Привет!
Най-после отчет и от мен. Бебе Алиса се роди на 21-и октомври, здрава и прекрасна. Веднага й поставиха първата доза ваксина, сега очакваме след няколко седмици и втората . Що се отнася до храненето, в крайна сметка се спрях на адаптирано мляко. Естествено, не беше лесно решение. Първо, мои близки се свързаха с д-р Балабанска от Токуда, чието мнение беше че кърменето по време на лечение с Виреад е безопасно. Английският лекар, който ме наблюдава също ми потвърди, че има лекуващи се пациентки, които кърмят и засега няма никакви негативни наблюдения. Но въпреки това се свърза и с компанията-производител на Виреад, които за съжаление ни отговориха,че има макар и малък риск, лекарството да се предаде чрез кърменето на беббето и да увреди бъбреците и костите. Така че в крайна сметка решението трябваше да си взема само и единствено аз. И прецених, че не си заслужава да рискувам здравето на детенце, така че от първият си ден тя е на адаптирано мляко. И засега й се отразява прекрасно, имайки предвид бързите темпове, с които расте. Сега искам да попитам кога и какви са първите изследвания, които мога да направя на бебка, за да разбера дали има антитела срещу вируса?
Благодаря и поздрави от нас!