Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - todborce

Страници: [1]
1
Здравейте Приятели,

Поздравявам Всички успешно завършили лечението.

На неуспелите, за щастие не са много, Нов късмет.

Аз завърших 11 месечното лечение през Септ., за жалост неуспешно.

Чернодробните показатели след края на лечението ми бяха добри. Но най-важното обаче, ПСР показваше 1400 единици.

Иначе, добре се чувствам, засега.

До скоро

2
На лечение съм / Монолечение с Роферон
« -: Октомври 25, 2009, 21:42:56 »
Здравейте,

Нямам намерение да досаждам, искам да споделя информация, която може да бъде от полза.

Започнах лечение на Хрон. Вир. Хеп. С, с Роферон/Интерферон алфа 2а Рекомбинант. Инжекциите се бият 3 пъти в седмицата по 2.

На 21.10ти, 11.00 ч. ми сложиха първата инжекция в болницата( 2 по 3млн межд. единици/0,5 мл). След около 4-5 часа започнах да се чувствам зле, та до късно вечерта.
Нямах висока температура. Не пих никакви лекарства.

След втората инжекция, 23.10ти, се изписах от болницата и вече в къщи, не почуствах почти никакви нежелани реакции. Дори се обаждах по телефона на мед. сестра, за да я питам да не е сгрешила инжекциите. 

Ще пиша пак, как вървят нещата.

3
Здравейте,

Има ли някой информация за пациенти лекувани с Роферон алфа(Интерферон алфа 2а).

На мен ми дадоха Протокол и след това и Рецепта за такъв, за лечение на Хрон.Вир.Хеп.С.

Разбрах, че не е много ефикасен, успеваемост 10-12%, не е изчистен, но това решиха в НЗОК, след като първо отказаха Рибавирин, а по-късно ми отказаха и монолечение с Пегилиран Интерферон.

Ще почвам с голяма доза скептицизъм.

Успехи

4
какво представлява лекарството ТЕНОФОВИР, за Хеп. С може ли да се използва.

5
Здравейте Приятели,

Протоколи за лечение на Хрон. Хеп. С, с Пегилиран Интерферон и Рибавирин съм внесъл в СЗОК на 12.06.08. На 21.09.08 съм включен официално в Листата на чакащите. В началото бях под #195, Януари 2009 #91, началото на Май 2009 #12. На 08.0709, внесох Етапна Епикриза от лекуващата ми лекарка, към старите Протоколи, защото консултантите към НЗОК/светилата в тази област, са решили да отпадне Рибавирина от предложените ми лекарства, защото имам Талесемия Минор. Сега пак чакам. Дори д-р Тотева от НЗОК, ми каза, че има вероятност да бъде сменен Пегинтрона със Стандартен, Обикновен Интерферон, което предполага нов Протокол от лекуващата и ново неопределено време чакане. 

Въпроса за съвет ми е, не трябва ли тези промени да се извършват по рано във времето, а не накрая и да определят ново чакане, че така мога да си чакам до безкрайност.
Мога ли да се жалвам в този случай от НЗОК, за протакането, къде точно, как да е озаглавена жалбата и въобще има ли някой информация каква е практиката в такива случаи.

Благодаря за отзивчивостта.

Поздрави

6
Извинявам се за въпроса, но понеже в момента нямам достатъчно време за търсене във Форума и в Интернет, някой може ли да ми обясни накратко в какво се състои разликата между Пегилиран Интерферон и Обикновен Интерферон. Също така, какво точно означава Монолечение.
Преди време в една моя тема за Анемията минор/Таласемия Бета Хетерозиготна и Хрон. Хеп. Ц, Радо ми беше изпратил сайт за форум на пациенти третирани с Пегинтрон и Рибавирин, прочетох го, но там се споменава само за пациенти с Таласемия Майор, мойта е Минор.

Също така да припомня, че от 12.06.08 имам внесен Протокол в НЗОК за лекарства Пегинтрон и Рибабирин, от Септ. с.г. бях включен в листата на чакащите. Сега от 07.07.09 по настояване на консултантите към НЗОК чрез лекуващата ми лекарка внесох междинна експертиза за монолечение само с Пегилиран Интерферон заради Анемията. По съвет на проф. Чернев искам да се лекувам само с Обикновен Интерферон, но лекуващата не иска да смени Протокола.
Имам Хрон. Вир. Хеп. Ц цял живот, 174000 ПСР, Генотип 1+3, Компенсирана Чернодробна Цироза, Варици на хранопровода в напреднала степен.

Благодаря

7
Привет,

Може ли да се оперирам от херния по време на лечението с интерферон. Лекуващата лекарка ми каза, че може.

Тодор 

8
Здравейте скъпи приятели,

Имам едно питане и се обръщам към вас за съвет.

Искам да замина за около 6 месеца на работа в чужбина-Ирак, но не съм сигурен кога точно ще ми отпуснат лекарствата, Пегинтрон и Ребетол.

Протоколът ми е внесен на 12.06.08. По-късно, Септ. съм одобрен за лечението. Октомври., бях под номер 91, от 159  Сега, понеже не успявам да проверя по Интернет, от НЗОК ми казаха, че съм под номер 86 от 195. Д-р Клисурска преди отговаряше за хепатитите, но сега ми казаха, че на нейно място е Тотева, с която досега не можах да се свържа.

За Ирак мога да замина около 20ти Януари и ако се броят 6 месеца, става Юли. Мога ли да си позваля това и няма ли да изгубя реда си за лекарствата. Въобще, знае ли някой как стоят нещата ако се обадя да кажа, че мога да закъснея, без да ме заличават. Стават ли такива уговорки с НЗОК и каква е практиката.

Благодаря предварително

9
Поздравления и честитки / Президент
« -: Ноември 07, 2008, 23:10:36 »
Честит ви новоизбрания Президент на Щатите, Барак Обама. Може би нови надежди за обикновенните хора.

Тодор

10
Здравейте,

Предстои ми лечение на Хеп. С. Много се притеснявам и защото имам наследствена Анемия Таласемия Бета Хетерозиготна. И проф. Чернев и доц. Антонов изявиха съмнение относно успешното приключване на лечението при това положение.
Знае ли някой във Форума да е имало пациент с Анемия. Ако е имало такъв случай, ще ви замоля за координатите му за обмяна на мнения.

11
Здравейте Колеги,

Референции (диагноза Хрон Вир Хеп С, открит 1989, Наследствена Анемия Хетерозиготна, вследствие на Хепатита съм получил Комп. Чер. дроб. Цир, варици на хранопровода 3та степен; мъж 54, Юрист, работи като шофьор в Соф. Град. Трансп.), На 15.09.08, по телефона д-р Клисурска от НЗОК,ми каза че моят протокол за Пегинтрон и Ребетол, с дата 12.06.08, ще бъде одобрен и ще бъда включен в листата на чакащите. От тогава не съм им се обаждал.

От публикациите във форума разбирам, че МВР болница, откъдето е протокола ми, не е на "ТИ" с Хепатита. По този повод задавах въпроси във Форума и преди. Но, смея ли още веднаж да попитам препатилите за съвет, при одобрен Протокол, мога ли да сменям лекуващите и лекарствата, без да разваля отношенията си с МВР болница лекарите. Също така разбрах от Форума, че има нови лекарства за лечение щадящи Чер. дроб.

Мой познат, който през 2002 г. на възраст 62г. е бил с Хрон Вир Хеп С са му отказали лечение в Б-я, поради тежкото му състояние и напреднала възраст. За щастие негова позната го завежда във Франция, гр. Поатие, където има тясно специализирана университетска клиника  за лечение на Вирусни хепатити. Там той се е срещнал с шефа на болницата, който му е обяснил, че курсът на лечението е безплатен, стига да има 1м. престой във Ф-я. Понеже не са уважили резултатите от изследванията в Б-я, дал е 200 еуро за всичките изследвания наново. Излекувал се е абсолютно, а тогава в Б-я е бил отписан. Много е доволен от 1г. лечение там, никакви пари, никакви болки, никава корупция и бакшиши. Каза, че всички лекарства във Фр. се отпускат безплатно.

12
Предстои ми лечение / Преглед на на Черен дроб
« -: Септември 06, 2008, 18:58:27 »
Здравейте Всички,

Моята история съм я описал в темата "Хроничен Вирусен Хепатит С".

Но за да ви спестя време ще припомня, че като донаборник преди 35 години ми откриват увеличен черен дроб, 1989 г. Хроничен Хепатит, а сега, м. Май, окончателно и прецизно съм изследван в МВР болница София и се открива Хрон. Вир. Хеп.С, вследствие на което ми казаха, че Ч. ми дроб е като на наркозависим. А аз никога не съм приемал наркотици, нито имам афинитет към алкохол. От гастроскопията ми откриха Варици на хранопровода 2ра-3та степен, а при биопсията и Компенсирана Чернодробна цироза. Всичко това вследствие на дългогодишното присъствие на Хеп. С в кръвта ми. Имам предаден протокол в РЗОК на 12.06.08, но още нямам отговор.

От Май, пазя диета само, без да приемам някакви медикаменти или витамини. Напоследък чувствам болка, не много силна в дясното подребрие, където е Ч. дроб.

Въпроса за съвет ми е: Какви изследвания и къде мога да направя за състоянието на Ч. ми дроб, при положение, че през Май ми правиха биопсия и всички необходими изследвания за Хеп. С в МВР болница.

Благодаря за вниманието.

13
Привет,

Ако си спомняте, моята диагноза е Хроничен Вирусен Хепатит С, вследствие на което съм получил увреждане на Чер. дроб определено като Компенсирана чернодробна цироза (от Биопсията). Имам Варици на хранопровода 2ра-3та степен(от Гастроскопията). Характерното е, че имам наследствена Анемия, Бета Таласемия Хетерозиготна.
Изследванията ми бяха направени през м. Май т.г. в МВР Болница-София и Протокола за НЗОК е от там за лечение с Пегинтрон 120 мсг и Ребетол 200 мг.
След внасянето на Протокола в Здравната каса ходих на консултация при доц. Крас. Антонов, Университетска болница Св.Ив.Рилски, София (40лв) и при проф. Чернев, Александровска болница (50лв.)
И двамата бяха категорични, че предвид Анемията, не са определени точните лекарства. Проф. Чернев, дори написа на талон предложение до МВР Болницата да се сменят Пегинтрона и Ребетола с обикновен Интерферон само. Също така ми предложи на 27ми да ми направи нова Гастроскопия за да види отново Вариците на хранопровода. На въпроса ми "ако в МВР не искат да сменят лекарствата и да направят нов протокол за обикновен Интерферон само", той отговори, че ако ме приеме за три дена при него в клиниката, той ще направи нов Протокол.
Какво да правя.
Моля за съвети.

14
Имам хроничен вирусен С хепатит.

Резултата от Сляпа Чернодробна Биопсия е:
Изразено портално възпаление с "пиис мил" некрози заемащи цялата циркумференция на гланичната ламела. "Бриджинг" некрози. Умерено изразено лобуларно възпаление. Не се попада на фоликулоподобни структури. Фиброзна експанзия във всички налични ПЗ с "бриджинг" фибрози.
Заключение: Хроничен хепатит с изразена активност, без характерните за   HCV етиология белези.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007