Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Georgi1234

Страници: [1]
1
Завършено лечение / Приключило лечение HCV
« -: Януари 16, 2019, 10:59:20 »
Здравейте,

приключи и моята драма с хепатита. Днес сутринта бях уж за последно в лабораторията на Иван Рилски, но се оказа, че договора с Хепактив е изтекъл и предстои подновяване. Взеха ми кръв за ПСР и после се оказа, че не могат да ме регистрират и да ми дадат картонче за резултатите. Кръвта ми ще бъде замразена и като се поднови договора ще направят изследването и ще изпратят резултата на лекуващия ми лекар в Сити клиник (досега докторката ми никога не беше получавала оригиналните изследвания и все ме караше аз да й ги изпращам).

Докато чаках пред лабораторията забелязах, че всъщност съществува още един вид ПСР изследване
HCV RNA (Versant kPCR), доказване на елиминирането на вируса след лечение, който е различен от досегашния HCV RNA (Real time PCR) количествен тест !!!

Направленията на Хепактив дали покриват това изследване или само количествения тест ? Тъй като аз съм за изследване 3 месеца след края на лечението, не следва ли да поискам ми бъде пуснат именно този HCV RNA (Versant kPCR) ? Дали има смисъл да плащам 190 лв. за да ми го пуснат ?

Поздрави


2
Здравейте,

казвам се Георги, 40 г., София. Бих желал и аз да споделя моята история.
В началото на 2018 г. със съпругата ми започнахме изследвания и посещения в АГ клиника Щерев за провеждане на инсеминация. Всичко беше наред до момента, в който 2 дни преди процедурата пуснахме последно изследвания за хепатит А, В, С, СПИН, ХИВ и т.н. и сякаш получих челен удар с парния локомотив - моя резултат за хепатит С беше положителен.

Направих си още един тест в лаборатория Бодимед, като резултатът се потвърди. Бях в шок защото нямах никаква идея как съм хванал тази гадост. Вече имам съмнения за 2 случая - татуировка (преди 20 г.) и зъболекар (преди 8-9 г.).
След консултация в АГ Щерев ме насочиха в УМБАЛ Иван Рилски и на 1 Февруари 2018 г. се срещнах с д-р Цветкова, която ме изпрати в лаборатория Кандиларов и срещу 515 лв. ми направиха изследване за анти-тела, генотип и вирусен товар. Стори ми се скъпичко, но просто исках час по-скоро да се излекувам и да стана татко.
Четох навсякъде, че в Иван Рилски има най-модерната техника и апартура на световно ниво, но д-р Цветкова ме прегледа с голи ръце с напипване по корема и ме изпрати в лаборатория Кандиларов.
Когато отидох след 10 дни с резултата (извършен в лаборатория Лимбах, Германия):
наличие на HCV антитела,
генотип 3а
вирусен товар 3,030 kUi/мл,

а резултатите от чернодробните ензими са следните:

ASAT 90 U/I (реф.стойност до 40)
ALAT 173 U/I (реф.стойност до 41)
GGT 40 U/I (реф.стойност до 60)
ALP алкална фосфатаза 68 U/I (реф.стойност до 130)

Беше ми издадено направление за хоспитализация, като най-ранния ден за прием в Иван Рилски беше след повече от месец.
Междувременно в началото на м.Март с издадената ми от работодателя здравна карта, отидох в Сити Клиник на Цариградско шосе за второ мнение. Останах изключително доволен от прегледа, отношението, престоя в болницата, както и че д-р Асен Петров ми даде уверение, че ще бъда излекуван. Даде ми дата за хоспитализация след 2 дни за извършване на чернодробна биопсия. Всичко мина ОК, около 16 Март чакам резултата от биопсията.
Интересното е, че ми дадоха бланка направление с логото на ХепАктив за безплатно повторно изследване за генотип, субгенотип и вирусен товар, именно в лабораторията по порфирии и молекулярна диагностика на чернодробни заболявания в УМБАЛ Иван Рилски !!! Очаквам резултата около 23 Март 2018 г.

Непушач съм, повече от 2 месеца не пия никакъв алкохол, както и нямам никакви оплаквания или болки. Избягвам мазни, пържени и тежки храни. Преди употребявах алкохол в рамките на нормалното, като 1-2 пъти седмично през нощта или сутрин ми се появяваха нещо като парене или горене в областта на черния дроб.   

Ще се радвам на всякаква допълнителна информация, мнения или препоръки, свързани с предстощите ми лечения на хепатита и на черния дроб. Колко време се лекува моя генотип, успешно ли е, мнения и отзиви за лечение в Сити клиник.
Колко време отнема изчистването за да можем да предприемем отново процедура по инсеминация (ин витро), опасно ли е за плода ако съм с хепатит. От клиника Щерев не ни забраняват, но ни препоръчаха първо да се излекувам и тогава да продължим, въпреки, че на моя бивша колежка й откриха хератит С по време на бременността и роди живо и здраво бебе, излекува се след раждането, а пък при мен да има риск от заразяване на плода ? Поздрави и успех на всички
Георги

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007