С резерви съм към Изопринозина / може би греша и трябва да обвинявам докторите/, защо - защото когато през 2003 г. откриха на синът ми хеп. В в инфекциозна б-ца след пожълтяване на приятелката му - ензимите му бяха с по 1-2 единици над нормата, и тогава лекарката/инфекционист/ му изписа ИЗОПРИНОЗИН за 3 мес. След като го изпи хеп. вече беше хронифицирал. Е, тогава и хабер си нямахме какво означава всичко това и резултатът от действията на тази докторка са: вече 5 г. ходене по мъките, ужасно висока и все по-покачваща се репликация 580000000!!!!!!.
Не зная какво да ти кажа!!!
Леле!
Вярно ли е това?
Др.Балабанска от Токуда ми го изписа за 5 месеца защото съм с ниско PCR. Да не дърпам дявола за опашката?
Здравей,
Аз се лекувам при д-р Балабанска вече 3 години с подобни резултати на твойте.
Терапиите през, които минах са горе долу следните:
1. Изопринозин по три на ден за 3 месеца + Виузид един път на ден,
2. 3 месеца Саменто сутрин и вечер по 1 + Виузид един път на ден,
и така ги редувахме около година и половина мисля имаше по едно време и витамин Е но не си спомням точно кога беше.
След първите три месеца със сигурност ще качиш чернодрбоните ензими аз принципно бях с чернодробни в граници след първата терапия АЛАТ-а ми се достигна до 120 единици, не се притеснявай, колкото по-бурно отреагираш толкова по-добре, защото това значи, че имунната ти система се е задействала и изчиства заразените клетки.
Колкото до PSR когато открих хепатита беше 300 копия, после се беше скачал до 3200 копия, сега се движа около 1000 копия, но това е моментно и +/- 1000 копия не са от значение.
Първата една година с ПСР-а го правех през 3-4 месеца.
След това на 6 месеца, сега го правя на 1 година.
При последната ми среща с д-р Балабанска ми каза, че до 5 години ще го изчистя не съм навлизал в подробности защо и как просто чакам да минат тези 5 години и стискам палци прогнозата да е вярна.
Така че не се шашкай толкова много /след първата терапия, като си бях видял резултатите бях леко полудял от 300 копия на 3200 и АЛАТ-а ми на червено 120/, важното е да вярваш на доктора, който те лекува!
Ако има нещо, което те интересува конкретно питай може и на лични
)))