Здравейте,
Правилно сте се ориентирали, това е несъмнена индикация за наличие на инфекция с хепатит Ц. Не е розово, но е оптимистично, защото се лекува - сега ви предстои борбата със здравната система, но за това хората от Хепактив са подготвили този наръчник, на мен ми беше много полезен:
https://www.hepactive.org/article/lechenieto-na-khepatit-s-stpka-po-stpkaНо като начало по-важното е сега да изчетете всичко свързано с предпазване на черния дроб - хранене с по-чисти от консерванти и химии храни, без пържени и мазни неща, задължително спиране на алкохола, който влияе много силно на репликацията на вируса, а и на самия черен дроб.
П.п. Вие правихте ли си тест или само мъжът ви? Аз го открих след като дъщеря ми стана на 2 годинки, но слава Богу нито жена ми, нито детето го бяха прихванали от мен. Явно съм бил така много време без да разбера и все още не знам откога и откъде ми е.
Като цяло се предава трудно, само по кръвен път, но е добре да се изследвате. Не е необходимо мъжът ви да предприема някакви сериозни мерки за предпазване, но все пак е хубаво да не споделяте четка за зъби и самобръсначки, както и други подобни хигиенни инструменти.