Автор Тема:  10 години минаха  (Прочетена 21832 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
10 години минаха
« -: Ноември 23, 2010, 16:50:42 »
Добър ден,

Отдавна знам за този форум и го чета; може да се каже, че почти познавам някои от основателите и членовете му.

Понеже ми предстои лицево-челюстна хирургия, хирургът ми поиска Кръвни Изследвания. Реших да направя и чернодробни ензими............

тъй като преди 10 години съм се заразил с ХЦВ в казармата (2000 г). Изледванията направих през 2005 в ХЕИ (Тогава) и резултата беше червен (имаше поправки в листа с резултати, но крайният резултат беше +). Прибрах този лист на много скришно място и заживях живота си.

През тези години постигнах не малко (а започнах да градя от доста тежко положение).

......и днес получих чернодробните: ASAT: 57,80; ALAT: 144,37; GGTP: 82,33 - доста крещящи.

Проблемът ми е, че започна ли лечение мога да загубя много от работата си, също така ще се поизмъча и ще потроша много нерви...а каква е гаранцията, (внимание, клише!) че утре няма да ме блъсне камион :)

Струват ли си всички мъки и главоболия, свързани с лечение за едни 20 % шанс за излекуване.

Поздрави!

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Re: 10 години минаха
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2010, 17:28:42 »
Като човек изкарал почти най-тежкото лечение  от тези, които са писали във форума бих казала, че ако се наложи бих го повторила отново и отново дори и заради тези 20 %.
Ти знаеш ли си генотипа? Може шанса ти да е много по-голям от тези 20 %.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2010, 17:38:23 »
20% Кой казва че шанса за излекуване от Хеп.Ц е 20%,имаш около 50% шанс за излекуване при генотип 1 и доста повече при генотип 3. Десет години не са малък период и до колкото разбирам ти не си правил тест за вирусно натоварване и въобще не си правил консултация с гастроентеролог  или хепатолог.Мога да те посъветвам да повториш изследванията отново.При мен нещата също не протичат гладко,но мисля че си струва, и когато си убеден в нещо ,то определено ще стане. Желая ти късмет! Направи най-добрия избор за себе си. И сподели повече за случея си,ако желаеш относно изследвания и резулта ти.

Поздрави Ивето!

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2010, 17:56:26 »
Избори, избори.....

Иска ми се да се излекувам, но каква цена ще платя за това..

Но при всички положения ще направя изследвания, за да разбера вирусния товар и генотипа и ще споделя.....олеква.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2010, 18:02:58 »
Здравей и от мен.Аз съм с отрицателен хепатит Б и при теб ако са 20% то при мен са 10%,но не бих спрял да се боря с това коварно заболяване.Съвета ми е да не се отказваш дори и процентите да са минимални каква е гаранцията,че няма да попаднеш и ти там.Живота е един и ние сме длъжни да опитаме всичко за да го запазим и изживеем възможно най добре.Като се замисля колко хора нямат никакъв избор за лечение и въпреки това се надяват чудото да се случи а човек когато вярва то наистина се случва.Успех от мен.

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2010, 18:11:52 »
Здравей и от мен,
каквато и цена да се наложи да платиш си заслужава,все пак това е твоето здраве.Да знаеш и да не се лекуваш това е най-малкото безотговорно.Направи нужните изследвания и консултация със специалист и действай.
А що се отнася до камиона,още сега можеш да се спънеш и да си паднеш на главата(каква е гаранцията).

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2010, 18:15:48 »
Здравей и от мен!

Шансовете за изчистване на вируса при хепатит С са доста по-големи от 20%, дори и при генотип1.
Аз се лекувах 3 години с интерферон и ако се наложи ще продължа още една (при хепатит В шансовете са под 10%, да не кажа и под5% дори).
Животът ми не се е променил кой знае колко. Ходя си на работа, преброих си истинските приятели, намерих си още доста нови готини приятели и не бих се съгласила с нито една твоя дума.

Направи си изследвания за генотип и вирусно натоварване, биопсия и започвай лечението.

Поздрави,
Мери

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2010, 18:31:49 »
Здравей и от мен!
Аз също не съм съгласна с твойте разсъждения,то по твойта логика седи си в къщи за да не те тресне ни камион,нитои нещо друго да се случи.
Аз бях с  генотип 1,минах лечението и даже е успешно,излекувана съм.
Трябва да действаш и целта да ти е лечение

Поздрави,
Теди

Неактивен sunshine

• Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2010, 20:21:50 »
Здравей Миленски,

Тези високи ензими са недвусмислен индикатор, че вирусът е активен и вероятно вече е направил сносни поразии.
Изборът е твой, разбира се, но ако не пристъпиш към лечение, вероятно си избираш сигурен начин как да умреш.
Аз не бих направила този избор.  :girl_wink:

Защо мислиш, че с лечението ще изгубиш от работата си?
Аз съм одитор и 6-те месеца лечение ги прекарах по пътищата и по одити. Не бях във върхова форма, но никой не разбра, дори не успях да направя нито една критична грешка. А лечението ми не беше леко.
Неподозирани са човешките възможности, така че давай смело напред, ние сме тук, за да ти помагаме!
 :flowers:

Неактивен migle

• Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2010, 21:18:00 »
Здравей и от мен.
Според мен е добра да се пробваш и това ти го казвам с ясното съзнание на човек,който вече се е отказал да се лекува.Но има разлика аз съм с  б.Имаш шанс.И една година лечение не е нито малко нито много.Просто една година от живота ти ще мине по различен начин.Не казвам, че е лесно, но много хора сме минали по този път.Знаеш за форума и тук ще намериш невероятна подкрепа даже и много да хленчиш.И друго ще се научиш на неща, за който не си и сънувал, ще опознаеш себе си повече.и най- важнот имаш голям шанс да се излекуваш.Трябва само да повярваш , че ще ти се случи.
Късмет,
Меги :girl_wink:

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2010, 22:56:41 »
Здравей Миленски,

трябва да се лекуваш!
Чети, питай, консултирай се със специалисти, направи нужните изследвания, не бъди безразличен към собствения си живот.
Кой ако не ти ще се бори за него?!?
Случило се е - на всички нас просто се е случило.
Аз от моя гледна точка бих казала, че всеки който има макар и минимален шанс трябва да се бори. Трудно е лечението - факт, но всички ние продължаваме да живеем живота си, променен е наистина, но го живеем.
Неподозирани са човешките възможности!

Желая ти успех от сърце!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #11 -: Ноември 24, 2010, 08:00:05 »
Здравей.
Тъй като вече си започнал да правиш някакви изследвания, добре е да стигнеш поне до пълна яснота за състоянието си. Хубаво е да знаеш какво е вирусното ти натоварване, какъв е генотипът на вируса и какво е увреждането на черния ти дроб. Един добър хепатолог ще те насочи за стъпките, които трябва да се предприемат, за да се изясни всичко това.

Едва тогава ще имаш истински факти, които да продиктуват решението ти да се лекуваш или не.

Ти си на около 30 години (щом 2000 си бил в казарма). Не знам какъв е шансът да те блъсне камион, но знам какъв е шансът след 15 години дробът ти вече да е доста увреден, лечението да е единственият вариант за някакво макар и временно стабилизиране и тогава мисълта на цялото ти семейство - съпруга, поотраснали деца - да се завърти само около състоянието ти и всички те да оставят живота си на станд-бай за неопределено време. Сериозен е. Сега се страхуваш за работата си и че ще изгубиш всичко, което си постигнал. А замислял ли си се колко повече ще имаш да губиш на 45 години? И колко по-трудно ще си възвърнеш изгубеното тогава?

Дани
Hang in there.

Неактивен Миленски Це

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Ноември 24, 2010, 08:14:06 »
Благодаря за топлите думи и подкрепата, ще пиша скоро. Успех на всички!

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2010, 17:47:06 »
Здравей и от мен, всички тук са много, много прави! Аз също в момента съм на лечение с напреднало увреждане.  От позицията на опита и на преживяното, наистина те съветвам да не се отказваш от лечението. След години може да е по- трудно, а и късно. Руми

Неактивен pavlinaboneva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 225
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2010, 19:30:44 »
здравеиАз съм нова в форума,даже още чакам резултата от ПСР.Междудругото много се страхувам,даже в понеделник ще ходя в болницата да видя дали е готов.Много добре те разбирам как се чувстваш.Аз преди месец разбрах за хепатита и честно да ти кажа бях точно в твоито положение.Искаше ми се да вярвам на тези мнения,които бяха,за какво ще се лекуваш,нищо ти няма.Но сега и нищо да ми няма и на тебе и на мене,т.е.чувстваме се добре,а след време дали ще е така?Никои не може да каже как ще се развият нещата.Наскоро една моя много близка позната,тя е медицинско лице и е един от малкото хора,които знаят,ми каза нещо,което доста ми помогна да превъзмогна шока.Тя работи в онкоотделение.Каза ми-хепатит,е и? Всеки човек има проблеми.Ти поне имаш шанс да се лекуваш,знаеш ли какви диагнози има,дават им един ,два месеца живот.Готови са на всичко да живеят,а ти ми говориш как ще работиш и как ще се забавляваш. Чак се засрамих.Трудно е да проумееш,че една година ще бъдеш  като парцал,но след като вируса е вече факт,трябва да минем през това.Недеи чакаи пожече,а деистваи и успех:)

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007