Автор Тема:  Одобриха ме !!! HCV-генотип 3  (Прочетена 11539 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vesetoo

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Одобриха ме !!! HCV-генотип 3
« -: Юли 25, 2017, 19:53:23 »
Здравейтеее .................  :dance:

Искам да споделя с вас радостнаааа новина, одобрена съм за лечение с Харвони+Копегус за 12седмици
Още не мога да повярвам(мислех ,че е "мисия невъзможна"),подадох документите преди 2м  и 5дни(броих ги ,като в казарма)  :clap: ,а се бях въоръжила с търпение,по думите на доки, щели поне няколко пъти да ме разкарват и мотаят за допълнителни изследвания и т.н.........................ДА ама НЕ(късмет), звъннаха ЗК с хубавата новина  :dance:,таа..тука имам едно питане за гр.София ,от коя по-голяма аптека ги поръчахте? Другата седмица,ще ми пускат изследвания с какви показатели почвам,последните от месец февруари бяха АСАТ в норма  ,АЛАТ -малко завишен-60 ,ГФФ-в норма ,ПСР 5500(гадчета в мен)

Благодаря на всички,които  споделихте своите истории и премеждия   :flowers:,на мен лично много ми помогнахте,както с информацията, така и морално със срещите в София.....Благодаря на Бог  :girl_angel:....още една крачка напред!

Сега  остава лечението да е успешно и да "изтрепя" тази гад в мен! :carate: Стискайте  палци!  :bravo2:
Лечение с Харвони+Копегус
 0899100772

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
Re: Одобриха ме !!! HCV-генотип 3
« Отговор #1 -: Юли 25, 2017, 20:24:12 »
Добре, при мене, защо са решили само Харвони без копегус? Аз утре ще подавам документите. Експеримент ли си правят? Също съм с генотип 3.
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен Vesetoo

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 41
    • Профил
« Отговор #2 -: Юли 26, 2017, 22:40:50 »
snd242  ,не знам какво да ти отговоря,питай лекуващия ти лекар,предполагам не е експеримент,защото веднага щом си взех протоколите от ЗК звъннах на моя лекуващ доктор да питам "а сега какво следва и какво се прави?" , тя ми отвърна,"нали е само един протокола"(за ХАРВОНИ),хмм....казах че са два и + КОПЕГУС (все пак,те са ги писали)..... тя се замисли и каза "ОК".Това ме кара да смятам,че може и без него ,не се притеснявай........Успех от мен!     
Лечение с Харвони+Копегус
 0899100772

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #3 -: Юли 27, 2017, 13:33:02 »
Не мога да разбера защо за ген. 3 изписват по-скъпото Харвони, вместо по-евтиното Совалди, безинтерферонова терапия с "риба"  :shocked1:

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #4 -: Юли 27, 2017, 14:02:55 »
По груба сметка Харвонито е 64% успех, с малко мъка 75%. По-добре е от нищо, но ако не подейства вируса може да мутира и после майка плаче. Ставам "treatment experienced"! Питах го д-р Цонев без рибавирин ли, той вика да. В този случай от касата ще ми откажат лекарството, този вариант на лечение не е одобрен в правилата. Ако ми го откажат има вариант да стана клиент на Даниил, гледем че генерика е поевтинял.
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 14:09:28 от snd242 »
- старт 197 498 IU/ml

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #5 -: Юли 27, 2017, 15:18:31 »
Совалдито е 400мг софосбувир, Харвонито е 400мг софосбувир + 90мг ледипасвир, реално ледипасвира няма никъкъв ефект на ген.3, просто излишно се натоварва организма, но го комбинират харвонито с риба заради софосбувира, по щадящо за организма си е  само совалди + риба, от 4 варианта за безинтерфероново лечение на хеп.С, за ген.3 са ефективни 3(Софосбувир+Даклатасвир,Софосбувир+Велпатасвир и 24 седмичната Софосбувир+риба)

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #6 -: Юли 27, 2017, 17:46:08 »
На харвонито ефекта му върху генотип 3 е слаб, но комбинирано с рибавирина за 3 м. е по-добре, това лечение е "suboptimal" според европейската асоциация!
Реално Harvoni e изпитано само върху 26 човека в Нова Зеландия с генотип 3 без рибавирин по време на траила, от които няколко с цироза и ефекта е бил 64 % SVR 12.
За това си мисля, че експеримента за генотип 3 с това лекарство делеч не е приключил.
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 17:55:16 от snd242 »
- старт 197 498 IU/ml

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #7 -: Юли 27, 2017, 19:22:02 »
Гледам нашите търгаши изобщо не ги е еня, че от половин година има епклуса, която по-цена е горе долу като харвонито, а що се касае, че има още хляб с харвони и ген.3, единствено, ако цената му е два пъти по-евтина от епклусата, но така е като в БГ няма даклатасвир и велпатасвир, по време на засуха и градът е дъжд.
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 19:28:59 от Даниил Андреев »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #8 -: Юли 27, 2017, 20:10:27 »
Даниил, за да се вкара едно лекарство в България в ПЛС се спазват определени процедури, които изискат много време, да не говорим че сe прави само два пъти в годината и ако се изтърве срока, трябва да се чакат нови 6 м.
Така има ли смисъл за теб?
« Последна редакция: Юли 27, 2017, 20:42:01 от Силвана Лесидренска »

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #9 -: Юли 27, 2017, 21:57:35 »
Тия неща се знаят предварително и всичко може да се направи предварително, бавната процедура в тоя случай не е аргумент, друг е въпроса, че ако нашите герои направят неизгодна зделка за здравна каса, но която включва големи бонуси и комисионни и се спусне отгоре, как бавните и дълги процедури се прескачат и всичко се удобрява и става за един ден, така че тези бавни и дълги процедуре са прах в очите на народа.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3103
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #10 -: Юли 28, 2017, 06:59:11 »
Даниил, няма компания, която да не иска да си продава новите лекарства. Не е нужно да насаждаш излишна омраза срещу ''търгашите'', защото мога да те уверя, че ако не бяха те, тук още нямаше изобщо да има безплатни безинтерферонови терапии до 2018 и единствения начин хората да се лекуват щяха да са генериците (което пък е твоя бизнес). Да ти обясня ли  как в Македония се лекуват с интерферон и рибавирин и там има списък със 150 циротици,  които се молят за успеха, който имаме у нас?
Не разбирам тая нужда постоянно да се оплаква от нещо, при положение че сме една от ПЕТТЕ държави в ЕВРОПА с неограничен достъп до лечение.
« Последна редакция: Юли 28, 2017, 07:04:30 от Силвана Лесидренска »

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #11 -: Юли 28, 2017, 08:21:04 »
Има поле за експерименти, в Египет например лекуват на едро и със голям размах!
- старт 197 498 IU/ml

Неактивен болен-здрав

• Немедицинско лице
  • Публикации: 102
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #12 -: Юли 28, 2017, 13:32:32 »
  Как например лекуват в Египет???

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #13 -: Юли 28, 2017, 15:01:45 »
- старт 197 498 IU/ml

Даниил Андреев

• Гост
« Отговор #14 -: Юли 28, 2017, 20:19:43 »
Даниил, няма компания, която да не иска да си продава новите лекарства. Не е нужно да насаждаш излишна омраза срещу ''търгашите'', защото мога да те уверя, че ако не бяха те, тук още нямаше изобщо да има безплатни безинтерферонови терапии до 2018 и единствения начин хората да се лекуват щяха да са генериците (което пък е твоя бизнес). Да ти обясня ли  как в Македония се лекуват с интерферон и рибавирин и там има списък със 150 циротици,  които се молят за успеха, който имаме у нас?
Не разбирам тая нужда постоянно да се оплаква от нещо, при положение че сме една от ПЕТТЕ държави в ЕВРОПА с неограничен достъп до лечение.

Да, безплатните безинтерферонови лечения с критерии, които отхвърлят поредния пациент, който е принуден да се закупи генерик, наркозависими, които не се одобряват понеже се водят високорискови, да ти звъни майка на наркозависим, който е минал успешна безинтерферонова терапия с генерик и да ти плачи на телефона, че сме спасили сина, и да не зная как да реагирам на това, безплатна безинтерфферонова терапия, която не е предазначена за голямата група вирусоносители в БГ, като наркозависимите(бивши такива), безплатни безинтерферонови терапии, които водят до бум на продажби на генерици, безплатна уж безинтерферонова терапия, но с риба за ген.3 и ако стане, поради некадърност и недалновидност за комбинации с други препарати с по-голяма ефективност и по малко странични ефекти,и за +25 години преход  здравеопазването ни да е в състояние на будна кома и да се споменава, че сме били една от петте държави в Европа с неограничен достъп е просто смешно.

П.П. За това после има теми, като Виреад доплащане и подобни, защото е безплатно и сме топ 5 в Европа.
« Последна редакция: Юли 28, 2017, 21:52:52 от Даниил Андреев »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007