Като ви чета сега се уверявам каква съм късметлийка
Днес бях в Терапията.
Освен, че ми взеха кръвна проба за HBV-DNA, само след 10-15 минутно чакане ме прие и професор Коцев- за консулт.
Обърна ни достатъчно внимание, отдели време , за да отговори на въпросите ни (моите и на мъжа ми ), даде нужните препоръки и всичко това без да имам предварителна уговорка , час или връзка.
Може би бременността ми беше добра причина за внимание .Но пак никой не може да ги задължи ако няма желание от страна на персонала.И най-странното- накрая ние приготвили солидна сума пари (все пак консулт с професор и скъпо изследване), попитахме колко дължим.
Отговора беше "нищо не дължите "
Е това вече не очаквах в българска болница.Чак се почувствах неудобно, и то за какво -че някой тук си върши работата както трябва и според задълженията си и пациента не трябва да се отблагодарява лично за това
Защо разказвам всичко това?!
Спестете си ходенията и пръскането на пари по лаборатории(за това изследване),защото там никой няма да ви каже, че проф.Коцев работи по някаква програма ,свързана с хепатита и затова ние пациентите сме облекчени - в Терапията не се плаща нито лев(дори за манипулацията).
А представете си и отношението е човешко !
Да са живи и здрави такива специалисти!
Само те ни помагат !