Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Georgi1234

Страници: [1]
1
Много благодаря за информацията.
Друго си е човек да е с връзки  :clap3:

2
Точно това исках да чуя.
Благодаря ти, Силвана  :flowers:

3
Завършено лечение / Приключило лечение HCV
« -: Януари 16, 2019, 10:59:20 »
Здравейте,

приключи и моята драма с хепатита. Днес сутринта бях уж за последно в лабораторията на Иван Рилски, но се оказа, че договора с Хепактив е изтекъл и предстои подновяване. Взеха ми кръв за ПСР и после се оказа, че не могат да ме регистрират и да ми дадат картонче за резултатите. Кръвта ми ще бъде замразена и като се поднови договора ще направят изследването и ще изпратят резултата на лекуващия ми лекар в Сити клиник (досега докторката ми никога не беше получавала оригиналните изследвания и все ме караше аз да й ги изпращам).

Докато чаках пред лабораторията забелязах, че всъщност съществува още един вид ПСР изследване
HCV RNA (Versant kPCR), доказване на елиминирането на вируса след лечение, който е различен от досегашния HCV RNA (Real time PCR) количествен тест !!!

Направленията на Хепактив дали покриват това изследване или само количествения тест ? Тъй като аз съм за изследване 3 месеца след края на лечението, не следва ли да поискам ми бъде пуснат именно този HCV RNA (Versant kPCR) ? Дали има смисъл да плащам 190 лв. за да ми го пуснат ?

Поздрави


4
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Септември 07, 2018, 11:10:23 »
Здравей mikelitta,
без биопсия няма как да стане. Успокойте майка ви, че няма нищо страшно нито боли,нито представлява нещо по-различно от убождане с малко по-дебеличка игла. Приготовлението е в пъти по-голямо отколкото самото боцкане с иглата и след това събуждането от анестезията след 10-15 мин. 
Общо целият процес продължава 30 мин. Лек дискомфорт се усеща до третия ден след биопсията.

Използвам случая за да споделя, че изследванията ми в края на 4-та седмица от лечението (чернодробни ензими и пълна кръвна картина) са супер, както и че вирусът не се открива.  :yahoo:


5
Здравейте,
в петък на фаталния 13 юли се сдобих с така желания протокол.  :good:
Вчера бях при личния, изписа ми Епклуса в рецептурната книжка всичко точно. Обаче сега имам голям проблем с намирането на аптека, която да ми поръча лекарството. Всички аптеки, които посетих ми отказаха, няма ги или поне като видят цената му (33,725 лв. х 3 = 101,175 лв.) и ме отхвърлят - не знам.
Бях в Ремедиум, Субра, Сеиба, Софармаси, Медея, Детелина, Бети, Марешки и още няколко знайни и незнайни за мен аптеки.
За София става въпрос.
Потърсих съдействие и от лекуващия лекар от Сити клиник и в момента очаквам включване.

Междувременно получих обаждане от Марешки - ще ми бъдат осигурени и трите опаковки  :dance: :dance: :dance: :dance :congrats: :congrats: :congrats: :clap: :clap: :bravo2: :bravo2:

6
В четирите месеца чакане влиза и регистрацията на EPCLUSA (Sofosbuvir 400mg/ Velpatasvir 100 mg), трябваше началото на Април да могат да ми го изпишат, но процедурата приключи едва средата на м. Май.
Междувременно си пия магарешкия бодил, витамин С, селен, и т.н.  :mocking:
Добре, че при мен не е чак толкова зле положението с болки и т.н. иначе досега можеше и да съм хвърлил топа докато ги чакам
Ще ги посетя както ми каза служителката към 20 Юни, а на 21 Юли отивам да входирам жалбата  :witch:


Благодаря на всички :good:

7
Привет,
миналата седмица получих протокола си и входирах документите в РЗОК. Резултатът от биопсията е А3Ф3, демек не са много добре нещата.
Сега очаквам обаждане до 2 месеца - около средата на Юли. Казаха ми към 20 Юни да отида на място за проверка и ако още не е одобрен вече да очаквам обаждане.
Всичко се случва много бавно, като от момента в който разбрах за вируса (края на Януари) до сега са изминали почти 4 месеца, и още не съм започнал лечение.  :whistle:

8
аз се лекувах с ЕПКЛУСА но в Испания където вече се предписва за всеки генотип на хепатит ц  /поне на мен така казаха/

И аз чакам ЕПКЛУСА да ми бъде изписано за да започна лечение, въпреки че на сайта на НЗОК въпросното лекарство е в списъка от 1 Февруари 2018 г. Регистрацията му ли се бави, нещо с доставките ли... Надявам се да се появи скоро, че да си получа протокола и аз да се нареждам на опашката от чакащите  :clap3:

snd242 Стискам палци.

9
Значи все пак има шанс да ми го изпишат, тъй като от СитиКлиник след биопсията ми препоръчаха да изчакам след 1 Април излизало ново по-ефективно лекарство за генотип 3, и всъщност в момента това чакам.
Почти не остана време, но вече нямам търпение...  :chat:

10
Може ли някой да ме осветли, че с толкова много информация тотално се обърках вече, все пак в България наличен ли е ЕПКЛУСА (Софосбувир+Велтапасвир) и самостоятелно ли следва да се приема (без Рибавирин) ?
И по-ефективен ли е от СОВАЛДИ (Софосбувир+Даклатасвир), което със сигурност го няма в България ? Или греша....
От сестрата на съпругата ми, която живее и работи в клиника в Берн разбрах, че там генотип 3 се лекува с ЕПКЛУСА. Тук съществува ли такава опция за лечение ?

Поздрави    :morning: 

11
Много благодаря за отзивите.
Общо взето трябва да се заредя с търпение и периодично ще давам информация за напредъка.
Между другото регистрирах се и станах член на дружеството и мога да помагам с каквото мога.

Благодаря Силвана  :girl_wink:
Поздрави 

12
Здравейте,

казвам се Георги, 40 г., София. Бих желал и аз да споделя моята история.
В началото на 2018 г. със съпругата ми започнахме изследвания и посещения в АГ клиника Щерев за провеждане на инсеминация. Всичко беше наред до момента, в който 2 дни преди процедурата пуснахме последно изследвания за хепатит А, В, С, СПИН, ХИВ и т.н. и сякаш получих челен удар с парния локомотив - моя резултат за хепатит С беше положителен.

Направих си още един тест в лаборатория Бодимед, като резултатът се потвърди. Бях в шок защото нямах никаква идея как съм хванал тази гадост. Вече имам съмнения за 2 случая - татуировка (преди 20 г.) и зъболекар (преди 8-9 г.).
След консултация в АГ Щерев ме насочиха в УМБАЛ Иван Рилски и на 1 Февруари 2018 г. се срещнах с д-р Цветкова, която ме изпрати в лаборатория Кандиларов и срещу 515 лв. ми направиха изследване за анти-тела, генотип и вирусен товар. Стори ми се скъпичко, но просто исках час по-скоро да се излекувам и да стана татко.
Четох навсякъде, че в Иван Рилски има най-модерната техника и апартура на световно ниво, но д-р Цветкова ме прегледа с голи ръце с напипване по корема и ме изпрати в лаборатория Кандиларов.
Когато отидох след 10 дни с резултата (извършен в лаборатория Лимбах, Германия):
наличие на HCV антитела,
генотип 3а
вирусен товар 3,030 kUi/мл,

а резултатите от чернодробните ензими са следните:

ASAT 90 U/I (реф.стойност до 40)
ALAT 173 U/I (реф.стойност до 41)
GGT 40 U/I (реф.стойност до 60)
ALP алкална фосфатаза 68 U/I (реф.стойност до 130)

Беше ми издадено направление за хоспитализация, като най-ранния ден за прием в Иван Рилски беше след повече от месец.
Междувременно в началото на м.Март с издадената ми от работодателя здравна карта, отидох в Сити Клиник на Цариградско шосе за второ мнение. Останах изключително доволен от прегледа, отношението, престоя в болницата, както и че д-р Асен Петров ми даде уверение, че ще бъда излекуван. Даде ми дата за хоспитализация след 2 дни за извършване на чернодробна биопсия. Всичко мина ОК, около 16 Март чакам резултата от биопсията.
Интересното е, че ми дадоха бланка направление с логото на ХепАктив за безплатно повторно изследване за генотип, субгенотип и вирусен товар, именно в лабораторията по порфирии и молекулярна диагностика на чернодробни заболявания в УМБАЛ Иван Рилски !!! Очаквам резултата около 23 Март 2018 г.

Непушач съм, повече от 2 месеца не пия никакъв алкохол, както и нямам никакви оплаквания или болки. Избягвам мазни, пържени и тежки храни. Преди употребявах алкохол в рамките на нормалното, като 1-2 пъти седмично през нощта или сутрин ми се появяваха нещо като парене или горене в областта на черния дроб.   

Ще се радвам на всякаква допълнителна информация, мнения или препоръки, свързани с предстощите ми лечения на хепатита и на черния дроб. Колко време се лекува моя генотип, успешно ли е, мнения и отзиви за лечение в Сити клиник.
Колко време отнема изчистването за да можем да предприемем отново процедура по инсеминация (ин витро), опасно ли е за плода ако съм с хепатит. От клиника Щерев не ни забраняват, но ни препоръчаха първо да се излекувам и тогава да продължим, въпреки, че на моя бивша колежка й откриха хератит С по време на бременността и роди живо и здраво бебе, излекува се след раждането, а пък при мен да има риск от заразяване на плода ? Поздрави и успех на всички
Георги

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007