Автор Тема:  В паника съм!!!  (Прочетена 4293 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Josi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 3
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
В паника съм!!!
« -: Ноември 13, 2009, 10:27:09 »
Здравейте отново, отскоро съм нов член на форума, но ето и моя проблем. Пролетта разбрах че имам хепатит Б. Ензимите са ми в нрома на ехограф нямам видимо увеличение на чер.дроб степеннта на размножаване на вируса след ПСР ми е уж малка, но все пак не достатъчно малка явно. Не пия не пуша изобщо следвам общо взето приподосъобразен начин на живот. Казват, че в момента няма страшон, но въпреки това ми предложиха да ми направят биопсия и да започна лечение с интерферон. От вчера съм смазана заради новината. Четох разлиюни мнения относно лечението и страничните ефекти и честно казано се плаша от всичко писано до тук. С една дума се оказва че има 1000 странични ефети, че няма голям шанс да се излекуваш и , че ако сега нямаш проблеми с хепатита след лечението той може да се активира. Моля дайте повече инфо защото съм силно стресирана и от снощи не спирам да рева. Кажете нещо и за биопсията, че и оттова треперя.

Неактивен galq

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: В паника съм!!!
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2009, 10:47:30 »
Ха,всяко зло за добро .При всеки е различно .Но едно е общо за всички .Лечение трябва да се проведе .Така,че не му мисли ,а действай.Всички тук са били уплашени и все още сме .
Лек ден от мен !
Галя

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2009, 11:14:58 »
Каква е стойността от изследването за размножаване на вируса?
Дай някакви точни цифри!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2009, 12:07:23 »
Здравей, всички сме били така в началото, аз като разбрах за хепатита 2 месеца не можех да спя, за реването да не говорим. Да това е гадна новина и животът ти ще се промени в много аспекти, но все пак нито свършва, нито е чак толкова фатално, това е болест която се развива много бавно, (надявам се по-бавно от медицината). Паниката не помага.  Нищо особено не е биопсията, не е приятно, но доста бързо се възстановяваш. Лично аз не виждам смисъл от тази манипулация, но се изисква от Здравната каса за отпускане на лечение. Ако ти е с пълна упойка няма да усетиш нищо, ако е с местна - било много кратко и бързо. За ефекта от лечението при хепатит Б не знам достатъчно, но при хеп. С, лекуващият ми лекар продължава да твърди, че те връща 10 години назад (т.е. в развитието на болестта) и е нужно да бъде провеждано, без значение от крайния резултат. За останалите предпоставки за започването на лечение при хеп. Б мисля, че има много информация във форума и хора екперти по проблема, които ще ти помогнат.

Неактивен Соня

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 37
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2010, 10:08:58 »
Привет и от мен!Няма какво да му мислиш,а се възползвай от това,че ти е предложено лечение.В момента съм на лечение-6м. заедно с дъщеря ми,но 15г. от 95 ни мотаеха,така че действай,колкото по-скоро толкова по-добре.За страничните ефекти-не е толкова страшно.Има ги,но се понася.Аз съм всеки ден на работа и се справям,така че горе главата и дествай смело.Успех!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007