Автор Тема:  Отново за Анемията  (Прочетена 3685 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен todborce

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 86
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Отново за Анемията
« -: Юли 16, 2009, 23:46:05 »
Извинявам се за въпроса, но понеже в момента нямам достатъчно време за търсене във Форума и в Интернет, някой може ли да ми обясни накратко в какво се състои разликата между Пегилиран Интерферон и Обикновен Интерферон. Също така, какво точно означава Монолечение.
Преди време в една моя тема за Анемията минор/Таласемия Бета Хетерозиготна и Хрон. Хеп. Ц, Радо ми беше изпратил сайт за форум на пациенти третирани с Пегинтрон и Рибавирин, прочетох го, но там се споменава само за пациенти с Таласемия Майор, мойта е Минор.

Също така да припомня, че от 12.06.08 имам внесен Протокол в НЗОК за лекарства Пегинтрон и Рибабирин, от Септ. с.г. бях включен в листата на чакащите. Сега от 07.07.09 по настояване на консултантите към НЗОК чрез лекуващата ми лекарка внесох междинна експертиза за монолечение само с Пегилиран Интерферон заради Анемията. По съвет на проф. Чернев искам да се лекувам само с Обикновен Интерферон, но лекуващата не иска да смени Протокола.
Имам Хрон. Вир. Хеп. Ц цял живот, 174000 ПСР, Генотип 1+3, Компенсирана Чернодробна Цироза, Варици на хранопровода в напреднала степен.

Благодаря

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Отново за Анемията
« Отговор #1 -: Юли 17, 2009, 09:23:06 »
Здравей, това е отговора, който публикувах в другата тема, в която зададе същия въпрос:
Кква е разликата между обикновен и пегилиран Интерферон. И какво точно значи монолечение?
Здравей Тодор,
Разликата между двата е, че пегилирания има по-бавно разграждане и успява да се задържи в организма за една седмица, за разлика от обикновения, който за една седмица трябва да се слага три пъти. Друга разлика, за която съм чел е, че пегилирания интерферон има малко по-голям процент на излекувани, в сравнение с обикновения. Може и да има и други разлики, но аз за тези се сещам в момента.
Монолечение (монотерапия, еднокомпонентно лечение) са имена, които се използват, когато се лекуваш с едно лекарство.

Поздрави,
Радо

Преди време в една моя тема за Анемията минор/Таласемия Бета Хетерозиготна и Хрон. Хеп. Ц, Радо ми беше изпратил сайт за форум на пациенти третирани с Пегинтрон и Рибавирин, прочетох го, но там се споменава само за пациенти с Таласемия Майор, мойта е Минор.
Таласемия Майор е много по-тежкия вариант на таласемията. Така, че ако едно нещо важи за Таласемия Майор, то със сигурност може да се приложи и за пациенти с Таласемия Минор, защото това е много по-лек вариант на анемия.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007