Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - mravche_ot_gorata

Страници: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Привет

Според мен ако анти-ХЦВ е отрицателен, значи е здрав.
Ако почнем да мислим много, ще трябва всеки 6 месеца да си правим тестове, но това... :angry3:

Поздрави  :flowers:
мравчето

18
Предполагам, че 2 лв. е таксата за биологичен материал, другото е безплатно​, защото е дете до 18 г.

Но, да - сперанца, аз затова казвам, че цената на важното изследване "си я бива", понеже е 150-200, в зависимост от лабораторията.

Силвето ще те ориентира  :bravo2:

Поздрави,
мравчето  :flowers:

19
Здравей, сперанца  :smile:

И аз бих казала същото като Силвето. Толкова кръв са вземали на детето, че още един път няма да е кой-знае какво. Е, вярно, че и цената си я бива.
И съм напълно съгласна с теб, че докторите в много случаи нямат представа какво говорят.  :fool3:

А детето ти още ли има антитела? При мен го има същия риск, но аз не съм изследвала детето. Просто се правя, че нищо няма, пък ще видим като порасне още.
 :flowers: горе главата!  :carate:
мравчето

20
Моята история / Re: И аз имам хепатит Ц
« -: Март 24, 2017, 23:38:42 »
Здравей, Ани,  :bye2:

Според мен няма какво да се замисляш над думите на зъболекаря. Разбира му главата на него от хеп С!  :book_read: Нито пък обръщай внимание на "всички други", с които споделяш за ваксината. Моето ДжиПи се опитва да ме разубеди, какво да говорим за разни хора, пък даже и стоматолози...

За другото, не знам. Надявам се ваксината да си е добре.

Няма да се даваш, ей!  :fight:

Чао и пиши пак!  :flowers:
мравчето

21
Здравейте  :flowers:

Аз се разболях. Мдаа, това е от много акъл, разбира се.  :pardon: В сряда ми се стори топло и обикалях по нашите офиси с едно елече с козинка. Не ми беше студено, ама явно организмът е отслабнал.  :carate:
Преди това, понеже съм носител на купата "Сръчност на века" в събота успях да си порежа няколко пръста на дясната ръка. Взех мерки за неразпространение на вируса, но...  :ashamed2: но единият пръст отказва да се оправи. Подут, зачервен, боли. Ходих на лекар и почнах да го пръскам с Неомицин.... Още не е добре. И сега този вирус. В сряда на 29.03. следва да правя нови изследвания, но се съмнявам резултатите да са "чисти"

Дано се оправя скоро.  :sick:

22
 :love5:
Здравей Бубче!

За ензимите - чела съм, че в някои случаи на хепатит и напреднало увреждане нивата им може да са нормални.

А цитатът на Дукова естествено го вадя от контекст за подсилване на ефекта.  :girl_wink:

За излекуването - не се нагласям твърде оптимистично, защото изглежда странно как допреди година хората се мъчеха по 48 седмици и страдаха от чудовищни странични ефекти, някои без дори да се излекуват, а сега изведнъж ...  :pardon:

И така. Но ние ще си действаме по задачите, пък то ще си покаже.

 :flowers:

23
Добър ден от гората на мравчето  :girl_wink:

Пускам тук части от резултатите си, за да се отчета. Две седмици след началото на лечението с Харвони и Копегус:
- ето някои, които са извън норма
NEUT# 2 G/L при реф. ст-сти 2.1–6.9 (тези ги помня, че имат връзка с анемията, която Копегусът може да причини, но ми се струва, че не са паднали фатално  :whistle:)

LYM % 0.47% при реф. ст-сти 0.40-0.70 (това винаги ми е било така)

MCH (ср. Hbg. конц. в еритроцитите) 33 pg при реф. ст-сти 26.0-32.0 (и това ми прилича на свързано с анемията, която може би няма да ми се размине, но също засега не изглежда плашещо)

HDL-холестерол 1.93 mmol/l при реф. ст-сти 1.04-1.56, препоръчани ст-сти >1.2 (за първи път при изходящата кръвна картина го видях това, все още не знам с какво да го свързвам, но и така функционирам нормално - явно не е толкова важно)

Желязо 26.6 umol/l при реф. ст-сти за жени 6.0-26.0 (при изследванията от преди 2 седмици за първи път го видях, сега е спаднало спрямо тогава)

Протромбиново време 148% при реф. ст-сти 70-130 (терапевтична област 15-40%) (това едва ли има значение)

- и с нещо да се похваля
ASAT 17 U/l
ALAT 21 U/l

макар че толкова изчетох за това, че тези стойности нямат абсолютно никакво значение за степента и скоростта на увреждането, както и за общото състояние на черния дроб, че даже не им се радвам. Пък и, както каза Дукова: "Отрицателният резултат по време на лечението е сигурен. Той ще стане положителен, когато спрете лекарствата."  :clap:

Ами, това е. След 2 седмици ще има нови данни за споделяне.
Иначе, по въпроса за странични ефекти - имам някои, но те са същите, като дискомфортите, които ми се появяваха от време на време и преди лечението, така че като цяло ги отдавам на болестта.
По-конкретно:
- 2-3 пъти имах лошо главоболие,
- 4-5 пъти не можах да спя,
- кожата около очите ми стана като цигарена хартийка и ми се появиха разни загрубели сухи места с лющене (това успешно го преборвам с Нахткерцен)
- 4-5 пъти ме сърбеше всичко навсякъде и ми се струваше, че по ръце и крака имам области с мънички обривчета, но само на пипане се усещаха неравности и се виждаха като леко зачервени. Като цяло - наистина рядко и не особено дразнещо.

Така да се каже, пожелавам на всеки толкова леко лечение!  :doubleup:

До скоро
мравчето

 :flowers:

24
Привет, колеги  :bye2:

излезе резултатът от изходния ми ПСР:
1 697 555.79 IU/ml .8419876.73 copies/ml от дата 01.03.2017 г

Предишният, който съм правила, беше на 18.02.2016 г. и резултатът:
1 029 669 IU/ml = 6.01 lg IU/ml

Виждам две сравними стойности  :girl_wink:, разбирам, че е нарастнала бройката.

Ами, това е по този въпрос. След два дни ще правя пак кръвни, ще споделя ако има нещо за съветване, да ме посъветвате.

 :bravo2:
 :flowers:
Мравчето

25
А, Бубче,

писали сме коментарите си по едно и също време.  :love5:

Изследванията са точно преди да започна хаповете  :medicine:
След седмица ще има нови за обсъждане  :write:

Бубе, ти нали видя новите критерии? Вземай почивни дни и мятай оформянето на документите. Не, че да ти се бъркам, де  :oops: Ти си знаеш най-добре.

 :love5:
мравчето

26
Хах, тази шега с желязото я изтъркахме вече вкъщи  :girl_wink:
Даниил, ти направо ме хвана "по бели гащи" с този коментар. Аз тъкмо се връщам от една тренировка. Не се товарих много, ама...  :carate:

Хубава вечер, колеги  :flowers:
мравчето

27
Здравейте,
Честит празник на дамите!  :flowers:

Мина 1 седмица, откакто почнах лечението и реших да се отчета. Засега нямам никакви странични ефекти, абсолютно никакви. :bravo2:

Още не е излязъл резултата от ПСР, дето направих. Като излезе, ще споделя  :chat:. След седмица ще пусна пак кръвни и чернодробни ензими. Ами, това е.

 :love5:
мравчето

28
ZEPATIER и Харвони за генотип 1 и 4 имат приблизително еднакъв шанс за успех около 95%, при генотип 3 Харвонито е по-слабо около 80% шанс за успех без Риба, с Риба има по-голям успех.
http://www.infohep.org/Hepatitis-C-treatment-factsheet-iHarvonii-sofosbuvir-ledipasvir/page/2942285/

а, колега, аз в частта на материала, където се говори за Генотип 3, чета следното
Цитат
The ELECTRON-2 study showed that Harvoni plus ribavirin for 12 weeks cured 100% of previously untreated people with HCV genotype 3, but the cure rate fell to 64% without ribavirin.
т.е. - при това проучване 100% от лекуваните с Харвони + Рибавирин са постигнали излекуване, а без рибавирин процентът е бил драстично по-нисък, а именно - 64%.

Това си ме успокоява отвсякъде, как не го видях по-рано... :ashamed2:
поздрави,
мравчето

29
Диагностика / Re: Помощ с резултатите !!!
« -: Март 01, 2017, 21:58:43 »
Честито начало, колега!
Пожелавам ти да го утрепеш безусловно!
 :carate:

И аз днес почнах същата комбинация, но в друга опаковка  :girl_wink:, заедно с Рибавирин. Ти за 12 седмици ли ще го пиеш твоето? На 23 май ще обърнем календара на "Нула Дни до Края"  :doubleup: (е, аз ще продължа още малко, щото рибаривирът е изписан за 101 дни, но това са дребни подробности).

 :bravo2: Успех в борбата!

30
Отново съм аз

 :bye2:

Прочетох си изследванията и някои неща не са ми известни, затова ще ги споделя тук. Ако някой има идея какво означава и какво е добре да направя, моля да пише:

LYM% 0.45 %, реф. ст-сти  0,20-0,40 (това и преди ми беше така, никой не е обръщал внимание)
HDL-холестерол 2.05 mmol/l при реф. ст-сти 1.04-1.56, и препоръчани стойности >1.2 (това май беше т.нар. "добър" холестерол, но все пак е завишен  :chat:)
ASAT(GOT) 70 U/l, реф. ст-сти < 40
ALAT(GPT) 100 U/l, реф. ст-сти < 40 (тези двете са по-високи от обичайното ми. Преди не надхвърляха 85 за АЛАТ и 56 за АСАТ)
Желязо 29.4 umol/l, реф. ст-сти при жени 6.0-26.0 (какво означава това? не звучи добре, четох някакви неща,  :book_read: но нищо не помня, както и не помня къде ги четох...  :ashamed2: Е тва е акъл море, глава шамандура  :angry3:)

Амии, сякаш това е...
Благодаря предварително!  :love5:
мравчето

Страници: 1 [2] 3 4 ... 9

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007