Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Диагностика / Re: Резултати година след прекаран остър Хепатит Б
« Последна публикация от roni_c - Март 30, 2023, 20:04:27 »
Здравей,можеш да считаш,че вирусът е изчистен и не си заразен.Всичко е така както трябва да бъде.Поздравления.
2
Диагностика / Резултати година след прекаран остър Хепатит Б
« Последна публикация от Dupnitsa92 - Март 30, 2023, 17:20:52 »
Здравейте,

Точно преди година ме диагностицираха с остър Хепатит Б, 4 месеца по-късно вече имах антитела и вируса не се откриваше.

Сега си направих контролни изследвания и ето резултатите:

Биохимия
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод

АСАТ(ГОТ)/ASAT(GOT)       30       U/l    < 44   
         АЛАТ(ГПТ)/ALAT(GPT)       22       U/l    < 44   
            ГГТ/GGT                       20       U/l    5 - 50   

Вирусология
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод

HBsAg           0.31           <1.0(-)negative   
HBeAg       0.49           <0.9 (-) negative; 0.9 - 1.1 граничен резултат; > 1.1 (+) positive   
antiHBe       0.79           <0.9 (-) negative; 0.9 - 1.1 граничен резултат; >1.1 (+) positive   
anti-HBsAg (нива на антитела срещу HBsAg)       204.46       mlU/ml    до 10 mIU/ml,(-) negative

Виждам, че всичко е в негативна референтна стойност освен anti-HBsAg (нива на антитела срещу HBsAg). Дали мога да считам, че тотално съм изчистил вируса, ако не, дали може да заразя някой?

Благодаря предварително!
3
Моята история / Re: С мъжът ми сме заразени с хепатит C
« Последна публикация от hristo_gb - Март 27, 2023, 08:42:46 »
Най-добре е да се гледа не F-а, а килопаскалите на фиброскана: kPa.
И се гледа съответната графа, в случая за Hepatitis C:
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
Иначе и при мен има спад, но доста по-бавен, но аз явно имам допълнителен фактор, като желязото, а може и нещо друго, което често ми повишава леко алат-а.
Аз в крайна сметка онзи ден се наканих и ходих в Токуда - точно 3 години след края на лечението и съм вече 4.5 kPA - т.е. свалям бавно, но славно.
Младата и симпатична доктор Лилова, която беше много любезна и този път явно уцелих по-ненатоварено време (май всички хепатити ги записват за петъците, защото имаше още 2-ма с мен), даже ме похвали че дробът ми е по-добре от нейния :) Чакам си ПСР-а сега - да видим как е там.
За сравнение преди лечението бях 7.2, веднага след лечението - 6.9, една година по-късно 5.9 и сега след още почти 2 години е 4.5, което е в графата Ф0-Ф1, то там не е много точно и явно не може да се определи дали е Ф0 или Ф1.
Предполагам има някакво значение и как точно се слага уреда при меренето, а може би и марката да дава леки отклонения, макар че това са само мои предположения - при медицинската апаратура има доста строги стандарти.

4
Предстои ми лечение / Re: Хипатит С
« Последна публикация от hristo_gb - Март 16, 2023, 21:22:23 »
Със сигурност има листовка, в която са упоменати тези неща. Едно от нещата на които не знам дали е обърнато внимание е да не се яде грейпфурт. Другото по-често срещано е жълтия кантарион. Мисля, че тези 2те намаляваха ефективността на лекарството, но то не е само за това, а за повечето лекарства.
А това е списъка с всички лекарства, с които може да взаимодейства:
https://www.drugs.com/drug-interactions/glecaprevir-pibrentasvir,mavyret-index.html

Името на активното в-во на аналгина е метамизол, така че търсите него.
5
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 14, 2023, 19:49:59 »
Не се пише търговското наименование на препарата, а активната съставка. Няма как някой да го направи вместо Вас, всеки знае какви лекарства пие и си ги търси в базата данни. Ние сме описали процеса стъпка по стъпка :)
6
« Последна публикация от Jovana - Март 14, 2023, 12:08:29 »
Благодаря  Ви  много! Разбрах го ,но трябва да търся другите им имена ,което ще ми е доста трудно
7
« Последна публикация от Jovana - Март 14, 2023, 10:57:27 »
Не мога да се справя с приложението.В списъка с НЕР лекарства го няма Мавирет, а като го напиша ръчно и напиша за взаимодействие с аналгин не ми излиза нищо.
8
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 13, 2023, 21:24:17 »
Може да си помогнете, като прочетете нашата статия по темата https://www.hepactive.org/lekarstveni-vzaimodeystviya
9
Предстои ми лечение / Хипатит С
« Последна публикация от Jovana - Март 13, 2023, 20:32:26 »
Ще помоля за лекарствата, които не  трябва да се приемат заедно с Мавирет!
10
Здравей, след лечението чакаш да минат 3 месеца и отиваш на преглед, където ти пускат ПСР и другите изследвания (както при приемането първия път). Ф1 е нищо, така че не виждам никаква причина за притеснения - късметлия си, че си го хванал преди да нанесе повече поражения по дроба.
Принципно е добре да не се пие алкохол, аз например 3 години след лечението не близвам, ама то на мен още сумати неща ми се оказаха прецакани и имах странични ефекти заради тях. Така че всичко е индивидуално, но от наблюденията ми, май над 90% са без никакви странични ефекти, дори и при хора с Ф3 и възстановителния период просто липсва, защото не усещат нищо, освен подобрения, ако са имали някакви симптоми от хепатита преди лечението.
Не съм намирал и сведения за дългосрочни странични ефекти (т.е. такива които се проявяват след време), освен положителните разбира се.
Успех!
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007