Автор Тема:  Здравейте - относно хепатита имам 1000 въпроса.  (Прочетена 4610 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Josi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Zdravete dnes se registrirah v saita, na 33 godini sam.  Prez m. apri pri profilaktika inicirana izcialo ot moia strana mi otkriha polojitelen Avstraliiski antigen. Niama da kazvam 4e biah 6okirana. Niamah ideia kak se e slu4ilo, tui kato nito sam operirana, nito priateliat mi e s pologitelna proba, ob6to vzeto sam 4ovek mnogo strikten otnosno zdraveto si. Imam 8 god. dete, sledena bremennost. Edinstveno ostava varianta zubolekar. :fool2: Imam 1000 ? otnosno bolesta. Pose6tavam d-r Kocev ot voenna bolnica. Spored nego az ne sam bolna ot hepatit a sam samo nositel. Enzimite sa mi v norma  poslednite ot m.septemvri sa: ASAT-17, ALAT-15, GGT-13. Predstoi mi nov pregled pri doktora prez oktomvri. Imam pitane ima li variant da se iz4istia ot virusa i kakva e vazmoznossta za bebe, tui kato imam jelanie za 2 dete. Stranno mi e o6te 4e do momenta ne sam zarazila priatelia si s koito sam ot 3 godini i ne vinagi se pazim? 6te se radvam na otgovori :smile:

Здравейте. Днес се регистрирах в сайта, на 33 години съм. През м. април при профилактика инициирана изцяло от моя страна ми откриха положителен Австралийски антиген. Няма да казвам, че бях шокирана. Нямах идея как се е случило, тъй като нито съм оперирана, нито приятелят ми е с положителна проба, общо взето съм човек много стриктен относно здравето си. Имам 8 годишно дете, следена бременност. Единствено остава варианта - зъболекар. :fool2:
Имам 1000 ? относно болестта. Посещавам Д-р Коцев от военна болница. Според него аз не съм болна от хепатит, а съм само носител. Ензимите са ми в норма - последните от месец септември са: ASAT-17, ALAT-15, GGT-13. Предстои ми нов преглед при доктора през октомври. Имам питане - има ли вариант да се изчистя от вируса и каква е възможността за бебе, тъй като имам желание за 2 дете. Странно ми е още, че до момента не съм заразила приятеля си с който съм от 3 години и не винаги се пазим? Ще се радвам на отговори :smile:
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 19:15:00 от Мариана Стефанова »

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Zdraveite otnosno hepatita imam 1000 vaprosa.
« Отговор #1 -: Септември 16, 2009, 18:51:44 »
А аз имам само един въпрос,що не пишеш на българси?

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: Здравейте - относно хепатита имам 1000 въпроса.
« Отговор #2 -: Септември 16, 2009, 19:40:24 »
Здравей, Josi!
Добре дошла във форума! :flowers:

Ако имаш проблем с писането на кирилица прочети тази тема - Добавена е кирилица във форума
Доста въпроси си задала и явно много си притеснена, но трябва да почетеш из сайта на сдружение ХепАктив, за да ти се изясни ситуацията.
Тук ще намериш отговорите на всички въпроси - Хепатит В: Лист факти
Може да започнеш с този - Тестът ви за хепатит В е положителен, а сега - какво?
А основна информация за хепатит В можеш да прочетеш в тази статия Хепатит В
Гледайки ниските стойности на ензимите, които имаш ASAT-17, ALAT-15 - най-вероятно да си наистина в момента само носител на вируса и Д-р Коцев да е прав, но за да се докаже това трябва да се направи специфично изследване за размножаване на вируса HBV DNA, което ще отговори със сигурност на въпроса дали си само носител, или не.
Като начало може да започнете с ваксина на приятелят ти - за да не се притеснявате повече от евентуално предаване на вируса.
Относно забременяването - прочети тази тема -
Хепатит В и бременност

Пожелавам ти да си наистина само носител на вируса и да не развиеш никога активно заболяване! :flowers3:

Поздрави,
Мери
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Josi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #3 -: Септември 17, 2009, 14:36:17 »
Благодаря, много за бързите отговори и се извинявам  за кирилицата просто видях по-късно, че има такава опция за писане. Искам да добавя,че изследването което ми направиха освен чер.ензими е следното :
HBsAG-положително, ANTI-HBsAG-2.27, Anti-HBc-total-положително,HBeAg-отрицателно,Anti-HBe-положително. Според д-ра изследванията били добри, препоръча ми да ги направя отново през октомври и да отида. Тъй като не ми е много ясно, това ли са тези изследвания за които става въпрос и ми препоръчвате да направя. Благодаря предварително. :flowers:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Септември 21, 2009, 23:11:07 »
HBsAG-положително, ANTI-HBsAG-2.27, Anti-HBc-total-положително,HBeAg-отрицателно,Anti-HBe-положително. Според д-ра изследванията били добри, препоръча ми да ги направя отново през октомври и да отида. Тъй като не ми е много ясно, това ли са тези изследвания за които става въпрос и ми препоръчвате да направя.
Здравей и добре дошла във форума!
Изследванията, които си публикувала са първите, които трябва да си направиш. Освен тях имаш нужда и от изследване на вирусния товар, или т.нар ПСР изследване, за което ти е писала и Мери. Едва след като имаш резултатите от това изследване ще знаеш повече за състоянието си.

Поздрави,
Радо

Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007