Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - The Astronette

Страници: [1]
1
Здравейте!

И аз имам свободен Копегус - 133 табл., срок на годност Август 2014г.
Ако има нужда, пишете тук или на лични съобщения. :smile:

2
Обещавам да споделя. Уикендът ще имам повече време. Сега отивам да спя, че утре ме чака тежък работен ден, за който не мога да повярвам, че имам сили и енергия. :smile:

3
Здравейте отново!

Тъй като през май левкоцитите ми се бяха сринали, по съвет на моя лекар ми сложиха Граноцит. Бях си взела два флакона, понеже се оказа, че трудно се намират и според фармацевтката в Санита на пазара я има само тая партида със срок на годност до края на юли. Единият флакон беше достатъчен да помогне при мен и затова другият остана.
Ако някой се нуждае от такова лечение до края на месеца, нека ми пусне лично съобщение.
Доколкото разбрах в момента не могат да се намерят нито Граноцит, нито Неупоген в аптечната мрежа. Надявам се да мога да помогна на някого.

Не съм писала във форума по време на лечението, но при всички критични моменти правех справки и винаги ми помагахте.
С две думи - благодаря Ви, че Ви има!

Моето лечение приключва след около две седмици, така че дори вече съм спряла да мрънкам.  :wink3:
След края ще ми останат 100 и няколко таблетки Копегус. Ако някой има нужда, да пише и за тях.
Видях във форума, че наскоро сте помогнали по този начин. Страхотно е да видиш подкрепата в действие.

Успех на всички! Ще бъда наоколо!

4
Чак сега се включвам да отговоря, понеже бях заседнала къде ли не по европейските пътища.

Напълно се съгласявам с мнението ти, Радо: мисля, че наистина не са наясно какво точно се иска и се презастраховат. От друга страна, това може би е по-добрия вариант, за да се избегне връщане на документите от комисията и допълнително забавяне на отпускането на лечението.
Зададох им въпроса кому е нужна тая епикриза, при положение, че имам отделно заключение за биопсията и всички лабораторни показатели, правени при пролежаването, отделно в оригинал. Отговорът беше: "Искат я. Съжалявам."
И на мен ми се стори най-добре да не споря с тях.

Относно ЗОК (здравно-осигурителни каси) - това са подразделения на софийската ЗОК (тази на ул. "Енос"). Например, за район Красно село районна ЗОК се намира в 20то ДКЦ. Списъкът им го имаше в приемната на голямата РЗОК за София-град на "Енос", но нямаше, разбира се, инструкция, че рецептурната книжка трябва да мине и през тях. Моето лично мнение е, че се опитват да пренасочат потока от хора от касата на "Енос" към по-малките, понеже в салона имаше разлепени и съобщения, че можеш да презавериш протокол и в малките каси по район.
Накратко, процедурата за рецептурната книжка така, както аз я преживях  :smile: - купуваш, заверяваш веднъж при личния лекар, след това - в тези малките РЗОК, и тогава с цялото тесте други документи отиваш да чакаш в "голямата" РЗОК на "Енос".


5
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Ноември 26, 2010, 20:20:17 »
Благодаря за привествията!
Честно казано днес, когато подадох окончателно документите, направо не можах да повярвам, че успях да се справя с бюрокрацията.
Инструкциите по всички сайтове на здравни институции, а и в самите тях на място, е безкрайно неясна и объркана. Мисля, че без напътствията на човек, минал през филма и форуми като този, можеш да се забъркаш в доста сериозна хартиена драма.
 
Пуснах информацията от мен в темата "Как да се лекувам?..."
Надявам се да е полезна, защото чакането и връщането за документи, докуменчета и какви ли не заверки може да е доста обезкуражаващо.

6
Искам да добавя малко информация, с която се сдобих покрай моето ходене по бюрократични мъки последните няколко дни.
Видях, че има една подробност, която не е спомената по отношение на рецептурната книжка при кандидастване за първи курс на лечение.
Книжката, освен от личния лекар, трябва да се завери от ЗОК по район на личния лекар (напр. Красно село, Младост и т.н.) и след това отивате с пълния комплект документи в РЗОК за София - град в моя случай.
Не съм наясно дали това правило важи само за София-град, но на мен ми се наложи да чакам 3 часа с номерче пред РЗОК и едно от нещата, за които ме върнаха, беше въпросната заверка от ЗОК по район на личен лекар. Опитах се да намеря адресите на тези още по-районни ЗОК в интернет, за съжаление безуспешно. Добрата новина е, че по мой спомен от изчитането на всички инструкции във фоайето на РЗОК по време на висенето ми онзи ден, тези ЗОК по район обикновено са в големите поликлиники с кабинетите на личните лекари. В моя случай личния ми лекар и въпросната ЗОК са в една и съща поликлиниката. Не знам от кога са я измислили тази подробност, но доколкто разбрах, миналата година не е имало такова изискване и във всички източници, които прочетох, не е описано ясно.
Другото нещо, за което ме върнаха, беше епикризата от пролежаването за биопсията. Видях, че в списъка с документи е спомената само етапната епикриза, която на практика повтаря информацията от всичките изследвания преди това, но искат и тази от пролежаването.

И няколко неща, които по-скоро важат към сегашната ситуация с първоначалното подаване:
РЗОК за София-град работи сутрин от 8.00 и по това време няма много хора. Аз тази сутрин успях да приключа за 30 мин. По-късно през деня изчакването е с часове, тъй като в момента тече някаква смяна на медикаменти при диабетноболните и те подават първоначални протоколи. Приемането на документи за първоначални протоколи става само на едно гише и отнема 20-40 мин на човек. Миналата година май са били две и е било далеч по-бързо.
Според служителаката в момента изчакването за одобрение е около 2 месеца, като Ви се обаждат по телефон само, ако сте одобрени. Ако имат забележки, ще Ви пратят писмо.
Тъй като аз разботя с екипа на Токуда и Д-р Цонев ми е лекуващ лекар, пак според същата служителка той е част от Експертната комисия, която разглежда молбите за лечение.
Надявам се да спестя на следващите по пътя някой друг час чакане с информацията тук. Желая успех и смелост на всички!

7
Моята история / Здравейте!
« -: Ноември 25, 2010, 22:22:20 »
Здравейте!
Лятото при тестване в анонимните кабинети открих, че съм С-позитивна с генотип 3. За щастие, имам мой близък човек, който премина успешно през лечение и ме окуражава и напътства по стъпките към него. Започнах да действам активно по въпроса през септември и сега съм почти на финалната бюрократична права към подаването на протколите за одобрение в РЗОК.
Влязох във форума, за да споделя това, което преживях последните няколко дни в тичане и чакане между "Токуда", личния ми лекар, лабораторията и РЗОК (там преживях чакането, разбира се:).  Надявам се така да спестя време и нерви на тези, на които това им предстои.
Очевидно процедурите се променят непрекъснато и дори да имаш всичката информация, здравната система винаги има с какво да те изненада...
Прочетох правилата на форума и сега се чудя дали да започна нова тема или да отговаря на вече започнатата "Протоколът е готов. Какво да направя сега?". Затова бих искала да помоля модераторите да ме посъветват къде да споделя информацията, която имам. Благодаря Ви предварително и успех на всички!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007