Автор Тема:  Възможна ли е депресия при лечение на хепатит B с нуклеозиден аналог  (Прочетена 3203 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен вивиан

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 5
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте,
Има  ли някой с хепатит Б, който да е усетил депресивно състояние вследствие на лечението?
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 10:07:14 от Радослав Русинов »

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: депресия при хепатит б
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2011, 09:05:41 »
Ми има, и не само с Б,а всеки ,който е бил на лечение е имал депресивни моменти.Важното е колко продължава този депресивен период,дали може индивида сам да се справи....
И ако мисли,че няма да успее сам,и че депресията се задълбочава не е лошо да направи консултация със специалист.

Неактивен izzy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 82
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: депресия при хепатит б
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2011, 09:48:22 »
Здравей Вивиан,

при теб провеждано ли е лечение и какво? Сигурна ли си, че депресията е следствие на лечението? При мене "черните дупки", ги имаше и преди лечението и ги свързвам повече с факта, че имам хепатит б(имам в предвид на психическо ниво, а не като симптом на хепатита, на мен просто ми беше трудно да приема факта че съм болна), отколкото с последното(аз  съм на бараклуд). Разбира се говоря от опит на човек, който е лекуван само с нуклеозиден аналог. Не знам как е с интерферон.....
Но ако положението е сериозно, може би наистина трябва да се потърси помощ, както пише Теди.

Поздрави
Иззи
„Всичко свършва добре накрая.
Ако ли не, то това не е краят…”

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Депресия при лечение на хепатит B
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2011, 10:06:42 »
Здравей, Вивиан,
Не си уточнила за какво лечение на хепатит B става въпрос - има 7 препарата за лечението му?
Може би трябва да разкажеш повече за това, което те притеснява - ти имаш някакви проблеми в момента, чувала си мнения на познати или лекари, или си прочела за подобни странични ефекти, и се притесняваш?
Защото виждам, че според профила ти, ти все още не си започнала лечение. А според предишния въпрос, който зададе, предполагам ти предстои лечение с ентекавир?
Можеш да прочетеш в интернет листовката на ентекавир (търговското му наименование е Бараклуд) и да видиш дали има описани такива странични ефекти. Аз специално не знам за странични ефекти, свързани с психологическото състояние, при нито един от нуклеозидните аналози. Специално при лечението с нуклеозидни аналози реално няма никакви сериозни странични ефекти и човек се чувства съвсем нормално по време на лечението.

Предлагам ти да стартираш своя отделна тема в раздела "Предстои ми лечение" или "Нов член", където да се представиш, да разкажеш историята ти, да пуснеш какви изследвания си си правила, при кой лекар ще се лекуваш, и т.н. Така ще е много по-лесно на всички, когато ти отговарят и няма да гадаят за какъв случай се касае.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007