Автор Тема:  Хепатит Б  (Прочетена 60052 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хепатит Б
« Отговор #75 -: Октомври 27, 2020, 19:12:34 »
Благодаря, Силвана! От твоите уста, в Божиите уши, както се казва! Дано се похваля и аз с изчистване и антитела по нататък!

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
« Отговор #76 -: Ноември 05, 2020, 11:54:19 »
Здравейте, споменахте по горе че баща Ви е включен в проучване на Рош. Имате ли малко повече информация за това проучване- какъв медикамент се проучва, хапче или инжекция, продължителност. Баща Ви със сигурност е подписал информирано съгласие за участие и там е описано всичко. Аз също чух за подобен проект и затова се заинтересувах?
Благодаря предварително!

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #77 -: Ноември 07, 2020, 02:08:49 »
Здравейте, споменахте по горе че баща Ви е включен в проучване на Рош. Имате ли малко повече информация за това проучване- какъв медикамент се проучва, хапче или инжекция, продължителност. Баща Ви със сигурност е подписал информирано съгласие за участие и там е описано всичко. Аз също чух за подобен проект и затова се заинтересувах?
Благодаря предварително!

Здравей,Лиляна,
Имаше вероятност да го включат, но не стана, защото не отговаряше на всички критерии. Затова пробвахме алтернативен вариант с гъбите, но все още не е изследвал за антитела. Скоро ще го направи и ще споделя резултата.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
« Отговор #78 -: Ноември 07, 2020, 18:23:44 »
 Ок. Благодаря, чух доста обещаващи отзиви за това проучване.

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #79 -: Декември 28, 2020, 12:36:08 »
Здравейте и честита Коледа на всички! Пиша за да споделя, че имаме живо и здраво бебе, вече на 25 дни  :flowers: . Много сме щастливи, това беше нашия коледен подарък в тази луда година!
Пожелавам на всички весело посрещане на нова година и дано 2021 донесе на всички това, което им е на сърце най-много!  :love5: !

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #80 -: Януари 03, 2021, 18:39:41 »
Еее, че хубава новина, честито ви неспане следващите 3 години :)

Майтапя се, разбира се, много се радвам за вас, чудесна новина с която стартираме 2021  :baby2:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #81 -: Февруари 23, 2021, 16:06:19 »
Velimira благодаря ви за споделеният личен опит и за вашите родители. Намирам информацията за изключително полезна. Честито ви малко щастие, нека да ви носи само радости и да расте здраво.
Какво се случва с баща ви? Пускал ли е скоро изследвания?

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #82 -: Март 04, 2021, 20:29:08 »
Здравей, positivevibes,
благодаря за пожеланията. нека всички да сме живи и здрави, желая го от сърце на всички!
Баща ми дълго отлагаше правенето на нови изследвания, вероятно защото не е искал да се разочарова. Но днес вече направи и мисля резултатите са чудесни :
HbsAg quantitive - 72 IU
Anti-Hbs - 6,69 , като това никога не е било повече от 3,0
Асат ,Алат и ГГТ в норма
Сега ми казва, че дори е спрял приема на Филантус много отдавна и не пие нищо!
Явно имунната система се е разбудила и вече разпознава вируса и бавно но сигурно го изчиства. Знам, че при HbsAg quantitive  под 100 вече може да говорим за изчистване! Явно иска още малко време!

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #83 -: Март 05, 2021, 23:26:39 »
Това са много добри новини. Явно наистина имунната система веднъж събудена може да си свърши доста добре работата. Дано да има изчистване и да се запазят добрите резултати!

Неактивен NO_HBV

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #84 -: Март 11, 2021, 20:50:00 »
Благодаря предварително!
Здравейте.
Нов съм във форума, заразен съм при раждането ми,  за болестта разбрах преди 4години. Оказа се, че и майка ми е с хепатит Б и не е знаеше изобщо, докато не я накарах да се изследва. Учуди се от резултата, но за съжаление преди година почина от рак, като се е лекувала от 21годишна, постоянно беше на някакви терапии и т.н. Мисля си, че хепатита който имаше без да знае има връзка с онкологичните и заболявания, но това е моя теория.
Споделих с д-р Балабанска, че майка ми е била с вирус на ХепБ и нейното мнение е , че съм се заразил при раждането ми, тъй като моя вирус е мутант поради дългото му пребиваване в черния ми дроб, и почти няма вероятност да се изчисти сам. Бях включен в проучване на Рош, но не се получиха нещата с изчистването на ХбсАГ, като имах голяма надежда.В началото количеството на ХбсАГ от 5000 спадна на 2000, после леко се увеличи до около 4000 в края на лечението.От терапията имаше ефект във фиброзата като от Ф2 стана на Ф0-1. На последния преглед с фиброскан октомври 2020 малко се е вдигнала стеатозата, като Балабанска каза, че стеатозата не е проблем. Фиброзата беше същата Ф0-1, но ХбсАГ беше 7400.Надявам се, скоро да открият лек за цялостно изчистване на тая гад , защото има много проучвания и резултати им са обещаващи. Засега само Ковид 19 бърка продължаването на разработките на нови лекарства.

« Последна редакция: Март 11, 2021, 20:56:21 от NO_HBV »

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #85 -: Май 03, 2023, 12:21:45 »
Здравейте на всички! Не съм писала толкова отдавна! "Бебето" е почти на 2.5 години вече и грижите покрай нея и каката, както и ежедневните грижи и занимания ме откъснаха от форума.
Пиша, за да дам малко инфо относно моя хепатит и как се разивват нещата.
Вчера бях на преглед при д-р Балабанска, съответно си пуснах и изследвания.
Последният ми Фирброскан беше от преди 5 години и показа Ф2 (9.4 Kpa). Вчера резултата - Ф1 (6.3)  :smile:
5 години въздържание са дали резултат.
За съжаление обаче другите новини не са много добри..
Сдобила съм се с камък в жлъчката, вирусния товар е най-висок от всички изследвания до момента : 11 000 единици, Hbs Ag количествен - 2300 единици...
АСАТ - 17, АЛАТ - 12, ГГТ - 19 .... тези са добре... ама хич не мога да се зарадвам, че съм смъкнала фиброзата ...
Започвам отново с добавките, защото си дадох мноооого дълга почивка... 3 години без нищо...
Ще коментирам с Балабанска резултатите, да видим какво ще каже ...
Поздрави на всички стари и нови съфорумци...  :smile:
П.С. Татко все още няма антитела, но количествения  Hbs Ag е 34 единици от последното изследване - продължава да пада...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007