Автор Тема:  Използване на Изопринозин /Isoprinosine/ като имуностимулатор  (Прочетена 36490 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Скоро ми похвалиха ИЗОПРИНОЗИН, като имуностимулатор подходящ при острите вирусни хепатити.
Някой има ли подобен опит?
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Re: ИЗОПРИНОЗИН
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2008, 20:49:48 »
Миналата година пих един месец.Мисля обаче за да има ефект трябва да се взема поне три.
Бяха ми го изписали защото смятаха, че имам срив на имуната система.
В листовката пишеше, че се отразява добре и на хора с хроничен хепатит.
Мислех си след като приключа с Пегасиса да пия изопринозин.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2008, 16:19:51 »
С резерви съм към Изопринозина / може би греша и трябва да обвинявам докторите/, защо - защото когато през 2003 г. откриха на синът ми хеп. В в инфекциозна б-ца след пожълтяване на приятелката му - ензимите му бяха с по 1-2 единици над нормата, и тогава лекарката/инфекционист/ му изписа ИЗОПРИНОЗИН за 3 мес. След като го изпи хеп. вече беше хронифицирал. Е, тогава и хабер си нямахме какво означава всичко това и резултатът от действията на тази докторка са: вече 5 г. ходене по мъките, ужасно висока и все по-покачваща се репликация 580000000!!!!!!.
Не зная какво да ти кажа!!!

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
  • Публикации: 71
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2016, 10:20:31 »
С резерви съм към Изопринозина / може би греша и трябва да обвинявам докторите/, защо - защото когато през 2003 г. откриха на синът ми хеп. В в инфекциозна б-ца след пожълтяване на приятелката му - ензимите му бяха с по 1-2 единици над нормата, и тогава лекарката/инфекционист/ му изписа ИЗОПРИНОЗИН за 3 мес. След като го изпи хеп. вече беше хронифицирал. Е, тогава и хабер си нямахме какво означава всичко това и резултатът от действията на тази докторка са: вече 5 г. ходене по мъките, ужасно висока и все по-покачваща се репликация 580000000!!!!!!.
Не зная какво да ти кажа!!!
Леле!
Вярно ли е това?
Др.Балабанска от Токуда ми го изписа за 5 месеца защото съм с ниско PCR. Да не дърпам дявола за опашката?

Здравей,

Аз се лекувам при д-р Балабанска вече 3 години с подобни резултати на твойте.
Терапиите през, които минах са горе долу следните:
1. Изопринозин по три на ден за 3 месеца + Виузид един път на ден,
2. 3 месеца Саменто сутрин и вечер по 1 + Виузид един път на ден,
и така ги редувахме около година и половина мисля имаше по едно време и витамин Е но не си спомням точно кога беше.
След първите три месеца със сигурност ще качиш чернодрбоните ензими аз принципно бях с чернодробни в граници след първата терапия АЛАТ-а ми се достигна до 120 единици, не се притеснявай, колкото по-бурно отреагираш толкова по-добре, защото това значи, че имунната ти система се е задействала и изчиства заразените клетки.
Колкото до PSR когато открих хепатита беше 300 копия, после се беше скачал до 3200 копия, сега се движа около 1000 копия, но това е моментно и +/- 1000 копия не са от значение.
Първата  една година с ПСР-а го правех през 3-4 месеца.
След това на 6 месеца, сега го правя на 1 година.
При последната ми среща с д-р Балабанска ми каза, че до 5 години ще го изчистя не съм навлизал в подробности защо и как просто чакам да минат тези 5 години и стискам палци прогнозата да е вярна.
Така че не се шашкай толкова много /след първата терапия, като си бях видял резултатите бях леко полудял от 300 копия на 3200 и АЛАТ-а ми на червено 120/, важното е да вярваш на доктора, който те лекува!
Ако има нещо, което те интересува конкретно питай може и на лични :))))

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Бях на Фиброскан при д-р Балабанска! Тя ми спомена за лечение с Изопринозин, но не съм решил на стъпка, Беше ми интересно да го чуя от някой, които се подложил на такова.
 Благодаря! Може ли и знапред да споделяш, как се развиват нещата с тази терапия!?

Поздрави, Болен-здрав!

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
    • Профил
Бях на Фиброскан при д-р Балабанска! Тя ми спомена за лечение с Изопринозин, но не съм решил на стъпка, Беше ми интересно да го чуя от някой, които се подложил на такова.
 Благодаря! Може ли и знапред да споделяш, как се развиват нещата с тази терапия!?

Поздрави, Болен-здрав!

Разбира се ще пиша макар, че за момента тя каза, че не се нуждая от допълнителни терапии :). Скоро съм на контрола и ако има нещо ново с радост ще го споделя :)

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
    • Профил
Аз съм на 39,
Ето линк към моята тема http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4274.msg62060#msg62060.
Колкото до единиците говоря ориентировъчно в copies/ml.
Относно прогнозата на Д-р Балабанска в моя случай говореше за само изчистване на австралийският антиген.
Питал съм я за нови лекарства за съжаление е твърде скептична относно лекарство за хепатит B :( на този етап.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007