Поддръжка и администрация на форума > Новини и препоръки за използване на форума

 Добавена е кирилица във форума

(1/2) > >>

Радослав Русинов:
От днес във форума е добавена възможност да се пише на кирилица в постовете и при писането на лични съобщения.
По този начин всеки, независмо къде се намира и дали има инсталирана кирилица на компютъра си, ще може да пише на кирилица.
Използва се фонетичната подредба на клавиатурата, която е и най-популярната в момента.
Можете да включвате и изключвате фонетичната клавиатура с помощта на кликване върху зеления бутон с надпис Фонетична, когато сте в режим на писане.
Фонетичната клавиатура е включена по подразбиране, така че няма нужда да се правят никакви допълнителни настройки, за да се използва.

Когато Вашата фонетична клавиатура е включена, зеления бутон над полето за редакция за фонетичната клавиатура изглежда така:


Когато Вашата фонетична клавиатура е изключена, зеления бутон над полето за редакция за фонетичната клавиатура изглежда така:


Имайте предвид, че ако вградената фонетична клавиатура е включена, то тогава не можете да превключвате от кирилица на латиница, използвайки вградените клавиатурни подредби на операционната ви система. Ако искате да пишете на латиница, трябва да изключите вградената фонетична клавиатура на форума. Едва тогава ще можете да използвате клавиатурните подредби на операционната ви система.

За всички, които досега не са използвали фонетична подредба слагам по-долу схемата на клавиатурата:Така изглеждат клавишите при фонетичната подредба при натиснат бутон "Shift":Така изглеждат клавишите при фонетичната подредба при натиснат бутон "Caps Lock":В полето, където се пише заглавието на поста няма как да се включи вградената фонетична клавиатура, така че всички които стартират нов пост, може да използват следния малък трик да избегнат този проблем - заглавието се пише в полето долу, където клавиатурата е включена и след това текста се копира и му се прави прави paste в полето със заглавието на поста.
Искам да помоля за в бъдеще всички потребители на форума да започнат да използват активно кирилицата и да пишат с латински букви, само когато цитират английски текстове. Мисля, че всички само ще спечелим ако всички постове във форума са на кирилица.

Поздрави,
Радо

nevron:
Благодарим!

Радослав Русинов:
Здравейте,
Към фонетичната клавиатура е добавена и такава по БДС.
Освен това, вече можете бързо да превключвате между различните режими (когато пишете и думи на английски, и на български в даден пост) с помощта на клавишната комбинация Ctrl+Shift.


Поздрави,
Радо

irka:
Много благодаря! Всичко работи перфектно! :smile:

пепи:
 :congrats: :clap: :clap: :clap:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия