Извинявам се за въпроса, но понеже в момента нямам достатъчно време за търсене във Форума и в Интернет, някой може ли да ми обясни накратко в какво се състои разликата между Пегилиран Интерферон и Обикновен Интерферон. Също така, какво точно означава Монолечение.
Преди време в една моя тема за Анемията минор/Таласемия Бета Хетерозиготна и Хрон. Хеп. Ц, Радо ми беше изпратил сайт за форум на пациенти третирани с Пегинтрон и Рибавирин, прочетох го, но там се споменава само за пациенти с Таласемия Майор, мойта е Минор.
Също така да припомня, че от 12.06.08 имам внесен Протокол в НЗОК за лекарства Пегинтрон и Рибабирин, от Септ. с.г. бях включен в листата на чакащите. Сега от 07.07.09 по настояване на консултантите към НЗОК чрез лекуващата ми лекарка внесох междинна експертиза за монолечение само с Пегилиран Интерферон заради Анемията. По съвет на проф. Чернев искам да се лекувам само с Обикновен Интерферон, но лекуващата не иска да смени Протокола.
Имам Хрон. Вир. Хеп. Ц цял живот, 174000 ПСР, Генотип 1+3, Компенсирана Чернодробна Цироза, Варици на хранопровода в напреднала степен.
Благодаря