Автор Тема:  Моля споделете ако вашата история е подобна  (Прочетена 13920 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 30
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля споделете ако вашата история е подобна
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2021, 15:56:03 »
Много благодаря,
и аз така си мислех. Всички които са на лечение би следвало да намалят HBsAg количествен, ама на практика не се получава.
А какво ще коментирате за антитела за Анти HBeAG. Предполагам че щом HBeAG е отрицателен има и изградени антитела.
Поздрави

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2021, 20:11:30 »
Здравейте. До колкото съм запозната изглежда, че до преди септември 2020 сте били в така наречената "неактивна" фаза тъй като сте eAg отрицателна и имате изградени антитела (тоест преди това в някакъв период сте преминали през активната фаза). В момента от ДНК нивата се вижда, че са над 2000, което при увеличен Алат два пъти над нормата, може да е индикатор за реактивиране на вируса. Имате ли резултати от алат и асат? Правихте ли Фиброскан?
Виждам, че преди това сте обмисляли започването на някаква терапия - в крайна сметка в момента приемате ли нещо?
« Последна редакция: Февруари 19, 2021, 20:37:07 от positivevibes »

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 19, 2021, 22:28:43 »
Здравейте,

АСАТ-21
АЛАТ 14

Фиброскан от Септември 2020- F 0-1

АЛАТ и АСАТ винаги са били в норма. От днес резултата е:

АСАТ-21
АЛАТ 14

Фиброскан от Септември 2020- F 0-1

HBV DNA от Септември 2020-около 13 000  UI/l
От Декември 2020- около 7 000  UI/l

Сега чакам нов резултат...

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2021, 22:57:32 »
Чернодробните ви ми изглеждат перфектни, както и Фибросканът. Явно се е получило някакво раздвижване с вируса и товара (Днк-то) се е увеличило, но е започнало да спада пак, така че не ми изглежда като нещо, което да ви притеснява. Естествено аз не съм лекар и е мое мнение спрямо това до колко аз разбирам вируса.
Имате ли предишни изследвания на количествения HbsAg, който сега е около 5 хил, за да се види дали има раздвижване и при него?

В момента и аз се опитвам да разбера каква е връзката между qHbsAg и DNA или тъй като по-скоро няма таква, искам да разбера кое е по-добре да е по-ниско. При мен за сега количественият спада доста, но ДНК-то е доста високо, но аз съм и в активна фаза. Вие сте на 26 години, нали така?

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2021, 19:30:37 »
Здравейте, аз съм на 53 г. Имам Хепатит Б инфекцията от около 26 г. Днес ми излезе и  ХБВ ДНК- 7 200 еденици. Явно не е спаднал от предияния път който беше 6 700 преди 2.5 месеца. Големия въпрос е не колко е вирусния товар, а дали вируса е започнал да уврежда хепатоцитите. За съжаление нищо не може да се предвиди. Вируса прави такива флуктоации. Дори фиброскана във такива спорни случай когато става въпрос за- без фиброза или минимална фиброза не е много точен. Единствено биопсията- може със точност да определи степента на фиброза. Тъй като няма повишени ензими, вероятно няма възпаление, но нивото на фиброза не е 100 % ясно. Така че или взимаш решение да чакаш и да се изследваш непрекъснато/ това може да те доведе до лудост/ и дебнеш момента в който да започнеш лечение или играеш на твърдо и започваш да се лекуваш със всички последствия. Но ако пък вируса постоянно спада под 2000 еденици и после се вдига над 2000 еденици и така до безкрай, със нормални АЛАТ/АСАТ какво е поведението?
Според мен такова решение е много трудно да се вземе и от доктори. Аз лично съм на кръстопът и ако някой е минал по подобен път, моля да сподели.
Благодаря предварително.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2021, 23:31:02 »
Обикновено при увреждане на черния дроб би трябвало да има увеличение и на чернодробните ензини, които при вас са в много добри граници. Аз бих се притеснявала, ако бяха два пъти над норма, което е и един от индикаторите за лечение. В моя случай аз взех решение да се изследвам често, което наистина може да те побърка и ми разклаща емоциите всеки път, но не усещам лечението да е правилната стъпка на този етап. Мен точно това ме притеснява, че както и при вашата ситуация дори и за докторите понякога е трудно да решат какво е най-добро и трябва ли лечение или не.
Както споменах в някои от предните постове, тъй като сте HbeAg отриц, то вие сте в "неактивната" фаза, като показатели за ре-активиране са: DNA над 2000 и Алат и Асат 2 пъти над норма. При вас чернодорбните са все още в норма, така че не съм сигурна в коя фаза лекарите биха определили вашето състояние. Какво ви казаха след тези последни резултати?
Също така по-рано питах дали имате минали или скорошни резултати от HbsAg quantitative, които споделихте веднъж, че са около 5 хил., тъй като те също са от значение. Можете ли да споделите такива резултати?

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2021, 11:15:13 »
На този етап лекарят ме посъветва да направя нов ПСР към май-юни и ако резултата е над 2000, дори и при нормални ензими той препоръчва биопсия. Както споменх Фиброскана е добър като методика но във средните стойности. При мен Ф 0-1 е като на човек без хроничен Хеп Б. Но това може и да е леко подвеждащо. Затова биопсията има последна дума. И тогава ще се реши. За сега не мога да преценя но дори и вирусния товар  да спадне, вероятно ще си направя биопсия. Аз лично смятам че скоро ще променят американските гайдлайни за започване на лечение и правенето на биопсия. За количествения съм го мерила когато ХБВ ДНК е била 13 000, количествения беше 2 700. Сега когато ХБВ ДНК  е 7000, количествения е 4 700. Както се вижда няма права пропорционалност. Това е така защото ХБВ ДНК е показател които мери виремия -в кръвта, а количествения- е във хепатоцита.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 23, 2021, 13:00:47 »
Да, така е, пропорционалност няма, но ми беше интересно в случая дали при вас има раздвижване само в ДНК или и в количеството на австралийския и до колко е високо то.
Как мислите, че ще се променят американските гайдлайни? Аз бях открила източник, който споделя гайдлайни от различни страни и за това и не съм се решила на терапия също. В някои случаи казват, че ако черният дроб е без фиброза, то няма нужда от лечение. Аз също не съм правила биопсия до сега, но не съм я обмисляла сериозно.
Относно добавките - бих ви посъветвала да разучите гъбите Reishi. Те се явяват имуномодулатор, а не стимулатор. Подтискат там, където е увеличено и увеличават там, където е подтиснато. Аз не съм лекар и нямам право да ви съветвам какво да приемате, но мога да ви споделя какво можете да проучите и да обсъдите с доктор, ако решите, че ще имате ползи.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2021, 14:14:06 »
да чела съм и  за гъбите Reishi но тъй като имам автоимунно заболяване не смея. Чела съм различни данни за имуностимулатори и имуномодулатори. За сега не мога да намеря категорични данни за полза/ вреда в моя случай.
Моят доктор /който според мен минава за един от най знаещите в тази област в БГ/ за съжаление няма холистично мислене и не ме съветва в тази насока.

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2021, 14:21:22 »
Да, именно заради автоимунното заболяване мисля, че Рейши биха били подходяща опция, както за него, така и за хептита. Още от началото разбрах, че сте чели и проучили за влиянието на различни билки върху хепатита, но откривали ли сте информация за влиянието на гъбите върху Хашимотото?

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2021, 15:32:10 »
тук имаше даже пробвал с тези гъби:
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4831.75

Неактивен positivevibes

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2021, 18:08:07 »
Ще си позволя леко отклонение от темата на ЛилянаЗард, но се надявам това, което искам да споделя да е от полза и тя да няма против вмъкването ми в нейната тема. Много от публикациите в този форум съм чела по веднъж като основно и след това съм се връщала немалко пъти да препрочета нещо конкретно. Темите на Velimira е една от тях. Благодаря ви hristo_gb, че в точно време на точното място, насочихте вниманието ми отново към тази тема, но този път за гъбите. Докато проследявам какво се случило с бащата на Velimira, приемайки тези гъби, сега забелязах, че той е приемал и въпросното Есенциале като добавка. Реших да проверя какво точно се съдържа, тъй като аз не живея в България и много от нещата закупувам под чиста форма от Америка (чрез iHerbs). Всъщност есенциале съдържа есенциални фосфолипиди от соеви зърна. В темата за моята история споделих, че аз приемам соев лецитин (от една година вече), тъй като се информирах, че той е една от градивните съставки (аз си ги наричам тухлички) за новите чернодробни клетки, поради съдържанието на Phosphatidyl Choline. В случая си помислих, че въпросните фосфолипиди от соеви зърна в есенциалето са нещо различно от соевия лецитин, който приемам, тъй като "фосфолипидите" не ми говореха нищо и за това реших да поразровя още по-дълбоко. 
Във википедиа попаднах на това: "Есенциалните фосфолипиди (EPL) съдържат екстракт от молекули на полиенилфосфатидилхолин (polyenylphosphatidylcholine – PPC), получени от соеви зърна. Основната активна съставка е 1,2-dilinoleoylphosphatidylcholine (DLPC), който и е ключовият активен компонент на EPL.
Високото ниво на DLPC е основната разлика между EPL и типичните фосфолипиди (например лецитин) или фосфатидилхолините, приемани с храната или синтезирани в човешкия организъм." Първо се обърках и помислих, че лецитинът е "типичен фосфолипид", но препрочетох няколко пъти и видях, че в края на изречението уточняват, че типични са фосфолипи, приемани с храна или синтезирани в организма, а EPL е соевият лецитин, приеман като добавка например.

Тоест накратко осъзнах, че соевият лецитин, който съм приемала е полезен заради съдържанието на Phosphatidyl Choline (PC), тъй като РС представлява сам по себе си есенциален фосфолипид.  :clap3: Твърде вероятно е това да е информация, която съм прочела и осмислила някога в миналото, но химията не ми е силна страна и ми е трудно да запомням имената на конкретните съставки в полезните добавки. И така, понякога като прочета нов продукт и си казвам "леле колко важна добавка съм пропуснала да приемам" и ми е голямо успокоение, когато разбера, че вече съм я приемала, но ми е обягвало името на химичният й състав и се бъркам, че е нещо ново. В чужбина докторите дори не споменават за добавки и до всяка полезна такава ми се е налагало да достигам сама чрез много четене, така че смятам, че докторите в България в това отношение правят голяма услуга, информирайки директно пациентите си. А споделеният опит на различни хора в този форум помага още повече с добри отзиви към различни добавки. В моята тема ще обновя българските наименования на това, което приемам, за да може този, на който му е интересно, да се ориентира по-лесно в имената.
Като заключение, след опресняването на информацията ми относно ползите от лецитина, бих искала да кажа, че аз считам, че всеки един от нас, който е с чернодробно заболяване или е имал такова, би трябвало да приема соев лецитин или българското есенциале. Това не е имуностимулатор или имуномодулатор, така че за мен е на нивото на силимарина, който спомага за протекция на чернодробните клетки, а соевият лецитин - да достави необходимият материал за изграждането на здрави клетки.
Ако бъркам в изводите и разбиранията си, ще се радвам някой да сподели своето мнение. Вярвам, че чрез дискусии можем да достигнем заедно до много истини.  :smile:

Неактивен hristo_gb

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 148
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2021, 19:59:49 »
positivevibes май някъде споменахте, че сте в чужбина, но ако имате връщане насам искам да споделя, че за първи път усетих наистина позитивно развитие на моето състояние (като изключим негативния резултат от теста след лечението на хепатита ми) след като започнах да приемам брашно от бял трън - където смятам че има силимарин в най-чиста форма. Добре че го споменахте, та ако идвате насам ми пишете да ви кажа откъде да си поръчате. Наистина действа, познавам човек със завишени от алкохолен хепатит показатели, които свали за 1 месец след прием. Аз за мое съжаление не се сетих да се изследвам но го пия вече няколко месеца и 1-2 седмица след започването му, ми преминаха доста проблеми.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2021, 21:42:52 »
hristo_gb може ли да кажете на коя фирма приемате брашно от бял трън? а какво ви е мнението за олиото от бял трън.

Маслото от бял трън се получава от семената му при процеса студено пресоване, а брашното- е пресовано от семе.

Общо взето и двете би трябвало да вършат една и съща работа.

Неактивен ЛилянаЗард

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2021, 22:00:59 »
anti-HBs Бях прочела някъде/ сега не мога да намеря поста/ за ваксиниране срещу Ковид. Дали се ваксинирахте?
ако някой го е направил моля да сподели. Аз също обмислям ваксинация. Попаднаха ми няколко статии във американски сайтове и там горещо се препоръчва ваксинация пред възможността да го изкараш тежко. А то те удря точно там където ти е слабо място. От друга страна със тези прогнози във глобален мащаб май няма скоро да си отиде този вирус.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007