Автор Тема:  Лечение с нуклеотид и бременност  (Прочетена 22877 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mira_Dimitrova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Лечение с нуклеотид и бременност
« Отговор #15 -: Септември 24, 2015, 19:45:08 »
За съжаление този специалист, с когото исках да се консултирам отсъства до следващата седмица. Успях да говоря със сестрата от кабинета му, тя ще предаде запитването ми.Но по-важното е, че ми предложи да се свърже директно с прозиводителите на лекарството и да разбере тяхното мнение,защото виреад е на пазара от няколко години вече, има достатъчно пациентки,лекуващи се  с него, забременели, родили, така че би трябвало да имат достатъчно наблюдения върху това  доколко е безопасно или не при кърмене. Така че очаквам обаждане следващата седмица и ще се включа с подробна информация

Неактивен Mira_Dimitrova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #16 -: Ноември 05, 2015, 22:24:23 »
Привет!
Най-после отчет и от мен. Бебе Алиса се роди на 21-и октомври, здрава и прекрасна. Веднага й поставиха първата доза ваксина, сега очакваме след няколко седмици и втората . Що се отнася до храненето, в крайна сметка се спрях на адаптирано мляко. Естествено, не беше лесно решение. Първо, мои близки се свързаха с д-р Балабанска от Токуда, чието мнение беше че кърменето по време на лечение с Виреад е безопасно. Английският лекар, който ме наблюдава също ми потвърди, че има лекуващи се пациентки, които кърмят и засега няма никакви негативни наблюдения. Но въпреки това се свърза и с компанията-производител на Виреад, които за съжаление ни отговориха,че има макар и малък риск, лекарството да се предаде чрез кърменето на беббето и да увреди бъбреците и костите. Така че в крайна сметка решението трябваше да си взема само и единствено аз. И прецених, че не си заслужава да рискувам здравето на детенце, така че от първият си ден тя е на адаптирано мляко. И засега й се отразява прекрасно, имайки предвид бързите темпове, с които расте. Сега искам да попитам кога и какви  са първите изследвания, които мога да направя  на бебка, за да разбера дали има антитела срещу вируса?
Благодаря и поздрави от нас!

Неактивен Таня Митева-Димитрова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 112
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #17 -: Ноември 06, 2015, 16:36:24 »
Честита прекрасна придобивка! Колко е хубаво в този форум да се напише такъв пост :) Да расте едно щастливо и здраво детенце!
Моята племенница е родена в Лондон и, доколкото знам, от много рано се зане, че е носител на вируса. Майка и е с хепатит Б и сега вече е и на Виреад. По време на бременността е била с много висока виремия и затова бебето е с хепатит. Племенникът ми, който е роден няколко години по-рано не е носител. Снаха ми и тогава е имала хепатит, но явно не е била в такава фаза. Мисля, че след като майката е с хроничен хепатит и на лечение, здравната система в Англия предвижда и профилактични прегледи за детето. Цялато семейство на брат ми доскоро ходеха на 6 месеца на прегледи. Сега вече само снаха ми и племенницата ми са на редовно следене заради вируса.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007