Автор Тема:  Хипатит Б , разочарован и претиснен  (Прочетена 7959 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Milev

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Здравейте на всички , на 28г съм и скоро разбрах че имам хипатит Б , най случайно ходих да дарявам кръв и се оказа че имам хипатит , пратиха ми писмо от кръвния център след това ме накараха да отида при тях лично и ми дадоха плик във който пишеше хипатита до сега не бях давал кръв даже ми стана много хубаво че съм направил едно добро дело , но уви ...
След като ми дадоха листа ходих при джипито , от там той ми даде направление да отида на гастроентеролог и ми каза че съм го изкарал преди време защото Алат и Асат да ми в норми , отидох при един гастроентеролог , след дълго чакане тя ме препрати при друг гастроентеролог със думите че тя не се занимава със хипатити .. каза ми две имена и това беше исках да ми даде поне направление да си пусна още някакви изследвания написа ми на един лист и си тръгнах
Пуснах си изледванията там се потвърди че имам хипатит и си запазих час за гастроентеролог в трета поликлиника , след дълго чакане да дойде деня отидох
Веднага искаше да ме вкарва в болница , за да мога да ми пуснах изледеания и ДНК количествено , аз бях във шок нищо не ми каза за хепатита какво , какво преставлява как стоят процедурите и т.н. на две на три ми каза че имам два избора единия е да влезна и ми даде направление другия е да си ги пусна аз във точно определена лаборатория , реших след дълго мислене да си ги пусна от колкото да влизам за 3дена и ако е нещо по сериозно тогава да влезна ..
след като ми излезнаха изследванията вчера , днеска отидох отново при гастроентеролога за разчитане на изследванията .
Гастроентеролога само погледна изследванията погледна календара и ми каза да реша кога трябва да влезна нямам друг вариант , така и не разбрах във какво състояние съм какво показват всичките изследвания и за какво трябва да влезна в Тракия за биобсия и после да ги препращат в Стоян Киркович гр. Стара Загора , не е ли по добре да влезна направо там , има ли друг вариант освен биобсията / четох във форума доста и бях прочел че има вариант в София да се види черния дроб на специална машина и със този документ да се почне лечението / . Гастроентеролога ми каза че това е само за хепатит Ц , за хепатит Б нямам вариант освен биобсия

Ако има хора болни от хепатит Б във Стара Загора моля да ми помогнат със съвет за гастроентеролог и мнение за болница , съща така искам да ви помоля да ми кажете повече за изледванията така и до сега не мога да разбера на какво дередже съм имам ли шанс от оздравяване , опасен ли съм за семейството си имам жена и малко дете на 2 години ..

Много ми е притеснено за мен , за цялото семейство за близките ми как да им кажа , какво трябва да спра и какво трябва да почвам да правя за напред , също така след като почна лечение и трябва да влизам в болница на всеки 6месеца , всеки път ли ще ми правят биобсия...
Запазел съм си час при друг гастроентеролог , не съм доволен от отношение обяснение и пренебрежение , след като казах на гастроентеролога че искам да помисля да датите направо ни върна подаде изледванията и едва ли не ме прати да ви ходя , също така ми направи забележка за маската че не ми покрива носа  , почуствах се нежелан и притиснат до стената да избирам дати на влизане , казаха ми че трябва да заплатя за 50лв за анистрзиолог 50лв за игла , и престоя в болницата . Отказах да дам конкретна дата и ви мисля че по добре де потърся друг гастроентеролог ..
искам да се лекувам и да почна отново да живеем цялото семейство нормален живот ..
изледванията са ми

Асат 15
Алат 19.3
Anti-Hcv  0.09 отрицателен
HBsAg 7259
Anti-Hbc total 0.012  положителен
Hbeag - отрицателен
Anti-HbeAg  полужителен
Хепатит Д - отрицателен
Хепатит Б количествен ДНК 34640

Също така , след толкова много четене във форума не мога да разбера някой неща и те се. След като мине това личение какво следва ?
Цял живот ли се пият всекидневно хапчета ,?
Какво точно трябва да стане , кое от изледванията трябва да се подобри и след като се подобри какво следва ?
Мога ли освен с лечението да помогнем в билки , прочетох за котешки нокът , казаха ми да чай от лавандула пиело се няколко седмици и след това се спирало .

Благодаря предварително на всички ,  и се извинявам за прекалено многото въпроси , но просто не знам какво да правя единствената подкрепа която я имам е от жена ми, постоянно чета във интернет но не мога да намеря тази информация и да разбера в какво състояние съм
« Последна редакция: Май 27, 2020, 21:39:48 от Milev »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Хипатит Б , разочарован и претиснен
« Отговор #1 -: Май 28, 2020, 09:01:34 »
Здравей,

ще систематизирам важните неща:

1. да, лечението обикновено е доживот, но не всеки пациент е за лечение. Ако нивото на виремията (ДНК изследването) е ниско, ако асат и алат са в граници, АКО няма увреждане на черния дроб, то този пациент се следи не започва лечение.
2. следенето означава веднъж в годината ДНК изследване и на 6 м. асат и алат.
3. да, за лечението е нужна биопсия. Такова е изискването на Касата, но аз бих те посъветвала да си направиш Фиброскан (изследване, което замества биопсията и дава същия резултат), има го в болница Токуда, София.
4. вместо да те подхвърлят гастроентеролозите по между си, бих те посъветвала да си запишеш ден за прием в Токуда, където доктор Балабанска, която е светило за мен в областта на хепатит В, да те прегледа включително и със Фиброскан, и да ти даде експертно мнение трябва ли да се лекуваш или не. След това ще си много по-спокоен и ще имаш план за действие. Хоспитализацията отнема ден или два (това се уточнява с д-р Балабанска), плаща се такса 90 лв в болницата, и след това всички изследвания се правят безплатно, вкл и Фиброскан (който преглед иначе струва 180 лв).
5. съветвам те да изследваш съпругата си за хепатит В, ако тя няма ваксина. Децата са ваксинирани при раждането си, но ваксината не пази доживот, затова се мерят антителата на всеки 10ина години. Ако тестът на съпругата ти е негативен, нека си сложи ваксина. Хепатит В може да се предава по сексуален път, но и при зъболекар, козметик и тн. така че нека тя се защити.
6. изследванията ти изглеждат добре, имаш нисък вирусен товар, както и нормални ензими, вероятно няма да ти предложат лечение, но първо трябва да се види черния дроб.
7. не бих те съветвала да забъркваш чайове и билки на този етап, отиди на лекар.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Milev

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Май 28, 2020, 09:18:57 »
Благодаря за отговора , ходих при доктор в Стара Загора  първия път ми искаше да ме вкара в болница зада може да ми направи ДНК колочествен тест , аз отказах и си го направих вчера бях при нея отново със вече всичките изследвания и резултати който съм написал , каза ми че нямам друг избор освен да влезна в болница за биобсия и да почна да се лекувам , каза ми че лечението почва ако имам над 2000днк теста а аз имам 34600 ..
Много съм объркан , много ми е притеснено за мен и цялото ми семейство не знам със хепатит Б отрицателен ли съм така и не ми каза докторката която мисля да я сменя и да почна да ходя при друга ... Има ли вероятност за лечение при мен , и какво трябва да очаквам в най добрия случай .
От няколко дена чета всичко във форума доста инфлация събрах и разбирам че евентуално ако почна лечение то ще е най вероятно до като съм жив , също така че здравната каса покрива само една част от лечението ми след това трябва да си копувам сам лекарстватс който да на стойност около 800-1000лв
Не знам какво да правя в безизходица съм гледам да мисля реално , но това мислене и притеснено ме побърква искам да помогна на семейството си , а не да бъда тежест за него

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #3 -: Май 28, 2020, 09:30:32 »
Лекарството за хепатит В струва 161 лв на месец.
Отиди при доктор Балабанска, всичко друго е излишно.

Неактивен Milev

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Май 28, 2020, 09:59:37 »
Имам час за 4.05 при гастроентеролог във Стара Загора , след това мисля да отида и при   д-р Балабанска .
Искам да попитам  сигурно че съм със негативен хипатит и то хроничен според изследванията и има ли вариант да има някаква грешка във изледванията , не знам дали не искам да повярвам или съм уплашен от всичко това

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Май 28, 2020, 20:41:22 »
Как мога да ти кажа дали има грешка в изследванията ти? Разбирам, че си притеснен, но изчакай консултацията с лекаря, насрочи друга с доктор Балабанска и действай съобразно нейните препоръки.

Неактивен Нова

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
« Отговор #6 -: Юни 04, 2020, 02:19:02 »
Здравей Milev, от къде си? Предполам, че си ходил при Пенкова тя се занимава с хроничен хепатита обикновенно изпраща в Бодимед за тестове. Като цяло диагнозата първоначално е стряскаща, но не е нищо опасно и всеки тук живее пълноценно. Виждам че си от моя район ако искаш може да се запознаем и да поговорим подробно.   :chat:

Неактивен Milev

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Юни 04, 2020, 09:33:54 »
Здравейте , не първоначално ходих в теста поликлинка Стара Загора при Иванова , днеска имам час при Пенкова .
Нова писъл съм ви на лично , ще ми бъди приятно да се запозная със човек от моя район . Благодаря ви за информацията и за подкрепата , също така наистена  най много ми оклена след като се обадих на телефона който е от сайта , толкова любезен и информиран човек , отговори ми на всичките върписи вдъхна ми кураж , Силвана  благодаря за сайта и за осигурения телефон номер за информация който сте осигурила , това е номера полова полезно за хора който изпадът в такава ситуация

Неактивен edna_ot_vas

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 79
    • Профил
« Отговор #8 -: Юни 10, 2020, 13:21:25 »
Здравей! Първоначалният шок е повече от нормален, с времето ще се ориентираш. Силвана ти е отговорила компетентно и те е насочила, аз като пациент ще допълня от моя опит каквото се сещам. На мен ми отне известно време, докато намеря мястото и хората, където да се лекувам, според мен това място задължително е София. Вече конкретните болници са няколко и не си заслужава да губиш време при стандартни гастроентеролози, които не са толкова на "ти" с хепатитите, защото могат доста да те объркат, за провинцията пък съвсем.
Така че това ти е първата задача. Да си намериш своята болница и своя специалист, ти ще си усетиш.
Втората ти важна задача е да уведомиш близките и да направите изследвания, дори и на тези, които не са били в сексуален контакт с теб, а само в битов - макар че отрицателните хепатити сме по-малко заразни, в сравнение с положителните, си заслужава да се провери, при нас цялото семейство е прекарало Б. Даже наскоро се разбра случайно за сестра ми.
Трето, не разчитай, че проверката на Алат и Асат ти е достатъчна. Трябва да се следят и останалите показатели, както и да се прави ехография, по възможност и фиброскан. Когато години наред алат и асат ми бяха в норма, впоследствие се оказа, че си имам фиброза 2, както и че хич не е бил неактивен хепатитът, както съм си мислила- при съвсем малко кривнали от нормата ензими, като решиха да ми пуснат виремия, тя беше до небесата! Така че наблюдението е комплексно.
Четвърто, не бързай с биопсията, докато не си намериш при кого ще се следиш. Защото ако преценят засега само да се наблюдаваш без лечение, предвид ензимите, ехографа и като гледам не особено високия вирусен товар, е излишно да се бодеш на този етап, можеш да си направиш фиброскана и пак ще получиш относително добра информация. Биопсията ти е необходима единствено ако ще правиш протокол за лечение по каса. Не, няма да те бодат непрекъснато, на мен ми направиха само една, защото смятаха, че ще се лекувам. Обаче пък показателите ми се обърнаха, смених си лекуващия - в момента се следя в Софиямед, там прецениха, че състоянието ми не изисква "абонамент" към лекарства, затова ми пуснаха изследванията, написаха си заключението в епикризата и си тръгнах. Нещата са динамични и се менят. Аз се напатих от билки, макар че може би точно от тях ми се оправиха показателите, но реагирах зле в други направления, тоест едно направих, но друго развалих, затова не ти препоръчвам подобен подход. Моето лично мнение е ако може да не се взимат лекарства, да не се взимат, най-вече заради това, че започнеш ли, няма откачане, но това е само ако специалистите го преценят, на база изследванията и общото ти състояние.
И последно, не се отказвай от варианта за София, защото ти е неудобно да пътуваш, отново казвам, че според мен това е мястото, където трябва да се лекуваш.  Успех!

Неактивен Milev

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Юни 23, 2020, 00:58:39 »
Здравейте , ходих вече при друг гастроентеролог и още в самото начало ми каза че мога да изчакам няколко месеца за да проверя как стоят нещата с ДНК товара , и след това да видим за биобсия и да почнем лечение , но постоянно мислих за тази болница за тази биобсия и реших да не отлагам ами да мина по бързо и да заминава , биобсията вече мина утре ще видя резултатите от нея днеска се чух със доктората и ми каза че вече могат да ми приготвят документите за лечение .
При тези стойности които съм аз имам ли вариант да не се лекувам до със един гастроентеролог не ми е казал че имам такава вариант и то да е за мое добро ?
Аз ще искам преди да почна лечение да ми кажат какво да вариантите за лечение , защото ме питаха дали ще искам да имам още деца отговора ми беше Да , и те ми казаха че няма проблем да имам просто да знаят със какво да ме лекувят . Какви варианти имам освен този според вас ,  не е ли по добре по рано човек да почне лечение , или да изчакам още някой месец да пусна ДнК тест и ако стойностите да високи тогава да го почна?
Каква е разликата от лекуването в София и на другите 15 центрове които са в България , защото наистена ми е чудно апаратура или специалисти  ?

Доцентката ми каза че постоянно се работи в лаборатории и най вероятно до няколко години хепатит Б ще може вече да се лекува изцяло , а не само потиска.
Изчетох целия интернет наистена за това и попаднах на някой неща където се надявам наистина до няколко години да се измисли вариант за изцяло лекуване на хепатит Б

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007