Автор Тема:  Здравейте и от мен!  (Прочетена 10255 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BeRa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравейте и от мен!
« -: Януари 13, 2011, 01:26:00 »
Зрдавейте  :flowers: :flowers: :flowers:
истинско чудо е че попаднах на сайта едва сега...след толкова много търсене на инфо в нета относно хепатита...и толкова се зарадвах че ви има и особено след като видях колко топли и приятни хора сте всички... :love5:

като доста хора и аз си мислех че хепатит е просто малко по тежък грип който минава все пак, макар и по трудно...и си нямах на идея за какво точно става на въпрос докато преди 7 години съпруга ми (тогава все о6те гадже) не ми сподели че е имал хепатит В в ¨заспало¨ състояние и не заразявал...искаше да ме ваксинират за всеки случай но като чух цената само на една ваксина, като си видях резултатите че за времето в което сме заедно са негативни, мнението на лекарите че няма опасност да се заразя само трябва да следят него за всеки случай да не се събуди и не на последно място пустия му страх от игли...си казах че на мен ваксина няма да ми се сложи...и така 7 години вече сме си заедно без никакво развитие ...нито аз да се заразя нито при него вируса да се събуди на ново...
лошото е че винаги има едно НО...което при нас дойде в момента в който решихме да си имаме бебче...започнахме с опитите забременях но загубих бебето и трябваше да изчакаме поне 3 месеца до следва6тия опит...минаха 3-те месеца започнахме на ново да опитваме за бебе и когато най много разчитах да е станало на моя лекар му дойде на ума че бебето може да е заразено и от там и аз...а преди години бяха казали други лекари че няма никакъв проблем...вече не знаех дали да се моля теста да е + или - ...както и да е оказа се отрицателен и съответно доки ме посъветва да си сложа ваксините...това означаваха о6те дълги месеци на чакане и отлагане на бебето което толкова много искаме...но нали е за по добро...
та сложих си двете ваксини и сега трябва да сложа последната...утре 6те ходя да ми я бият и докато лекаря ми казваше че след последната трябва да минат 2 месеца за да възобновим опитите за бебе сега станаха повече...ама не бил сигурен, ама трябвало да провери, ама май били повече от два...3-4 може би...и на мен ми писна да ме варти със срокове и чудесии...
тук прочетох че след 3-тата ваксина трябва да се изчакат няколко седмици...но няколко седмици са и 2 и 5 и 10...може ли да ми поясни някой колко точно...и дали 6те му стане не6то на бебето ако не е минало достатъчно време...доктора каза че можело да му навреди самата васкина...
много 6те съм ви благодарна ако ми дадете някакъв отговор...желанието ни за дете е толкова силно че дори и месец чакане ни се струва цяла вечност...а от друга страна не искам и да му навредя...

Благодаря ви предварително...

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Здравейте и от мен!
« Отговор #1 -: Януари 13, 2011, 10:37:31 »
Здравей, BeRa !
Радвам се че си взела правилно решение да се ваксинираш, имаш късмет че не си се заразила междувременно.
По това, което пишеш почти съм сигурна, че докито за когото говориш е личен лекар, който е мнооого на "ти" с хепатитите  :biggrin:
Особенно това със заразяването на бебето, не ми се коментира повече, просто забрави всичко, което е казал до сега на тема хепатит и си потърсете специалист
http://www.hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Искренно се надявам съпруга ти да е неактивен носител, но това се установява с изследвания и при нужда биопсия.
Спокойни чернодробни ензими не са равни на заспал вирус   :doc:

Не съобщаваш за такива изследвания правени на съпруга ти.
HbeAg ,  AntiHbe  ,  HВV DNA /измерва копията на вируса в мл.кръв/
http://www.hepactive.org/content/faq/What_is_the_e_antigen
http://www.hepactive.org/content/faq/What_is_HBV_Viral_load
След като направи тези изследвания и проследи ензимите няколко месеца, специалистът ще прецени дали има нужда от биопсия.
Биопсията дава най-ясна представа дали вируса уврежда черния дроб, т.е активен ли е вируса.
Освен това трябва да се изследват и близките му, ако не са го направили вече.
Виждам, че доста бързаш с бебето ......................
След като сложиш последната доза на ваксината, изчакай поне две седмици и провери титъра на антителата си.Създаването на антитела е започнало още след първата доза и вероятно и сега си имаш достатъчно.
Изследването е AntiHbs , отиваш в една лаборатория, плащаш си не повече от 15лв. и си го правиш.Така ще си сигурна, че си изградила достатъчно антитела, които те защитават от заразяване, изграждането на антителата продължава поне още месец след последната доза.
След това си купуваш бельо от Виктория сикрет и ............................................
Преди това посети един специалист гинеколог с опит в патологичните бременности/не съм сигурна дали се изразявам правилно  :pardon: /, защото причината за твоя проблем е далеееч от хепатита на съпруга ти.
Мисля, че при вас всичко ще е наред и ще си имате едно хубаво, здраво бебе, но ти трябва малко търпение  :whistle:

Поздрави,
Ваня

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Януари 13, 2011, 10:55:43 »
Здравей и от мен!

Добре дошла във форума!

Ванчето вече ти е отговорила на поставените въпроси.

Аз мога само да допълня, че в листовката на ваксината - http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/21041d.pdf  пише, че както при всички инактивирани вирусни ваксини не се очаква продуктът да доведе до увреждания на плода и ако е наложително ваксината може да се прилага и по време на бременността.

Така, че няма от какво да се притесняваш - слагай си последната доза, провери си титъра за антитела и действайте по въпроса за  :baby:

Поздрави,
Мери

Неактивен BeRa

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Януари 13, 2011, 18:21:56 »
Хиляди благодарности за бързите отговори момичета  :girl_in_love:
съпруга ми е бил с активен вирус преди около 15 години...и малко повече дори...не съм запозната много много какви изследвания са му били правили и какво лечение точно...знам че майка му го е била натиснала с адски много чайчета билки и разни такива природни медицини освен лекарствата след което са довели вируса до неактивен...има го там но в неактивно състояние...това е което ни е ясно...сега Джпито да, му направи изследвания и показаха същото състояние...изследванията на черния дроб са много добри и каза че няма повод за притеснение...прати го на специалист...но може би пропуснах да кажа че живеем на Канарските острови ,където всичко стааааава....ужасно бавно...ходихме веднъж...поиска му изследвания...направихме ги...и след вече 6 месеца още не ги е видяла...насрочиха му две срещи и двете бяха отменени понеже женицата и било скимнало в еди кои си дни да отмени всички прегледи по незнайни причини...но както и да е още си чакаме следващата среща назначена за след ...вече остана месец...казаха му че вече имало начин да се излекува напълно но лечението било много тежко...каквото и да означава това...но първо разбира се трябва уважаемата гуспожа специалист да си свърши работата...
в интерес на истината никога не сме го мислили хепатите...винаги сме били спокойни...така ни бяха успокоили поне в БГ преди години и всички профилактични изследвания след като са били отлични не сме му отдавали значение до момента в който взехме да мислим за бебе и евентуалната възможност да бъде заразено...
но след ваксината няма да има за какво да се притесняваме...и до колкото разбрах е по важно да се види дали съм се ваксинирала добре...в смисъл дали всичко е ок с ваксинирането и не е нужно да се чакат месеци за да не му навредим на бебо...и дори и след по малко от месец да забременея няма да му има нищо на бебчето...поправете ме ако греша...

това толкова ме радваааа  :dance: сууууупер... :dance: :dance: :dance:

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #4 -: Януари 13, 2011, 21:06:57 »
Цитат
но след ваксината няма да има за какво да се притесняваме...и до колкото разбрах е по важно да се види дали съм се ваксинирала добре...в смисъл дали всичко е ок с ваксинирането и не е нужно да се чакат месеци за да не му навредим на бебо...и дори и след по малко от месец да забременея няма да му има нищо на бебчето...поправете ме ако греша...

това толкова ме радваааа   сууууупер... 

Абсолютно си права

Мисля, че трябва да си смените лекаря. Намерете си специалист по хепатитите.

Неактивен BeRa

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Януари 14, 2011, 00:18:12 »
ето че бихме и последната ваксина днес  :dance:
и така хвърлих в трета глуха сестрата която ми я би като я попитах колко време след нея мога да забременея след като и обясних какво ми е казал лекаря че тя се подлуди да звъни на разни леклари  на гинеколожката на отделението на дижурния и на о6те двама по телефона за да пита и на всички отговорите бяха че не е нужно никакво пазене...тя о6те като я питах и думите и бяха: ¨ ама как така какво пазене какво да му стане на бебето след като и на бременни бием ваксини...ама чекай да питам за всеки случай че ме хвърли в съмнение¨ 
и след всички събрани мнения ме прати вкъ6ти да забременявам спокойно  :laugh: :congrats: :laugh:
остава да видим дали скоро 6те успеем да се вредим за специалист да види все пак не6тата при съпруга ми и дали 6те му назна4ат това лечение за напълно премахване на вируса...притеснява ни само че било много тежко...какво имат в предвид тежко...че няма да се чувства добре по време на лечението ли ...никой ни6то не ти обяснява тука...да попадне6 на лекар който да си върши работата наистина както трябвааа....е истинско чудо...

хиляди благодарности за това че ми внесохте светлина и яснота по въпроса...имаше да се чудя днес на кого да вярвам като в една и съ6та болница всеки си е със собствено мнение и гледна точка...
 :flowers: :flowers: :flowers:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #6 -: Януари 14, 2011, 06:53:49 »
Лечението с интерферон има много странични ефекти. Това се има предвид като се казва тежко. Всеки различно го понася. Всичко е много индивидуално. Повечето хора продължават да ходят на работа без да им се налага да взимат болнични.

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #7 -: Януари 14, 2011, 10:50:49 »
Здравей, BeRa!

Този, кото ти е казал, че хроничния хепатит В се лекува и вируса може да се премахне напълно просто не е наясно с тази коварна болест!
В момента лекарствата, които се използват - интерферон или нуклеозиди имат в повечето случаи само временен ефект. Тоест - съдействат за подтискане размножаването на вируса само в периода, в който се приемат. След спирането им обикновено в над 90% от случаите болестта реактивира.
Най-добрият вариант е този, при който имунната система сама съумява да подтиска разможаването на вируса и до държи в ниски стойности без намесата на каквито и да е лекарства.
Надявам се съпругът ти наистина да няма активно заболяване, но това се доказва със съответните изследвания.
Дори неакнивните носители трябва да си следят състоянието, защото във всеки един момент хепатита от неактивен може да се активира и да нанесе големи поражения на черния дроб.  В повечето случаи тези пикове на болестта минават незабелязано и именно затова наричат хроничния хератит В - тихия убиец.

Нужно е да прочетеш доста информация за хепатита, за да ти се изяснят нещата.

Ето за начало - тези лист факти - http://www.hepactive.org/content/articles/fact_sheets/hepatitis_b
Проследяването на хроничния хепатит В е описано в тази статия - http://www.hepactive.org/content/faq/Monitor_HBV

Ако имаш въпроси след като прочетеш информацията - питай! Ние сме тук, за да отговаряме! :chat:

Разкажи нещо за Канарските острови! Сигурно е много красиво около вас! Прати някоя снимчица да се порадваме и ние на тази красота!

Поздрави и успех с бебеправенето :flowers:!
Мери

Ще те помоля да прочетеш и тази тема - Препоръки при използване на форума

Спазвай т. 7. Не използвайте заместители на буквите "ч" /4/, "ш" и "щ" /6/.
Цитат
Целта в крайна сметка е всички останали потребители да четат по-лесно постингите във форума и да се ориентират, без да се затрудняват.

Освен това всяко ново изречение трябва да започва с главна буква!
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 12:20:08 от Мери_ »

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #8 -: Януари 14, 2011, 12:44:16 »
Цитат
Разкажи нещо за Канарските острови! Сигурно е много красиво около вас! Прати някоя снимчица да се порадваме и ние на тази красота!

Мери, в заблуда си за канарските острови. Едни голи скали са-тук таме някоя палма.  Ще ти постна малко снимки от там, в другата тема.

Неактивен BeRa

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Януари 14, 2011, 16:45:59 »
Мери, преди всичко приемам забележката относно правилата за писане  :ashamed2: и си вземам поука.Лошото е че съм свикнала да пиша по форуми скайп и прочия с многоточия понеже става по-бързо  :smile:
Та, ти ме вкара наистина в трета глуха. Не сме се притеснявали никога че може на ново да се събуди вируса. Все сме си мислели че е в това състояние и така ще си и остане, но ето че сега ми  вкара нова светлина. Ще прочета информацията която ми си ми пратила и за която съм ти  страшно благодарна. Май трябва да погледнем на този вирус по сериозно от колкото всъщност го възприемаме. Въпроси  имам и се надявам да намеря отговорите в линковете като най -първият който ми избликва е дали трябва да се ази диета от някакви специални храни за запазване на черния дроб, но ще прочета и после ще питам ако има още съмнения.

За Канарските острови мога да кажа че зависи къде си. Острова на който сме ние си е наистина мноооого каменист както е споменала anita, но си има своите красоти дори в каменистите места, а цвета на океана и залеза на слънцето не могат да се опишат просто. Ако ми помогнете с линкче към другата тема в която мога да постна снимки с  удоволствие ще ви покажа.

:love5:

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #10 -: Януари 14, 2011, 16:50:43 »
Ако ми помогнете с линкче към другата тема в която мога да постна снимки с  удоволствие ще ви покажа.

веднага,
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=209.150

Оффф,някой да помага,че нещо не мога да поставя линка като хората.
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 17:04:42 от tedi »

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #11 -: Януари 14, 2011, 17:01:07 »
Веднага помагам :flowers:

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2248.15

Теди, трябва да маркираш линка, кояйто си копирала и след това да натиснеш бутончето - Вмъкни връзка (второто на втория ред над полето за писане), за да стане линка като истински! :bye2:

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #12 -: Януари 14, 2011, 17:07:02 »
Ееее,сега успях.
Мери,благодаря! :flowers:

Неактивен Мери_

• Профил
« Отговор #13 -: Януари 14, 2011, 17:43:35 »
Въпроси  имам и се надявам да намеря отговорите в линковете като най -първият който ми избликва е дали трябва да се пази диета от някакви специални храни за запазване на черния дроб, но ще прочета и после ще питам ако има още съмнения.

:love5:

Само алкохола е забранен!
Никаква специална диета не е нужна. Може да се избягват тлъстото, пърженото и пикантното, за да не се натоварва черния дроб излишно!

Не се вкарвай във филм без да има причина за това. По-голямата част от хората, които са носители на вируса на хепатит В си живеят цял живот без никакви страшни последици от това.

Поздрави,
Мери

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007