сте живи и здрави, обич :gift:ани и весели! Успех във всяко начинание! Аз също имам именичка - дъщеря ми - да ми е жива и здрава

5
Предстои ми лечение / Лекува ли се хепатит C
« -: Ноември 30, 2008, 17:33:33 »
Радо, както винаги твоята подкрепа ни окуражава. Надявам се да ми кажеш и на мен нещо по този въпрос : Утре сестра ми най-после , надявам се, ще разбере резултати от ПСР и какъв генотип е нейния хепатит С. Та това  , което ме разтревожи е, че лекуващия я хепатолог й е казал, че така или иначе лечение на хепатит С няма. Можело с интерферон временно подтискане  на вируса, но не и пълно излекуване?! Това доста ни разтревожи и не знаем какво да мислим вече.

Забележка: Дискусията е започнала като отговор в темата Re: Чудя се....

6
Мили хора , мола ви за съвет. На сестра ми й предстои операция на гърдата. Както знаете тя е с хепатит С повече от 10 години. Безопасно ли е да се  оперира, след като има хепатит, питам, защото гинеколога й беше споменал, че трябва да се избягват операции, тъй като по някакъв начин много натоварват черния дроб. Ако знаете нещо бихте ли го споделили? Предварително ви благодаря!

7
Здравни теми / Езикът на кръвта
« -: Юли 30, 2008, 18:17:08 »
Кръвта е течна тъкан, циркулираща в човешкия организъм по кръвоносната система. Средното количество кръв в тялото на възрастен индивид е 6-8% от общото му тегло (65-80 мл/кг), а в тялото на дете - 8-9%. Тоест средния обем при възрастен мъж е 5000-6000 мл. Ако той намалее, се стига до хиповолемия. Увеличаването му над нормата е известно като хиперволемия. Основните съставки на кръвта са клетъчните елементи - около 45% от обема й, и кръвтата плазма, която е около 55%.
Клетъчните елементи (структури) са няколко основни типа. Еритроцитите (червените кръвни телца) са най-многобройни - около 96% от твърдото вещество. Те съдържат хемоглобин, който придава на кръвта характерия червен цвят. Чрез хемоглобина еритроцитите изпълняват и главната си функция - да пренасят газове, на първо място кислород.
Левкоцитите (белите кръвни телца), соино да езма особо 3% от клетъчната мала, са част от имунната система на организма. Те са способни да излизат извън пределите на кръвообращението в тъканта. Натоварени са със защитата срещу патогени. Участват в имунните реакции, изработват антитела, свързват и разрушават агентите вредители.
Тромбоцитите (кръвните плочици) са най-малко - само около 1% от клетъчните елементи. Основната им роля е да участват в кръвосъсирването. Този процес е особено важен за организма. Ако по едни или други причини бъде нарушен, има риск от фатална за здравето и живота кръвозагуба, освен това в тялото могат да навлязат бактерии и вредни микроорганизми.
Кръвната плазма представлява жълтеникава течност, която съдържа вода и разтворени в нея вещества - белтъци (албумини, гамаглоболини, фибриногени) и други органични и минерални съединения.
Как се тълкуват промените в показателите за хемоглобина, левкоцитите и т.н.?
Понижения хемоглобин означава анемия. Важно е да бъде изяснено на какво се дължи - на дефицит на желязо, на витамин В12 или на хронично заболяване. Това може да се установи, като се направи допълнително изследване.
Повишен хемоглобин се наблюдава при пушачи, спортисти и жители на високопланински райони. По-рядко може да бъде симптом за рак на кръвта (еритремия).
Повишеното ниво на левкоцитите и техните разновидности (лимфоцити, неутрофили, моноцити, еозинофили, базофили) подсказва за наличието на възпаление. Ако са повишени неутрофилите, трябва да се мисли за бактериална инфекция (бронхит, синузит и др.) Лимфоцитите се повишават при вирусни инфекции, а еозинофилите - при алергични заболявания (например бронхиална астма), паразитни болести и гъбични инфекции. Пониженият показател за левкоцитите (левкопения) се свързва с имунен дефицит, рак, последици от химиотерапия.
При трочбоцитен дефицит се наблюдава склонност към кръвотечения. Обратно, повишеното количество на кръвните плочици крие риск от тромбози (запушване на кръвоносните съдове със съсиреци).
Ускорената утайка (скоростта на утаяване на еритроцитите) е също показател за възпаление.
Анализирайки урината, лекарите следят преди всичко показателите за белтъка, захарта, левкоцитите, еритроцитите и бактериите. Голямото количество белтък подсказва, че нещо не е наред с бъбреците. Причината може да бъде изяснена от уролог. Нормално е в урината да няма белтък. Наличието на захар свидетелства за бъбречни увреждания в напреднал стадий в резултат на диабет.
Повишеното количество левкоцити и наличие на бактерии се наблюдава при инфекции на бъбреците и пикочния мехур (пиелонефрит, уретрит, цистит). Но тази диагноза обикновено се нуждае от препроверяване. Нерядко левкоцити и бактерии се появяват поради неправилно вземане на урина, без спазване на съответна хигиена.
Ацетон, кетонови тела се откриват при диабет или при гладуване. Билирубинът се повишава при болести на черния дроб. Много лош признак е появата на еритроцити или на кръв в урината. Причините за това могат да бъдат камъни в бъбреците или рак на бъбреците и пикочния мехур. Кръвта в урината, видима с просто око, налага незабавен лекарски преглед.
Източник : списание "Паралели"

8
Тук искам и аз да добавя нещо, въпреки, че не е по темата, но понеже пишеше за маргарина, т.е. хидрогенните мазнини - вече ги има навсякъде - не само в кроасаните, вафлите, чипсовете, зрънчото, а дори и в някои видове хляб се съдържа маргарин или хидрогенирани мазнини. Моля, нека всички, които държат на здравето си и на здравето на децата и близките си да обърнат внимание и по възможност да ги избягват. Все пак това са храни, които се консумират от всички и най-вече от деца и тийнеджъри!

9
Честит Петровден на всички , които имат имен ден! Да сте живи и ЗДРАВИ! Честито на Невронка, ако го празнува днес! :flowers2:

10
За изследване дали си болен от хепатит С достатъчно ли е да ти вземат кръв от пръста или е необходимо да се вземе кръв от вената?

11
Даваха филм за Памела Андерсън по Фокс лайф и казаха, че се е заразила от Томи Лии чрез игла на татуировчик. Това може би всички го знаете, но защо казаха, че хепатит С е нелечим и няма никакво лечение, можеш само да подобриш състоянието на черния си дроб с хомеопатия. Как е възможно такова нещо??? Сестра ми го е гледала днес и е много разстроена. Филма е от 2005 г. Не е стар да кажеш, че не са знаели за какво става въпрос. Аз знам примерно за музиканта Стив Тайлър, че е имал хепатит С, но след адекватно лечение, оповести в медиите , че се е излекувал. Моля пишете ми какво мислите по въпроса, може би нещо не съм разбрала?

12
Аз също искам да се ваксинирам с комбинирана ваксина А и В. Да знаете дали трябва преди това да се изследвам за хепатит В, защото чух, че при някои хора хеп.В протича безсимптомно или с почти недоловими симптоми и при ваксинация е много опасно, ако вече си заразен, без да знаеш?!

13
Честита Баба Марта 2008 ! Пожелавам на всички прекрасни хора от този форум здраве, щастие и късмет! С обич : Мариана

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007