Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Feya

Страници: [1]
1
Здравейте,
Днес майка ми получи обаждане от болницата, където имаше запланувана хоспитализация за след няколко дена за проследяване на вирусния товар за HCV  - 6 месеца след приключването на лечението с Харвони (фиброза 3/4). Казаха й, че изследването за вирусния товар не се поема вече от Касата и ако ще постъпва, ще трябва сама да си го плати. Предложили са й, ако иска, да я запишат за след Нова година отново, но на въпроса дали тогава ще се поема от НЗОК, са й казали, че нищо не се знае.

Някой знае ли нещо по въпроса?

2
Здравейте,

Лечението на хепатит C с Харвони и при нас даде успех - Резултатът от ПСР след първия месец от леченето беше "Не се открива",  а сега чакаме резултата и след приключване на 3-месечното лечение. Стискаме палци и той да бъде отрицателен.   :doubleup:

Майка ми разговаряла с лекуващата я лекарка в болницата относно поставянето на ваксина за хепатит Б. Тя й казала да си пусне първо anti Hbs Ag за проверка на титъра, след което да си постави ЕНЖЕРИКС при личния лекар по схема. Предполагам и други с хепатит C са го правили това превантивно, поне от другия вирус /на хепатит Б/ да са защитени. 

Според вас кога най-рано може да се направи отново оценка на фиброзата /с биопсия, фиброскан, фобромакс и др./, за да се види има ли някакво възстановяване на дроба след изчистването на вируса?

Другото, което ни интересува е това, дали е възможно след време да има обрат на фиброзата - в случая става въпрос за Ф3/4. Това, което знаем, е че Ф1 и Ф2 са обратими, Ф3-необратима, Ф4-цироза. Има ли все пак случаи от практиката, при които дори и при напреднала фиброза, след изчистването на вируса, да се получи регресия и възстановяване на дроба?

Поздрави,
Фея


3
Здравейте,
Някой може ли да сподели с какви средства се бори грипа при напреднала фиброза - F3/4, като се има впредвид, че парацетамола и сиропите за кашлица (поради съдържанието на алкохол в тях) не са препоръчителни?

С пожелание за много здраве през Новата година!
Поздрави,
Фея!

4
Здравейте,

Бих искала да изразя възмущението си от неспазването на решенията на НС на НЗОК от самата НЗОК относно отпускането на безинтерфероново лечение за хепатит С.
Съгласно Решение № РД-НС-04-116/27.09.16 г. изрично е посочено: "1. Възлага на управителя в срок най-късно до 31.12.2016 г. да разгледа постъпилите към 27.09.2016 г. в РЗОК заявления за  лечение  на  Хепатит  С.  Постъпилите  след  27.09.2016  г. документи за лечение на Хепатит С се разглеждат в срок от два месеца."
Да, ама не. Ако попадаш в групата, подали документи след 27.09.2016, срокът от два месеца отново не се спазва.

Поздрави,
Фея5
    Здравейте,
    Исках да ви споделя една история, която ме накара да се побъркам от притеснение в рамките на една седмица.
Предишната седмица постъпих в болница за диагностициране на гастроентерологичен проблем, нямащо общо с хепатит C. Ден, след като бях изписана, лекуващата лекарка ми се обади да ми каже, че ми е била пуснала и тест за anti HCV, който е излезнал положителен и за да се потвърди резултата каза, че трябва да постъпя отново в болницата, за да се види дали има размножаване на вируса. Допълни също, че няма нужда сама да си правя някакви тестове, защото те веднъж излизали положителни, веднъж - отрицателни. Това тотално ме срина и буквално дни наред не бях на себе си.
    Реших да си пусна все пак едни тестове и аз, за да се уверя, дали е истина или не. Първият тест го направих в една лаборатория и излезе отрицателен. Днес реших да потвърдя теста в друга лаборатория и отново излезе отрицателен. Притесненията ми почти се стопиха. Във всяка една лаборатория питах надежден и достоверен ли им е метода за теста и на двете места отговаряха, че са им точни резултатите.
    Звъннах на лекарката да й кажа за двата отрицателни резултата и да я питам как е възможно в болницата като са ме изследвали да е излезнал положителен. Питах я да не би да ми е била пуснала някакъв бърз тест, за който знам, че е само ориентировъчен. Отговора й беше, че ми е бил направен тест за anti HCV с метода ELISA. Понякога, според нея, тези тестове можели да дадат фалшиво положителен резултат.
    Моля ви, ако някой може да ми каже дали и в кои случаи тези тестове за anti HCV могат да излезнат фалшиво положителни и кой метод е най-надежден за прилагане.
    Поздрави,
    Лека вечер на всички !

6
     Здравейте,
     Ето и нашата история - става въпрос за майка ми (54 г.), на която й откриха Хепатит C преди около 1,5 г., когато беше приета в инфекциозна болница с "Остър вирусен хепатит C" с всичките симтоми на заболяването - жълтеница, температура, болки в областта на черния дроб и др.,както и много високи стойности на АСАТ и АЛАТ (около 2000). Последва нормализиране на състоянието й, но 3 мес. след това когато ензимите й бяха отново със стойности от около 800, беше насочена отново към инфекц. болница. В последствие след 6-тия месец се установи, че заболяването й е станало вече хронично. Това от своя страна създаде доста притеснения у нас, понеже се надявахме организмът сам да успее да изчисти вируса, но уви! Така края на миналата година решихме да се консултираме с доц. Антонов от УМБАЛ "Св. Иван Рилски", който от своя страна ни насочи и за лечение в болницата. Постъпи м.януари т.г. и бе изписана с резултати - вирусен товар - 17900 и генотип 1. И понеже майка ми е с хипертония и в предвид възрастта й, последва дълъг период на умуване дали тя е подходяща за лечение с интерферон. Тогава лекарите от болницата я изпратиха на изследване за сърдечно-съдови заболявания, а също и на доплерова сонография, за да се види дали има някакво запушване на периферните кр. съдове от страни на врата. Оказа се, че има 30 % плака (стеснение). Това още повече намали шанса й за започване на лечение, особено когато от болницата се свързаха с фирмата производител (или дистрибутор не съм сигурна) на интерферон, от където им казаха, че при такива случаи е противопоказно започване на антивирусно лечение. Същевременно ние се отчаяхме толкова много, че не знаехме какво да кажем. В този момент доц. Антонов ни вдъхна макар и малка надежда за това, че след 2-3 години се очаквало да се появи някакво ново лекарство, което щяло да се приема само през устата и нямало да има страничните реакции на интерферона. До тогава каза, че черният дроб трябва да се "държи" - с висока доза хепатопротектори, задържане на стойностите на ензимите в ниски граници и проследяване на състоянието й в болницата през определен период от време.
   Моля Ви, ако някой е имал подобен случай, нека сподели, ще му бъдем много благодарни!
   П.С. Ако някой има информация за новото лекарство, което се очаква да излезе, нека сподели също.
 


Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007